Házi csalamádé régi bevált recept szerint - A bolti meg sem közelíti
Ez a csalamádé se nem savanyú, se nem édes, pont olyan, amilyennek lennie kell.
Ezzel a módszerrel teheted el legegyszerűbben a házi csalamádét. Nem kell hozzá semmit főzni, és nincs szükség dunsztolásra sem. Bármi kerülhet az üvegbe, ami a kertedben terem. Így rakhatsz hozzá patisszont, gyöngyhagymát, cukkinit is. Ha igazán mutatós üvegeket szeretnél eltenni télre, sok színes zöldséget rakj bele.
Házi csalamádé
Hozzávalók 50 decihez
- 2 kg fejes káposzta
- 1 kg uborka
- 1 kg paprika
- 50 dkg sárgarépa
- 50 dkg hagyma
- 60 dkg cukor
- 3 dl ecet
- 8 dkg só
- 1 evőkanál egész bors
- 1 kávéskanál nátrium-benzoát
- 1 kávéskanál por citromsav
Elkészítés:
A zöldségeket alaposan mosd meg, majd csepegtesd le. A káposzta külső héját szedd le, vedd ki a torzsát, gyaluld le. Az uborkát és a sárgarépát is lereszelheted, a hagymát, a paprikát vágd karikára, majd rakj mindent egy nagy tálba. Szórd rá a sót, a cukrot, a borsot, a tartósítószereket, öntsd rá az ecetet, és az egészet jól forgasd össze.
Víz nem szükséges hozzá, mert a zöldségek sok levet eresztenek. Takard le, és hagyd állni egy napig, közben egyszer-kétszer keverd meg. Másnap rendezd alaposan kimosott, kifőzött üvegekbe. Oszd el rajtuk a levet, és jól zárd le. Száraz, hűvös helyen tárold, felbontás után tedd a hűtőbe.
Életre szóló ízemlékek a PICK szalámival
Válaszd a PICK Téliszalámikat új ízemlékek szerzéséhez, és ajándék tízórais zsákot adunk mellé Kárpáti Tibor grafikájával!
Promóció
Még több recept