Fűszeres, hagymás-baconös csirkemáj - Így nem fog fröcsögni az olaj
A hagymás-baconös csirkemáj olyan omlós és lágy lesz, hogy elolvad a szádban.

Nyereményjáték

Nyerj családi belépőt a szentendrei Skanzenbe: 2 darabot sorsolunk ki! (x)

Nyerj páros belépőt az októberi Femina Klubra, ahol eláruljuk a sikeres karrierváltás titkát!

Nyerj éves BBC History előfizetést! Az egyik legnépszerűbb történelmi magazin lehet a tiéd (x)

összesen 4 db játék
Ez is érdekelhet

Pöttyös a csíkossal, rózsaszín a fémhatásúval? Mutatjuk, mit mivel párosíts az otthonodban (x)

Finn életérzés a legjobb finn ételekkel a Bartókon: régi Nokiák, pannukakku és igazi, finn kávé (x)

Ősszel még jobb a Balatonra menni? Nincs tömeg, és rejtett kincseket rejteget a vidék (x)

Házilag is enyhíthetők a pollenallergia tünetei - Mutatjuk a leghatékonyabb módszereket (x)

Megvannak a 2017-es ősz divatszínei: gyönyörű színek jönnek, bár a szürke még marad picit

beauty and style

Egy szemöldöke van a modellnek, de így is imádja a szakma - Neked is tetszeni fog »

Minden őszi divatfotón felbukkan ez a sapka: te is viselni fogod? »

Isteni puding, ami nem hogy hizlal, de egyenesen fogyaszt »

retikül.hu
Top lájkolt cikkek
bmi kalkulátor
nem

A te BMI-d:

Alultápláltságot jelent. Mindenképp fordulj orvoshoz, hogy feltárd az okokat!

A testsúlyod ideális, törekedj a mostani alkatod megőrzésére.

Fokozottan vagy kitéve az infarktusnak és más betegségeknek. Csökkentened kell a testsúlyodat!

Veszélyeztetett kategóriába tartozol, mielőbb fogyókúrába kell kezdened!

Az egészséged közvetlen veszélyben van. Azonnal orvos által felügyelt diétába kell kezdened!

számolújraszámol

A csirkemájat a bacon pikánsabbá teszi, a sok hagymától pedig az íze mellett a szaftja is fantasztikus lesz. Könnyen, gyorsan elkészítheted, és viszonylag olcsó fogás. Különleges körettel akár ünnepi ebéd is lehet. 

Még finomabb és puhább lesz a csirkemáj, ha felhasználás előtt egy órára kevés fokhagymás tejbe áztatod. A belsőséget inkább csak a végén sózd meg, hogy ne legyen kemény. Ha nem szereted a gombát, ki is hagyhatod.

Hagymás-baconös csirkemáj

Hozzávalók:

  • 50 dkg csirkemáj
  • 20 dkg gomba
  • 10 dkg bacon
  • 3 vöröshagyma
  • 2 evőkanál zsír
  • 1 teáskanál fűszerpaprika
  • 1 kávéskanál majoránna
  • fél csokor petrezselyem
  • bors

Elkészítés ideje: 15 perc

A csirkemájat alaposan mosd meg, csepegtesd le, és a hártyás, eres részt vágd ki. Ha a hártyákat nem távolítod el, sütés során a belsőség keménnyé, rágóssá válik. Szurkáld meg villával, hogy a gőz ki tud jönni belőle. Így nem fog fröcsögni az olaj.

A hagymát karikázd fel, a bacont vágd kis darabokra, és kevés olajon pirítsd meg. Dobd rá a megtisztított, feldarabolt gombát, majd a májat. Kis lángon, lefedve párold három percig. Utána távolítsd el a fedőt, és süsd tovább még öt-hat percig. Közben kevergesd meg, majd szórd meg borssal és majoránnával.

Mielőtt leveszed a tűzről, bizonyosodj meg arról, hogy elkészült-e a máj. Szúrj egy vastagabb szelet közepébe vékony pengéjű kést. Ha nem jön ki belőle véres folyadék, és belül nem rózsaszín, biztosan átsült. Tálalás előtt szórd meg sóval és aprított petrezselyemmel.

Blog.hu ajánló