Hagymás-sajtos tészta alig 20 perc alatt: csábítóan ízletes, villámgyors vacsora
A hagymás-sajtos tésztát akkor is lesz erőd összedobni, ha hullafáradtan érsz haza a munkából.

Hagymás-sajtos tészta alig 20 perc alatt: csábítóan ízletes, villámgyors vacsora
Nyereményjáték

Nyerj családi belépőt a szentendrei Skanzenbe: 2 darabot sorsolunk ki! (x)

Nyerj páros belépőt az októberi Femina Klubra, ahol eláruljuk a sikeres karrierváltás titkát!

Nyerj éves BBC History előfizetést! Az egyik legnépszerűbb történelmi magazin lehet a tiéd (x)

összesen 3 db játék
Ez is érdekelhet

Mitől alakulhat ki a mellrák, és hogyan előzhető meg? A szakértő tanácsai (x)

Pöttyös a csíkossal, rózsaszín a fémhatásúval? Mutatjuk, mit mivel párosíts az otthonodban (x)

Finn életérzés a legjobb finn ételekkel a Bartókon: régi Nokiák, pannukakku és igazi, finn kávé (x)

Ősszel még jobb a Balatonra menni? Nincs tömeg, és rejtett kincseket rejteget a vidék (x)

Házilag is enyhíthetők a pollenallergia tünetei - Mutatjuk a leghatékonyabb módszereket (x)

beauty and style

Magas sarkú cipő pamutzoknival: egyre többen hordják így »

Gyors smink, amire hétfő reggel is lesz időd: eltünteti a hétvége nyomait »

Kiszáradt a kezed? Egy házi pakolás, ami segít, mielőtt kisebesedne »

retikül.hu
Top lájkolt cikkek
bmi kalkulátor
nem

A te BMI-d:

Alultápláltságot jelent. Mindenképp fordulj orvoshoz, hogy feltárd az okokat!

A testsúlyod ideális, törekedj a mostani alkatod megőrzésére.

Fokozottan vagy kitéve az infarktusnak és más betegségeknek. Csökkentened kell a testsúlyodat!

Veszélyeztetett kategóriába tartozol, mielőbb fogyókúrába kell kezdened!

Az egészséged közvetlen veszélyben van. Azonnal orvos által felügyelt diétába kell kezdened!

számolújraszámol

Ez nem olyan sajtos tészta, mint amilyet anno a menzán ettél. Ez igazán extra! Tejszínnel finom krémessé teheted, a fűszerektől és a sok hagymától pedig pikánssá válik. Nagy előnye, hogy alig több, mint negyed óra alatt összedobod.

Hozzávalók 4 személyre:

  • 25 dkg tészta
  • 20 dkg sajt
  • 10 dkg krémsajt
  • 2 dl tejszín
  • 1 db póréhagyma
  • 1 szál bazsalikom
  • 0.5 csokor petrezselyem
  • bors
  • szerecsendió
  • olaj
Recept idők

Elkészítés:

Egy nagy fazékban tégy fel vizet forrni. A tésztát rakd lobogó, enyhén sós vízbe, majd közepes lángon főzd meg körülbelül nyolc perc alatt. Közben kevergesd meg, nehogy összeragadjon a tészta. Ha fogkemény, szűrd le.
 

A póréhagymát tisztítsd meg, mosd meg, és vágd apróra. Egy nagyobb lábosban hevíts olajat, dobd bele a hagymát, és kis lángon pirítsd meg. Öntsd rá a tejszínt, add hozzá a krémsajtot, szórd meg sóval, borssal, szerecsendióval, bazsalikommal. Amikor felforr, rakd bele a sajtot, majd várd meg, míg elolvad. Forgasd bele a tésztát, és tálaláskor szórd meg petrezselyemmel.

Blog.hu ajánló