Isteni házi hagymalekvárrecept
Sültekhez vagy pirítóshoz
A vajpuhára fonnyasztott, majd mézzel, fűszerekkel elkevert finomságnak nincs párja.

Nyereményjáték

Nyerj családi belépőt a szentendrei Skanzenbe: 2 darabot sorsolunk ki! (x)

Nyerj páros belépőt az októberi Femina Klubra, ahol eláruljuk a sikeres karrierváltás titkát!

Nyerj éves BBC History előfizetést! Az egyik legnépszerűbb történelmi magazin lehet a tiéd (x)

összesen 4 db játék
Ez is érdekelhet

Pöttyös a csíkossal, rózsaszín a fémhatásúval? Mutatjuk, mit mivel párosíts az otthonodban (x)

Finn életérzés a legjobb finn ételekkel a Bartókon: régi Nokiák, pannukakku és igazi, finn kávé (x)

Ősszel még jobb a Balatonra menni? Nincs tömeg, és rejtett kincseket rejteget a vidék (x)

Házilag is enyhíthetők a pollenallergia tünetei - Mutatjuk a leghatékonyabb módszereket (x)

Megvannak a 2017-es ősz divatszínei: gyönyörű színek jönnek, bár a szürke még marad picit

beauty and style

Így tedd rendbe a kibolyhosodott ruhát - Olyan lesz, mint új korában »

Egy szemöldöke van a modellnek, de így is imádja a szakma - Neked is tetszeni fog »

Minden őszi divatfotón felbukkan ez a sapka: te is viselni fogod? »

retikül.hu
Top lájkolt cikkek
bmi kalkulátor
nem

A te BMI-d:

Alultápláltságot jelent. Mindenképp fordulj orvoshoz, hogy feltárd az okokat!

A testsúlyod ideális, törekedj a mostani alkatod megőrzésére.

Fokozottan vagy kitéve az infarktusnak és más betegségeknek. Csökkentened kell a testsúlyodat!

Veszélyeztetett kategóriába tartozol, mielőbb fogyókúrába kell kezdened!

Az egészséged közvetlen veszélyben van. Azonnal orvos által felügyelt diétába kell kezdened!

számolújraszámol

A fűszeres sültek, valamint  a kacsa- és libamájak legjobb kísérője a hagymalekvár, ami egy szelet pirítóssal is remekül működik, előételnek, vagy akár könnyű vacsorának is fogyaszthatod.

Ha a pikánsabb ízeket kedveled, a főzés utolsó fázisában adj még hozzá fél-egy deci száraz fehér- vagy vörösbort, isteni lesz!

Hagymalekvár

Hozzávalók:

  • 60 dkg hagyma - lila és vörös vegyesen
  • 15 dkg méz
  • 10 dkg vaj
  • fél deci balzsamecet
  • 1 ág rozmaring
  • só. frissen őrölt bors
  • olívaolaj

Elkészítés ideje:

Egy óra.

Elkészítés menete:

A hagymákat pucold meg, és vágd közepesen vékony karikákra. Egy serpenyőbe tégy annyi olívaolajat, hogy vékony réteget képezzen rajta, majd add hozzá a vajat, és olvaszd meg rajta. Amikor elérte a kívánt állapotot, kezdd el fonnyasztani rajta a hagymákat.

Amikor már szépen összeestek és egy kicsit meg is pirultak, sózd és borsozd őket, majd add hozzájuk a mézet és hagyd karamellizálódni, ez nagyjából öt-tíz percet fog igénybe venni.

Ezután add hozzájuk a rozmaringot, majd a balzsamecetet, párszor keverd át, majd további öt percnyi főzés után kész is vagy. Fertőtlenített dunsztosüvegekbe adagold ki, és fogyaszd, amikor jólesik.

Ínycsiklandó előételek

Ha már tudod, mi lesz a főfogás, találd ki, mivel kezdődjön a menüsor!

Blog.hu ajánló