Hagyományos bográcsos harcsapaprikás-recept - Így lesz a legfinomabb
A harcsapaprikás szaftos, omlós, ízletes nyári fogás.

Nyereményjáték

Nyerj platinával díszített Angyalszárny nyakláncot fehér finomporcelánból! (x)

Nyerd meg otthoni gyógyításhoz az 5 db aromaterápiás csomag egyikét közel 45 000 Ft értékben! (x)

Nyerj egy éves előfizetést a BBC GoodFood gasztromagazinra, és ismerd meg az egyik legjobb olasz kaja receptjét! (x)

összesen 4 db játék
Ez is érdekelhet

Elkerülheted a legrosszabbat, ha már most megveszed a gyerek ajándékát

Ezek a természetes kivonatok és olajok vasalják ki legkönnyebben a ráncokat (x)

Beindulnak a test öngyógyító folyamatai ettől a stresszoldó masszázstól - Próbáld ki! (x)

Feszesednek az izmok, eltűnik a narancsbőr és a zsír ettől a keringésjavító billenőmozgástól - Orvos ajánlja (x)

Azonnali orvosi segítséget kaphatsz egyetlen mobilapplikációval: egy gombnyomással érhető el otthonról (x)

beauty and style

Készíts szemöldökfestéket természetes anyagokból: a legjobb recept »

Kicsi a melled? Akkor ezt a 8 trükköt neked is ismerned kell »

A 44 éves Vanessa Paradis nincs túl jó formában: retusálatlanul egész másképp néz ki »

retikül.hu
Top lájkolt cikkek
bmi kalkulátor
nem

A te BMI-d:

Alultápláltságot jelent. Mindenképp fordulj orvoshoz, hogy feltárd az okokat!

A testsúlyod ideális, törekedj a mostani alkatod megőrzésére.

Fokozottan vagy kitéve az infarktusnak és más betegségeknek. Csökkentened kell a testsúlyodat!

Veszélyeztetett kategóriába tartozol, mielőbb fogyókúrába kell kezdened!

Az egészséged közvetlen veszélyben van. Azonnal orvos által felügyelt diétába kell kezdened!

számolújraszámol

Bográcsban sokkal ízletesebb lesz a harcsapaprikás, mint ha tűzhelyen készítenéd. A legjobb, ha a hal is saját szerzemény.

Hozzávalók 8 személyre:

  • 2 kg filézett harcsa
  • 15 dkg füstölt szalonna
  • 5 db paradicsom
  • 5 db paprika
  • 5 dl víz
  • 4 dl tejföl
  • 2 nagy fej vöröshagyma
  • 4 evőkanál liszt
  • 5 dkg pirospaprika
  • bors
Recept idők

Elkészítés:

Végezz el minden előkészületet: a bográcsot mosd ki, majd állítsd fel, gyújts tüzet. A hagymát hámozd meg, és vágd apróra. A megmosott paprikát és paradicsomot szeleteld fel. A megtisztított halat vágd két-három centis kockákra.

A füstölt szalonnát a bográcsban viszonylag lassú tűzön pirítsd a zsírjára, majd kezdd el benne sütni a hagymát. Amikor már kicsit megpirul, add hozzá az őrölt pirospaprikát, a felszeletelt paradicsomot és paprikát, sózd, borsozd ízlés szerint, majd öntsd fel egy kevés vízzel. Amikor már úgy érzed, hogy sűrű pörköltalapot kaptál, rakd bele a halszeleteket. Mivel a harcsa nagyon puha húsú hal, nem kell neki sok idő, hogy elkészüljön, bográcsban is maximum 15-20 perc.

Végül sűrítsd be: a tejfölben keverd el csomómentesre a lisztet, és add a pörkölthöz. Hagyd még így is rottyanni néhány percig. Arra vigyázz, hogy a halszeletek ne essenek szét.

Ez a fogás túrós csuszával az igazi, de nokedlit is kínálhatsz hozzá.

Blog.hu ajánló