A legfinomabb, ropogós házi baguette receptje

Csodás nyári reggeli lesz belőle

A friss házi baguette-ből készíts ínycsiklandó bruschettát!

A legfinomabb, ropogós házi baguette receptje
Húsvéti tojásvadászat
Sóbors
Ez is érdekelhet
Retikül
Top olvasott cikkek

Már a baguette sütése közben olyan fantasztikus illat lengi be a lakást, hogy mindenki éhes lesz. Készíts hozzá kevés időráfordítással isteni paradicsomos feltétet is. A bruschetta könnyű reggeli vagy előétel lehet. Kerti parikon, összejöveteleken is hódíthatsz vele. 

Házi baguette

Hozzávalók 4 személyre

  • 50 dkg liszt
  • 3.5 dl víz
  • 1 csomag száraz élesztő
  • 1 evőkanál olívaolaj
  • 2 teáskanál só
  • 1 káváskanál cukor

Paradicsomos feltét

  • 4 paradicsom
  • 4 evőkanál olívaolaj
  • 2 gerezd fokhagyma
  • 1 csokor friss bazsalikom
Recept idők

Elkészítés:

Szórd langyos, cukros vízbe az élesztőt, és várj pár percig. Ha felfut, tehát megnő a térfogata, öntsd a liszthez. Add hozzá a sót és az olívaolajat, majd alaposan dolgozd össze. Addig dagaszd, amíg el nem válik a kezedtől és az edény falától. Ha gyorsítani akarod a munkát, gépet is bevethetsz. Amikor kész, takard le, és hagyd 30 percig pihenni.

Kelesztés után a kezeddel kicsit csapkodd meg a tésztát, majd vágd négy-hat egyenlő részre, és mindegyiket lapítsd kisebb téglalap formára. Tekerd fel úgy, mint a kiflit, és 30 percig hagyd ismét kelni. Ezután tedd tepsibe, és 200 fokon süsd tíz percig, majd 180 fokon még ugyanennyi ideig. Akkor jó, ha a baguette-ek teteje mindenhol aranybarna.

Ezt követően a kenyeret vágd fel, és a szeletek mindkét oldalát pirítsd meg olívaolajon egy-két perc alatt. Utána rögtön dörzsöld be fokhagymával. A paradicsomot aprítsd fel, locsold meg olívaolajjal, sózd meg, és tedd a kenyérre. Szórd meg friss, apróra vágott bazsalikommal. Mozzarellát is rakhatsz rá.

Életre szóló ízemlékek a PICK szalámival

Válaszd a PICK Téliszalámikat új ízemlékek szerzéséhez, és ajándék tízórais zsákot adunk mellé Kárpáti Tibor grafikájával!

Promóció

Ezt is szeretjük