Hagyományos bográcsos harcsapaprikás-recept - Így lesz a legfinomabb
A harcsapaprikás szaftos, omlós, ízletes nyári fogás.

Nyereményjáték

Nyerj családi belépőt a szentendrei Skanzenbe: 2 darabot sorsolunk ki! (x)

Nyerj páros belépőt az októberi Femina Klubra, ahol eláruljuk a sikeres karrierváltás titkát!

Nyerj éves BBC History előfizetést! Az egyik legnépszerűbb történelmi magazin lehet a tiéd (x)

összesen 4 db játék
Ez is érdekelhet

Finn életérzés a legjobb finn ételekkel a Bartókon: régi Nokiák, pannukakku és igazi, finn kávé (x)

Ősszel még jobb a Balatonra menni? Nincs tömeg, és rejtett kincseket rejteget a vidék (x)

Házilag is enyhíthetők a pollenallergia tünetei - Mutatjuk a leghatékonyabb módszereket (x)

Megvannak a 2017-es ősz divatszínei: gyönyörű színek jönnek, bár a szürke még marad picit

Mivel foglalkozzon a gyerek iskola után? Mutatunk pár hasznos kikapcsolódást a kicsiknek

beauty and style

Házi fátyolmaszk rizspapírból: simább, ragyogóbb bőr, pillanatok alatt »

Ha így teszel, alapozó nélkül is ragyogni fog a bőröd! Tippek egy őszinte szépségbloggertől »

Tökéletesíti a bőrt, fent tartja a festéket: sminkalap készítése pár lépésben »

retikül.hu
Top lájkolt cikkek
bmi kalkulátor
nem

A te BMI-d:

Alultápláltságot jelent. Mindenképp fordulj orvoshoz, hogy feltárd az okokat!

A testsúlyod ideális, törekedj a mostani alkatod megőrzésére.

Fokozottan vagy kitéve az infarktusnak és más betegségeknek. Csökkentened kell a testsúlyodat!

Veszélyeztetett kategóriába tartozol, mielőbb fogyókúrába kell kezdened!

Az egészséged közvetlen veszélyben van. Azonnal orvos által felügyelt diétába kell kezdened!

számolújraszámol

Bográcsban sokkal ízletesebb lesz a harcsapaprikás, mint ha tűzhelyen készítenéd. A legjobb, ha a hal is saját szerzemény.

Hozzávalók 8 személyre:

  • 2 kg filézett harcsa
  • 15 dkg füstölt szalonna
  • 5 db paradicsom
  • 5 db paprika
  • 5 dl víz
  • 4 dl tejföl
  • 2 nagy fej vöröshagyma
  • 4 evőkanál liszt
  • 5 dkg pirospaprika
  • bors
Recept idők

Elkészítés:

Végezz el minden előkészületet: a bográcsot mosd ki, majd állítsd fel, gyújts tüzet. A hagymát hámozd meg, és vágd apróra. A megmosott paprikát és paradicsomot szeleteld fel. A megtisztított halat vágd két-három centis kockákra.

A füstölt szalonnát a bográcsban viszonylag lassú tűzön pirítsd a zsírjára, majd kezdd el benne sütni a hagymát. Amikor már kicsit megpirul, add hozzá az őrölt pirospaprikát, a felszeletelt paradicsomot és paprikát, sózd, borsozd ízlés szerint, majd öntsd fel egy kevés vízzel. Amikor már úgy érzed, hogy sűrű pörköltalapot kaptál, rakd bele a halszeleteket. Mivel a harcsa nagyon puha húsú hal, nem kell neki sok idő, hogy elkészüljön, bográcsban is maximum 15-20 perc.

Végül sűrítsd be: a tejfölben keverd el csomómentesre a lisztet, és add a pörkölthöz. Hagyd még így is rottyanni néhány percig. Arra vigyázz, hogy a halszeletek ne essenek szét.

Ez a fogás túrós csuszával az igazi, de nokedlit is kínálhatsz hozzá.

Blog.hu ajánló