Fűszeres, hagymás-baconös csirkemáj - Így nem fog fröcsögni az olaj

A hagymás-baconös csirkemáj olyan omlós és lágy lesz, hogy elolvad a szádban.

hagymas-baconos-csirkemaj

Nyereményjáték

Nyerd meg Sákovics Diana Hol rontom el? című pszichológiai könyvének dedikált példányát!

Nyerj párkapcsolati útikalauzt! A Szexbolondok illemtana című könyvet a szabad szerelem híveinek írták

Nyerj Hírhedt diktátorok asszonyai című történelmi könyvet!

összesen 3 db játék

Ez is érdekelhet

Lélegzetelállító kerékpáros túrák az Alpok ölében - Ezeket a vidékeket látnod kell! (x)

18 napos turbó alakformáló program - Gyors győzelem a zsírpárnák és cellulit felett (x)

Egy hotel, ahol kárpótolnak ha esik az eső a nyaralásod ideje alatt - Csak eddig tart az akció (x)

Ennél egyszerűbben nem utazol Budapestről külföldre - Nézd meg, melyik úti célokra érvényes! (x)

Lakást hónapokig, hitelt csak napokig keresnek, pedig életre szóló döntés (x)

beauty and style

Mi lesz az esküvői ruha alatt? 8 szexi fehérnemű a nagy napra - Nemcsak hófehérben »

Hordható, nőiesen modern ruhák a magyar márkától - Tavaszra és nyárra »

Krémes szemhéjfesték házilag: csak 2 dolog kell hozzá »

retikül.hu

Top lájkolt cikkek

bmi kalkulátor

nem

A te BMI-d:

Alultápláltságot jelent. Mindenképp fordulj orvoshoz, hogy feltárd az okokat!

A testsúlyod ideális, törekedj a mostani alkatod megőrzésére.

Fokozottan vagy kitéve az infarktusnak és más betegségeknek. Csökkentened kell a testsúlyodat!

Veszélyeztetett kategóriába tartozol, mielőbb fogyókúrába kell kezdened!

Az egészséged közvetlen veszélyben van. Azonnal orvos által felügyelt diétába kell kezdened!

számolújraszámol

A csirkemájat a bacon pikánsabbá teszi, a sok hagymától pedig az íze mellett a szaftja is fantasztikus lesz. Könnyen, gyorsan elkészítheted, és viszonylag olcsó fogás. Különleges körettel akár ünnepi ebéd is lehet. 

Még finomabb és puhább lesz a csirkemáj, ha felhasználás előtt egy órára kevés fokhagymás tejbe áztatod. A belsőséget inkább csak a végén sózd meg, hogy ne legyen kemény. Ha nem szereted a gombát, ki is hagyhatod.

Hagymás-baconös csirkemáj

Hozzávalók:

  • 50 dkg csirkemáj
  • 20 dkg gomba
  • 10 dkg bacon
  • 3 vöröshagyma
  • 2 evőkanál zsír
  • 1 teáskanál fűszerpaprika
  • 1 kávéskanál majoránna
  • fél csokor petrezselyem
  • bors

Elkészítés ideje: 15 perc

A csirkemájat alaposan mosd meg, csepegtesd le, és a hártyás, eres részt vágd ki. Ha a hártyákat nem távolítod el, sütés során a belsőség keménnyé, rágóssá válik. Szurkáld meg villával, hogy a gőz ki tud jönni belőle. Így nem fog fröcsögni az olaj.

A hagymát karikázd fel, a bacont vágd kis darabokra, és kevés olajon pirítsd meg. Dobd rá a megtisztított, feldarabolt gombát, majd a májat. Kis lángon, lefedve párold három percig. Utána távolítsd el a fedőt, és süsd tovább még öt-hat percig. Közben kevergesd meg, majd szórd meg borssal és majoránnával.

Mielőtt leveszed a tűzről, bizonyosodj meg arról, hogy elkészült-e a máj. Szúrj egy vastagabb szelet közepébe vékony pengéjű kést. Ha nem jön ki belőle véres folyadék, és belül nem rózsaszín, biztosan átsült. Tálalás előtt szórd meg sóval és aprított petrezselyemmel.