Habos almás pite recept a nagyi konyhájából: az egész család évtizedek óta így készíti
Az omlós, édes almás pite vastag réteg habbal még csábítóbb.

Habos almás pite recept a nagyi konyhájából: az egész család évtizedek óta így készíti
Nyereményjáték

Nyerj családi belépőt a szentendrei Skanzenbe: 2 darabot sorsolunk ki! (x)

Nyerj páros belépőt az októberi Femina Klubra, ahol eláruljuk a sikeres karrierváltás titkát!

Nyerj éves BBC History előfizetést! Az egyik legnépszerűbb történelmi magazin lehet a tiéd (x)

összesen 4 db játék
Ez is érdekelhet

Finn életérzés a legjobb finn ételekkel a Bartókon: régi Nokiák, pannukakku és igazi, finn kávé (x)

Ősszel még jobb a Balatonra menni? Nincs tömeg, és rejtett kincseket rejteget a vidék (x)

Házilag is enyhíthetők a pollenallergia tünetei - Mutatjuk a leghatékonyabb módszereket (x)

Megvannak a 2017-es ősz divatszínei: gyönyörű színek jönnek, bár a szürke még marad picit

Mivel foglalkozzon a gyerek iskola után? Mutatunk pár hasznos kikapcsolódást a kicsiknek

beauty and style

Házi fátyolmaszk rizspapírból: simább, ragyogóbb bőr, pillanatok alatt »

Ha így teszel, alapozó nélkül is ragyogni fog a bőröd! Tippek egy őszinte szépségbloggertől »

Tökéletesíti a bőrt, fent tartja a festéket: sminkalap készítése pár lépésben »

retikül.hu
Top lájkolt cikkek
bmi kalkulátor
nem

A te BMI-d:

Alultápláltságot jelent. Mindenképp fordulj orvoshoz, hogy feltárd az okokat!

A testsúlyod ideális, törekedj a mostani alkatod megőrzésére.

Fokozottan vagy kitéve az infarktusnak és más betegségeknek. Csökkentened kell a testsúlyodat!

Veszélyeztetett kategóriába tartozol, mielőbb fogyókúrába kell kezdened!

Az egészséged közvetlen veszélyben van. Azonnal orvos által felügyelt diétába kell kezdened!

számolújraszámol

Ennek az almás pitének a tésztája a hagyományos, nagyiféle recept szerint készül, a töltelék fahéjas és jó vastag. A süti kiegészül extra adag habbal. Érdemes a tésztát zsemlemorzsával vagy dióval megszórni, hogy a töltelék ne áztassa el. Ha megkóstolod a habos változatot, te is csak így fogod majd készíteni.

Hozzávalók 24 szelethez:

Tésztához

  • 25 dkg liszt
  • 12.5 dkg vaj
  • 6 dkg porcukor
  • 2 db tojás
  • 2 teáskanál tejföl
  • 1 csomag vaníliás cukor
  • 1 mokkáskanál sütőpor
  • 1 csipet só

Töltelékhez

  • 1 kg alma
  • 8 dkg cukor
  • 2 evőkanál zsemlemorzsa
  • 1 teáskanál fahéj
  • 0.5 db citrom

Tetejére

  • 15 dkg cukor
  • 4 db tojásfehérje
Recept idők

Elkészítés:

Az almát hámozd meg, reszeld le, facsarj rá kevés citromlevet, hogy ne barnuljon meg. Szórd meg fahéjjal, valamint cukorral. Tedd félre addig, amíg elkészíted a tésztát. A lisztet keverd össze a sütőporral, a porcukorral, a vaníliás cukorral, a sóval, dolgozd össze a vajjal, add hozzá a tojást és a tejfölt, majd jól gyúrd össze.

 

Lisztezett felületen nyújtsd ki a tésztát ujjnyi vastagra, majd igazgasd egy közepes méretű, sütőpapírral bélelt tepsibe. Fontos, hogy a sütinek legyen pereme is. Szórd meg zsemlemorzsával, és oszlasd el rajta egyenletesen az alaposan kinyomkodott almát. Előmelegített sütőben süsd 180 fokon 25 percig. Közben verd kemény habbá a tojásfehérjét, fokozatosan rakd hozzá a cukrot, és fedd be vele az almás réteget. Tedd vissza a sütőbe, és süsd 150 fokon 10 percig. Ha a hab kezd barnulni, és már nem ragad, kiveheted a sütőből. Várd meg, míg kihűl, utána szeleteld fel.

Blog.hu ajánló