Hagyományos rakott krumpli

Sok-sok tejföllel és kolbásszal

A rakott krumplit nem lehet nem szeretni, laktató, ízletes, és nem is drága.

Húsvéti tojásvadászat
Sóbors
Ez is érdekelhet
Retikül
Top olvasott cikkek

A tejfölös-kolbászos laktató egytálétel remek fogás, amit akár hétköznapi vacsorának is elkészíthetsz, hiszen csak összedobod, aztán a sütőben rápirítasz, és már kész is.

Kedvedre variálhatod, a kolbász mellett tehetsz bele virslit is, és a tetejére pirított sajt sem áll neki rosszul.

Rakott krumpli

Hozzávalók:

  • 80 dkg krumpli
  • 20 dkg kolbász
  • 10 dkg húsos szalonna
  • 7 dl tejföl
  • 4 tojás
  • 1-2 gerezd fokhagyma
  • 1 vöröshagyma
  • 2 babérlevél
  • só, frissen őrölt bors
  • vaj a tál kikenéséhez

Elkészítés ideje:

50 perc.

Elkészítés menete:

A krumplikat pucold meg, karikázd fel, és főzd félpuhára enyhén sós vízben. A tojásokat főzd keményre, majd távolítsd el a héjukat, és vágd őket karikákra. A hagymát pucold meg, a szalonnát kockázd fel, a kolbászt pedig karikázd fel. Ha mindezzel megvagy, kezdődhet a rakott krumpli összeállítása. Egy jénait vajazz ki, majd a krumpli harmadát terítsd szét az alján.

Erre jöhet egy réteg tojás, szalonna és kolbász, só és bors, a babérlevél egy kis része, némi reszelt fokhagyma és egy réteg tejföl. Erre újabb réteg krumpli és a többiek, majd végül még egy réteg krumpli, és ami megmaradt, az mehet a tetejére. Ha mindezzel kész vagy, már csak be kell tolnod a sütőbe, 190 fokon 15-20 perc alatt készre sül. 

Isteni fogások a forró sütőből

A tepsiben sült lakomáknak nincs párja, és összedobni is elég egyszerű őket, válaszd ki kedvencedet te is!

7 tepsiben sült kedvenc

Nézegess képeket!

Elolvasom

Életre szóló ízemlékek a PICK szalámival

Válaszd a PICK Téliszalámikat új ízemlékek szerzéséhez, és ajándék tízórais zsákot adunk mellé Kárpáti Tibor grafikájával!

Promóció

Ezt is szeretjük