Fűszeres, hagymás-baconös csirkemáj - Így nem fog fröcsögni az olaj

A hagymás-baconös csirkemáj olyan omlós és lágy lesz, hogy elolvad a szádban.

hagymas-baconos-csirkemaj

Nyereményjáték

Nyerj családi belépőt a Skanzenbe: 3 darabot sorsolunk ki!

Nyerj képes enciklopédiát, és ismerjétek meg együtt a világ titkait!

Nyerj közel 15 000 forint értékű, Natics prémium kozmetikumokat!

összesen 3 db játék

Ez is érdekelhet

Alföldi Róbert a komédiában is a bánatot látja - Zseniális gárdával játszik a Vízkeresztben (x)

Ingyenes lesz a Velencei-tó fesztiválja! Ekkor érdemes a strandra menni (x)

Nagy név érkezik Budapestre: a szeptemberi Balkán Partyra már most fogynak a jegyek! (x)

Az ország legjobb luxushotelje a Mátrában - High-tech eszközök, lebilincselően tiszta levegő (x)

Az avokádós smoothie segíti a gondolkodást és a döntéshozatal folyamatait - Ezért idd őket nyáron! (x)

beauty and style

Feszesíti és regenerálja a bőrt: új testolajat teszteltünk »

Futótűzként terjed a kék szemkontúrozás az Instán! »

Erre szükséged lesz a hétvégén: nőies szalmakalapok forrósághoz »

retikül.hu

Top lájkolt cikkek

bmi kalkulátor

nem

A te BMI-d:

Alultápláltságot jelent. Mindenképp fordulj orvoshoz, hogy feltárd az okokat!

A testsúlyod ideális, törekedj a mostani alkatod megőrzésére.

Fokozottan vagy kitéve az infarktusnak és más betegségeknek. Csökkentened kell a testsúlyodat!

Veszélyeztetett kategóriába tartozol, mielőbb fogyókúrába kell kezdened!

Az egészséged közvetlen veszélyben van. Azonnal orvos által felügyelt diétába kell kezdened!

számolújraszámol

A csirkemájat a bacon pikánsabbá teszi, a sok hagymától pedig az íze mellett a szaftja is fantasztikus lesz. Könnyen, gyorsan elkészítheted, és viszonylag olcsó fogás. Különleges körettel akár ünnepi ebéd is lehet. 

Még finomabb és puhább lesz a csirkemáj, ha felhasználás előtt egy órára kevés fokhagymás tejbe áztatod. A belsőséget inkább csak a végén sózd meg, hogy ne legyen kemény. Ha nem szereted a gombát, ki is hagyhatod.

Hagymás-baconös csirkemáj

Hozzávalók:

  • 50 dkg csirkemáj
  • 20 dkg gomba
  • 10 dkg bacon
  • 3 vöröshagyma
  • 2 evőkanál zsír
  • 1 teáskanál fűszerpaprika
  • 1 kávéskanál majoránna
  • fél csokor petrezselyem
  • bors

Elkészítés ideje: 15 perc

A csirkemájat alaposan mosd meg, csepegtesd le, és a hártyás, eres részt vágd ki. Ha a hártyákat nem távolítod el, sütés során a belsőség keménnyé, rágóssá válik. Szurkáld meg villával, hogy a gőz ki tud jönni belőle. Így nem fog fröcsögni az olaj.

A hagymát karikázd fel, a bacont vágd kis darabokra, és kevés olajon pirítsd meg. Dobd rá a megtisztított, feldarabolt gombát, majd a májat. Kis lángon, lefedve párold három percig. Utána távolítsd el a fedőt, és süsd tovább még öt-hat percig. Közben kevergesd meg, majd szórd meg borssal és majoránnával.

Mielőtt leveszed a tűzről, bizonyosodj meg arról, hogy elkészült-e a máj. Szúrj egy vastagabb szelet közepébe vékony pengéjű kést. Ha nem jön ki belőle véres folyadék, és belül nem rózsaszín, biztosan átsült. Tálalás előtt szórd meg sóval és aprított petrezselyemmel.

Blog.hu ajánló