Házi almaszószrecept cukormentesen
Húsokhoz, sütibe, fagyira, télire
Ha így készíted, nemcsak istenien finom, hanem egészséges is.

Házi almaszószrecept cukormentesen
Nyereményjáték

Nyerj platinával díszített Angyalszárny nyakláncot fehér finomporcelánból! (x)

Nyerd meg otthoni gyógyításhoz az 5 db aromaterápiás csomag egyikét közel 45 000 Ft értékben! (x)

Nyerj egy éves előfizetést a BBC GoodFood gasztromagazinra, és ismerd meg az egyik legjobb olasz kaja receptjét! (x)

összesen 4 db játék
Ez is érdekelhet

Elkerülheted a legrosszabbat, ha már most megveszed a gyerek ajándékát

Ezek a természetes kivonatok és olajok vasalják ki legkönnyebben a ráncokat (x)

Beindulnak a test öngyógyító folyamatai ettől a stresszoldó masszázstól - Próbáld ki! (x)

Feszesednek az izmok, eltűnik a narancsbőr és a zsír ettől a keringésjavító billenőmozgástól - Orvos ajánlja (x)

Azonnali orvosi segítséget kaphatsz egyetlen mobilapplikációval: egy gombnyomással érhető el otthonról (x)

beauty and style

Kicsi a melled? Akkor ezt a 8 trükköt neked is ismerned kell »

A 44 éves Vanessa Paradis nincs túl jó formában: retusálatlanul egész másképp néz ki »

Így viseld a parkakabátot, hogy nőies legyen - Imádjuk a katonai stílust! »

retikül.hu
Top lájkolt cikkek
bmi kalkulátor
nem

A te BMI-d:

Alultápláltságot jelent. Mindenképp fordulj orvoshoz, hogy feltárd az okokat!

A testsúlyod ideális, törekedj a mostani alkatod megőrzésére.

Fokozottan vagy kitéve az infarktusnak és más betegségeknek. Csökkentened kell a testsúlyodat!

Veszélyeztetett kategóriába tartozol, mielőbb fogyókúrába kell kezdened!

Az egészséged közvetlen veszélyben van. Azonnal orvos által felügyelt diétába kell kezdened!

számolújraszámol

Az amerikaiak szinte mindenhez almaszószt esznek, ami remek választás, hiszen nagyon finom, és tele van vitaminnal. Válaszd a cukormentes változatot, így nyáron a vonalaidra is odafigyelsz, és cukorbetegek is fogyaszthatják. Ha mégis ragaszkodsz az édesítéshez, használj nyírfacukrot. Zárd le az üvegeket megfelelően, így biztosan nem romlik meg a szósz tartósító nélkül sem.

Hozzávalók 4 személyre:

  • 5 db alma
  • 1 teáskanál fahéj
  • 0,5 dl víz
  • 1 citrom
  • 4 szegfűszeg
  • 1 evőkanál nyírfacukor
Recept idők

Elkészítés:

Először hámozd meg az almákat, a magházat távolítsd el, majd kockázd fel őket egyenlő méretű darabokra. Egy lábasban tedd fel főni a vízben a  szegfűszeggel és a lereszelt citromhéjjal. Főzd nagy lángon 20 percig, amíg puha nem lesz, aztán add hozzá a fahéjat és a nyírfacukrot. Ha az alma állaga már kellően omlós, botmixerrel pépesítsd, majd tedd félre friss felhasználásra.

A többihez főzd ki az üvegeket, vagy öblítsd el őket mosogatógépben 70 fokon, fontos, hogy csak teljesen tiszta üvegekkel dolgozz. A forró szószt merd bele az üvegekbe úgy, hogy a perem és a szósz szintje közt fél centi maradjon csak. Ezután jó szorosan csavard rá a fedelet, és fordítsd fejtetőre pár percre. Így vákuum keletkezik, ami megakadályozza, hogy levegő maradjon az üvegben, és a szósz megromoljon. Az üvegeket dunsztold megfelelően 48 órára, azaz előbb csomagold újságpapírba, majd pányvázd ki pokrócokkal, párnákkal. Ezután tartsd őket még megfigyelés alatt egy hétig, hogy az almaszósz biztosan ne fusson ki, vagy ne penészedjen meg. A meleg, nyári napokon tartsd az almaszószos üvegeket hűvös, száraz helyen, megbontás után pedig mindig hűtőben.

Blog.hu ajánló