Hagyományos hagymás rostélyos
Így süsd hozzá a hagymakarikákat
A különösen finom hagymás rostélyos titka a jó minőségű, nem túl sovány hús és a jó pác.

Nyereményjáték

Nyerj családi belépőt a szentendrei Skanzenbe: 2 darabot sorsolunk ki! (x)

Nyerj páros belépőt az októberi Femina Klubra, ahol eláruljuk a sikeres karrierváltás titkát!

Nyerj éves BBC History előfizetést! Az egyik legnépszerűbb történelmi magazin lehet a tiéd (x)

összesen 4 db játék
Ez is érdekelhet

Finn életérzés a legjobb finn ételekkel a Bartókon: régi Nokiák, pannukakku és igazi, finn kávé (x)

Ősszel még jobb a Balatonra menni? Nincs tömeg, és rejtett kincseket rejteget a vidék (x)

Házilag is enyhíthetők a pollenallergia tünetei - Mutatjuk a leghatékonyabb módszereket (x)

Megvannak a 2017-es ősz divatszínei: gyönyörű színek jönnek, bár a szürke még marad picit

Mivel foglalkozzon a gyerek iskola után? Mutatunk pár hasznos kikapcsolódást a kicsiknek

beauty and style

Kétszer hatékonyabb vele az edzés: ezért jó, ha fitneszlabdával tornázol! »

Inspiráló képeken a legjobb őszi szettek edzőcipővel »

Házi fátyolmaszk rizspapírból: simább, ragyogóbb bőr, pillanatok alatt »

retikül.hu
Top lájkolt cikkek
bmi kalkulátor
nem

A te BMI-d:

Alultápláltságot jelent. Mindenképp fordulj orvoshoz, hogy feltárd az okokat!

A testsúlyod ideális, törekedj a mostani alkatod megőrzésére.

Fokozottan vagy kitéve az infarktusnak és más betegségeknek. Csökkentened kell a testsúlyodat!

Veszélyeztetett kategóriába tartozol, mielőbb fogyókúrába kell kezdened!

Az egészséged közvetlen veszélyben van. Azonnal orvos által felügyelt diétába kell kezdened!

számolújraszámol

Az omlós húsra és a ropogós hagymakarikákra képtelenség nemet mondani. A kiadós és ízletes hagymás rostélyostól az egész család tele gyomorral áll fel az asztaltól. Kínálhatod krumplipürével, steakburgonyával és salátával.

Hozzávalók 4 személyre:

  • 4 szép szelet rostélyos
  • 3 evőkanál mustár
  • 3 evőkanál liszt
  • 2 nagy fej vöröshagyma
  • bors
  • olaj
Recept idők

Elkészítés:

A sütés előtti napon a felszeletelt húst mosd meg langyos vízben, klopfold ki, az inait, a széleit vagdosd be fél centire, hogy sütés közben ne púposodjon fel. Kend be az olajjal, a mustárral, szórd meg borssal, majd egy dobozban tedd a hűtőszekrénybe, fedd le, és legalább egy éjszakán át pácold.

Másnap a megtisztított vöröshagymát vágd karikákra, és egy evőkanál lisztben forgasd meg. A hagymakarikákat forró olajban, fedő nélkül süsd ropogós-pirosra pár perc alatt, közben folyamatosan kevergesd. A megsült hagymát szedd ki a serpenyőből, és egy tálon terítsd szét, hogy ne puhuljon meg. Sem betakarni, sem megsózni nem szabad, különben levet enged!

A serpenyőbe a hagyma helyére tedd a lisztbe mártott rostélyosszeleteket. Villával vagy a kanál domború felével nyomkodd a serpenyő aljához a húst, majd ha az magától elválik a serpenyőtől, fordítsd meg, és a másik oldalát is süsd meg. Helyezd tálalótálra, halmozz rá sült hagymát, és azonnal tálald.

Blog.hu ajánló