Mennyei habos szilvás pite recept, amit egyszerű elkészíteni
Ha odavagy a szilvás pitéért, ezzel a habos változattal egyszerűen nem tudsz majd betelni.

Mennyei habos szilvás pite recept, amit egyszerű elkészíteni
Nyereményjáték

Nyerj családi belépőt a szentendrei Skanzenbe: 2 darabot sorsolunk ki! (x)

Nyerj páros belépőt az októberi Femina Klubra, ahol eláruljuk a sikeres karrierváltás titkát!

Nyerj éves BBC History előfizetést! Az egyik legnépszerűbb történelmi magazin lehet a tiéd (x)

összesen 4 db játék
Ez is érdekelhet

Finn életérzés a legjobb finn ételekkel a Bartókon: régi Nokiák, pannukakku és igazi, finn kávé (x)

Ősszel még jobb a Balatonra menni? Nincs tömeg, és rejtett kincseket rejteget a vidék (x)

Házilag is enyhíthetők a pollenallergia tünetei - Mutatjuk a leghatékonyabb módszereket (x)

Megvannak a 2017-es ősz divatszínei: gyönyörű színek jönnek, bár a szürke még marad picit

Mivel foglalkozzon a gyerek iskola után? Mutatunk pár hasznos kikapcsolódást a kicsiknek

beauty and style

Táskák az utcáról: milyen darabok illenek a kabáthoz? »

16 trendi darab a boltokból, aminek láttán te is sárgát akarsz viselni ősszel »

Kétszer hatékonyabb vele az edzés: ezért jó, ha fitneszlabdával tornázol! »

retikül.hu
Top lájkolt cikkek
bmi kalkulátor
nem

A te BMI-d:

Alultápláltságot jelent. Mindenképp fordulj orvoshoz, hogy feltárd az okokat!

A testsúlyod ideális, törekedj a mostani alkatod megőrzésére.

Fokozottan vagy kitéve az infarktusnak és más betegségeknek. Csökkentened kell a testsúlyodat!

Veszélyeztetett kategóriába tartozol, mielőbb fogyókúrába kell kezdened!

Az egészséged közvetlen veszélyben van. Azonnal orvos által felügyelt diétába kell kezdened!

számolújraszámol

A fahéjjal megbolondított, habos szilvás pitét egy kicsit sem bonyolultabb elkészíteni, mint bármely linzertésztát. Akkor lesz igazán omlós, ha gyorsan összegyúrod, és pihenteted legalább fél órát. Fontos, hogy kihűlve, vizes késsel szeleteld fel.

Hozzávalók 12 szelethez:

Tésztához

  • 25 dkg liszt
  • 14 dkg vaj
  • 2 tojássárga
  • 3 evőkanál porcukor
  • 2 evőkanál tejföl
  • 1 teáskanál sütőpor
  • csipet só

Töltelékhez

  • 80 dkg szilva
  • 10 dkg cukor
  • 1 csomag vaníliás cukor
  • fahéj

Tetejére

  • 2 tojásfehérje
  • 3 evőkanál cukor
  • 1 marék dió
  • 1 evőkanál citromlé
  • csipet só
Recept idők

Elkészítés:

A lisztet szitáld egy tálba, keverd össze a sütőporral, majd morzsold össze a hideg, felkockázott vajjal. Ha elég morzsalékos, add hozzá a tojássárgát, a tejfölt, a porcukrot és a sót. Gyors mozdulatokkal gyúrd össze a tésztát. Letakarva pihentesd egy órán át hideg helyen. Ezt követően nyújtsd ki, és igazgasd egy piteformába úgy, hogy az oldalára is kerüljön tészta.

A töltelékhez a szilvát mosd meg, magozd ki, szórd meg cukorral és ízlés szerinti fahéjjal. Az egészet keverd össze, majd egyengesd a tészta tetejére. Rakd előmelegített sütőbe, és 170 fokon körülbelül 15 perc alatt süsd félkészre. Közben a tojásfehérjéből verj kemény habot a citromlével, a sóval és a cukorral. Simítsd a félkész tésztára, szórd meg durvára vágott dióval, és addig süsd, amíg a teteje szép halványsárga lesz.

Blog.hu ajánló