Szaftos harcsapaprikás bográcsban
Bőven lesz mit tunkolni
Ha nyaralás során harcsa akad a horgászbotodra, főzd meg bográcsban ízletes paprikásnak.

Szaftos harcsapaprikás bográcsban
Nyereményjáték

Nyerj páros belépőt egy felejthetetlen talkshow-ra az ország Janka nénijével! (x)

Nyerj kényeztető, masszázs-wellness élménycsomagot 2 fő részére, Bükfürdőre! (x)

Nyerj prémium öregedésgátló arcszérumot, és búcsúzz el a ráncoktól! (x)

összesen 7 db játék
Ez is érdekelhet

Ilyen, amikor a klasszikus balett breaktánccal keveredik: ezt neked is látnod kell (x)

Tökéletesen tiszta lesz az otthonod, és alig kell érte tenned: csak 3 dolog kell hozzá (x)

Különleges ereje van az itteni gyógyvíznek: véletlenül fedezték fel helyiek a '60-as években (x)

Pataki Zita és férje különleges masszázzsal csillapítják a stresszt, naponta többször is (x)

Akciósan csaphatsz le a gyerek karácsonyi ajándékára, ha figyelsz néhány apróságra (x)

beauty and style

Gyors frizura rövid hajból: elfedi a zsírosodó tincseket »

Ez már megint mi? Félig kész sminket villantanak a lányok az Instagramon »

Egy fazon, ami mindenkinek jól áll: midi szoknyák 9 ezer forint alatt »

retikül.hu
Top lájkolt cikkek
bmi kalkulátor
nem

A te BMI-d:

Alultápláltságot jelent. Mindenképp fordulj orvoshoz, hogy feltárd az okokat!

A testsúlyod ideális, törekedj a mostani alkatod megőrzésére.

Fokozottan vagy kitéve az infarktusnak és más betegségeknek. Csökkentened kell a testsúlyodat!

Veszélyeztetett kategóriába tartozol, mielőbb fogyókúrába kell kezdened!

Az egészséged közvetlen veszélyben van. Azonnal orvos által felügyelt diétába kell kezdened!

számolújraszámol

A harcsa puha húsú hal, így nem kell sokat várni, hogy elkészüljön a pikáns paprikás. Galuskával vagy túrós tésztával tálalva az igazi. Amíg a hal fő, lesz időd elkészíteni a köretet. Ha a társaság szereti, ne spórold ki belőle a csípőset. Ezt a bográcsos harcsapaprikást nem győzik majd dicsérni azok, akik megkóstolják.

Hozzávalók 4 személyre:

  • 2 kg filézett harcsa
  • 20 dkg szalonna
  • 5 dl víz
  • 4 dl tejföl
  • 4 paprika
  • 3 paradicsom
  • 2 fej vöröshagyma
  • fűszerpaprika
  • liszt
  • bors
Recept idők

Elkészítés:

A megpucolt harcsát darabold fel kisebb kockákra. A szalonnát vágd fel, dobd az előkészített bográcsba, és kezdd el pirítani. Ha ereszt egy kis zsírt, add hozzá az aprított vöröshagymát. Szórd meg fűszerpaprikával, és így is pirítsd egy-két percig lassú tűzön. Kevergesd, és vigyázz, nehogy megégjen. Önts hozzá kevés vizet, majd ha elkezd forrni, dobd hozzá a karikákra vágott paprikát és a paradicsomot, de lecsóalap is tökéletes hozzá.

Ha jó az állaga, mehetnek hozzá a harcsadarabok. A halnak elég tíz perc főzési idő. Közben kóstold meg, fűszerezd sóval és borssal. Ne nagyon kevergesd, mert összetörik a hús, csak néha rázogasd meg egy kicsit. Ha puha, készítsd el a habarást! Keverd csomómentesre a tejfölt és a lisztet, és öntsd a paprikás lébe. Addig mindenképpen hagyd a bográcsban, amíg nem rottyan egyet-kettőt.

Blog.hu ajánló