Szaftos harcsapaprikás bográcsban

Bőven lesz mit tunkolni

Ha nyaralás során harcsa akad a horgászbotodra, főzd meg bográcsban ízletes paprikásnak.

Szaftos harcsapaprikás bográcsban
Húsvéti tojásvadászat
Sóbors
Ez is érdekelhet
Retikül
Top olvasott cikkek

A harcsa puha húsú hal, így nem kell sokat várni, hogy elkészüljön a pikáns paprikás. Galuskával vagy túrós tésztával tálalva az igazi. Amíg a hal fő, lesz időd elkészíteni a köretet. Ha a társaság szereti, ne spórold ki belőle a csípőset. Ezt a bográcsos harcsapaprikást nem győzik majd dicsérni azok, akik megkóstolják.

Harcsapaprikás bográcsban

Hozzávalók 4 személyre

  • 2 kg filézett harcsa
  • 20 dkg szalonna
  • 5 dl víz
  • 4 dl tejföl
  • 4 paprika
  • 3 paradicsom
  • 2 fej vöröshagyma
  • fűszerpaprika
  • liszt
  • bors
Recept idők

Elkészítés:

A megpucolt harcsát darabold fel kisebb kockákra. A szalonnát vágd fel, dobd az előkészített bográcsba, és kezdd el pirítani. Ha ereszt egy kis zsírt, add hozzá az aprított vöröshagymát. Szórd meg fűszerpaprikával, és így is pirítsd egy-két percig lassú tűzön. Kevergesd, és vigyázz, nehogy megégjen. Önts hozzá kevés vizet, majd ha elkezd forrni, dobd hozzá a karikákra vágott paprikát és a paradicsomot, de lecsóalap is tökéletes hozzá.

Ha jó az állaga, mehetnek hozzá a harcsadarabok. A halnak elég tíz perc főzési idő. Közben kóstold meg, fűszerezd sóval és borssal. Ne nagyon kevergesd, mert összetörik a hús, csak néha rázogasd meg egy kicsit. Ha puha, készítsd el a habarást! Keverd csomómentesre a tejfölt és a lisztet, és öntsd a paprikás lébe. Addig mindenképpen hagyd a bográcsban, amíg nem rottyan egyet-kettőt.

Életre szóló ízemlékek a PICK szalámival

Válaszd a PICK Téliszalámikat új ízemlékek szerzéséhez, és ajándék tízórais zsákot adunk mellé Kárpáti Tibor grafikájával!

Promóció

Ezt is szeretjük