Mennyei habos szilvás pite recept, amit egyszerű elkészíteni
Ha odavagy a szilvás pitéért, ezzel a habos változattal egyszerűen nem tudsz majd betelni.

Mennyei habos szilvás pite recept, amit egyszerű elkészíteni
Nyereményjáték

Nyerj kényeztető, masszázzsal és wellness-szel kombinált élménycsomagot 2 fő részére, Bükfürdőre! (x)

Nyerj prémium öregedésgátló arcszérumot, és búcsúzz el a ráncoktól! (x)

Nyerj platinával díszített Angyalszárny nyakláncot fehér finomporcelánból! (x)

összesen 6 db játék
Ez is érdekelhet

Ilyen, amikor a klasszikus balett breaktánccal keveredik: ezt neked is látnod kell (x)

Tökéletesen tiszta lesz az otthonod, és alig kell érte tenned: csak 3 dolog kell hozzá (x)

Különleges ereje van az itteni gyógyvíznek: véletlenül fedezték fel helyiek a '60-as években (x)

Pataki Zita és férje különleges masszázzsal csillapítják a stresszt, naponta többször is (x)

Akciósan csaphatsz le a gyerek karácsonyi ajándékára, ha figyelsz néhány apróságra (x)

beauty and style

Férfi még nem öltözött fel ennyire hülyén - Elmondjuk, miért tette »

Nagyon öregít, ha nem jól teszed fel: a tökéletes füstös szemek titka »

A '90-es évek kedvenc manökenje volt: rövid fazonjai divatosabbak, mint valaha »

retikül.hu
Top lájkolt cikkek
bmi kalkulátor
nem

A te BMI-d:

Alultápláltságot jelent. Mindenképp fordulj orvoshoz, hogy feltárd az okokat!

A testsúlyod ideális, törekedj a mostani alkatod megőrzésére.

Fokozottan vagy kitéve az infarktusnak és más betegségeknek. Csökkentened kell a testsúlyodat!

Veszélyeztetett kategóriába tartozol, mielőbb fogyókúrába kell kezdened!

Az egészséged közvetlen veszélyben van. Azonnal orvos által felügyelt diétába kell kezdened!

számolújraszámol

A fahéjjal megbolondított, habos szilvás pitét egy kicsit sem bonyolultabb elkészíteni, mint bármely linzertésztát. Akkor lesz igazán omlós, ha gyorsan összegyúrod, és pihenteted legalább fél órát. Fontos, hogy kihűlve, vizes késsel szeleteld fel.

Hozzávalók 12 szelethez:

Tésztához

  • 25 dkg liszt
  • 14 dkg vaj
  • 2 tojássárga
  • 3 evőkanál porcukor
  • 2 evőkanál tejföl
  • 1 teáskanál sütőpor
  • csipet só

Töltelékhez

  • 80 dkg szilva
  • 10 dkg cukor
  • 1 csomag vaníliás cukor
  • fahéj

Tetejére

  • 2 tojásfehérje
  • 3 evőkanál cukor
  • 1 marék dió
  • 1 evőkanál citromlé
  • csipet só
Recept idők

Elkészítés:

A lisztet szitáld egy tálba, keverd össze a sütőporral, majd morzsold össze a hideg, felkockázott vajjal. Ha elég morzsalékos, add hozzá a tojássárgát, a tejfölt, a porcukrot és a sót. Gyors mozdulatokkal gyúrd össze a tésztát. Letakarva pihentesd egy órán át hideg helyen. Ezt követően nyújtsd ki, és igazgasd egy piteformába úgy, hogy az oldalára is kerüljön tészta.

A töltelékhez a szilvát mosd meg, magozd ki, szórd meg cukorral és ízlés szerinti fahéjjal. Az egészet keverd össze, majd egyengesd a tészta tetejére. Rakd előmelegített sütőbe, és 170 fokon körülbelül 15 perc alatt süsd félkészre. Közben a tojásfehérjéből verj kemény habot a citromlével, a sóval és a cukorral. Simítsd a félkész tésztára, szórd meg durvára vágott dióval, és addig süsd, amíg a teteje szép halványsárga lesz.

Blog.hu ajánló