Habkönnyű gyümölcsös sütik Franciaországból
Kicsit olyan, mint a piskóta, kicsit olyan, mint a palacsinta, mindkét édesség legjobb részeit ötvözi a francia clafoutis.

Nyereményjáték

Nyerj egyéves előfizetést a népszerű BBC History történelmi magazinra! (x)

Nyerj páros belépőt a novemberi Femina Klubra, ahol megtanítunk nemet mondani!

Nyerj Adrienne Feller kozmetikumokat Hollóházi Porcelán fülbevalóval! (x)

összesen 4 db játék
Ez is érdekelhet

Többé nem kell tisztogatni a csempék közti hézagot, sem más fugát (x)

Kocsis Korinna szupermodell elárulta mindig gyönyörű barna bőrének titkát (x)

Csak úgy versengenek érte az emberek! Hihetetlen, mit építenek a fővárosban (x)

5 kihagyhatatlan film, amit még premier előtt megnézhetsz! (x)

Schell Judit lerántja a leplet a férfi-nő kapcsolat titkairól - Megéri a múltba révedni? (x)

beauty and style

Készíts gyöngyös farmert egyszerűen - Még a szakadást is elfedi »

A világ legjobb esküvői fotói: nem hagyományosak, de tele vannak élettel »

A leggyakoribb sminkhibák magyar bloggertől - Kerüld el a maszkhatást! »

retikül.hu
Top lájkolt cikkek
bmi kalkulátor
nem

A te BMI-d:

Alultápláltságot jelent. Mindenképp fordulj orvoshoz, hogy feltárd az okokat!

A testsúlyod ideális, törekedj a mostani alkatod megőrzésére.

Fokozottan vagy kitéve az infarktusnak és más betegségeknek. Csökkentened kell a testsúlyodat!

Veszélyeztetett kategóriába tartozol, mielőbb fogyókúrába kell kezdened!

Az egészséged közvetlen veszélyben van. Azonnal orvos által felügyelt diétába kell kezdened!

számolújraszámol

A gyümölcsös piték nagy előnye, hogy, ha megtaláltad a számodra legfinomabb tésztareceptet, akkor szinte bármilyen gyümölccsel gazdagíthatod. Ugyanez a trükk alkalmazható a finom francia édességen, a clafoutison is.

Tésztája könnyű állagú, hajaz a mi palacsintatésztánkra, csak ezt sütőben kell megsütni. Próbáld hát ki receptjeinket, és döntsd el te, hogy melyik mellett voksolsz!

Cseresznyés clafoutis

Hozzávalók:

  • 15 dkg liszt
  • 10 dkg porcukor
  • 3 tojás
  • 2,5 dl tej
  • 2,5 dl tejszín
  • 2 marék kimagozott cseresznye
  • 1 vaníliarúd
  • csipet só

A lisztet a porcukorral, a vaníliarúd kikapart belsejével, valamint a sóval keverd össze. Add hozzá a tojásokat, majd a tejjel és a tejszínnel keverd simára. Szórd bele a gyümölcsöket, majd egy kivajazott, lisztezett piteformába öntsd bele. Előmelegített sütőben fél óráig süsd.

Szilvás clafoutis

Hozzávalók:

  • 45 dkg szilva
  • 10 dkg vaj
  • 5 evőkanál cukor
  • 4 tojás
  • 3 evőkanál finomliszt
  • 1 csésze tej
  • 1 csomag vaníliás cukor
  • 1 evőkanál cukor
  • 1 evőkanál kukoricaliszt
  • 1 teáskanál reszelt citromhéj
  • fél marék mandula
  • csipet só

A szilvát magozd ki, vágd kisebb darabokra, és a cukorral, valamint a kukoricaliszttel keverd össze. Oszlasd el egy kivajazott, kerek sütőformában. A mandulát törd apróra, és a liszttel keverd össze. A tojásokat, a cukrot, a sót, a citromhéjat és a vaníliás cukrot robotgéppel keverd össze. Szitáld bele a lisztes mandulát, majd add hozzá a vajat és a tejet. A palacsintatésztához hasonló sűrűségű masszát öntsd a szilvára, és előmelegített sütőben süsd készre. Várd meg, míg kihűl, és csak ezután szeleteld fel.

Fehér csokis clafoutis meggyel

Hozzávalók:

  • 70 dkg kimagozott meggy
  • 10 dkg olvasztott fehér csokoládé
  • 5 dkg vaj
  • 5 dkg porcukor
  • 4,5 dl tej
  • 3 tojás
  • 3 evőkanál liszt

A lisztet a cukorral és a tojásokkal keverd össze. Öntsd hozzá a tejet és a megolvasztott csokit, és keverd össze alaposan. Egy hőálló tálat vajazz ki, és az aljába szórd bele a cseresznyét. Öntsd rá a tésztát, a vajat pedig, amit a csoki olvasztásánál nem használtál fel, morzsold a tetejére, majd előmelegített sütőbe tedd be, és nagyjából fél óra alatt süsd készre.

Mandulás-sárgabarackos clafoutis

Hozzávalók:

  • 30 dkg sárgabarack
  • 6 dkg cukor
  • 4,5 dkg liszt
  • 3 tojás
  • 3 dkg vaj
  • 3 dkg pirított mandula durvára vágva
  • 2 evőkanál porcukor
  • 1,5 dl tejszín
  • 1 dl tej
  • 1 teáskanál vaníliaaroma
  • csipet só

A tojásokat a cukorral és a csipetnyi sóval keverd ki. Szitáld bele a lisztet, és keverd simára. Adagold hozzá a tejet és a tejszínt, majd habverővel keverj belőle palacsintatésztához hasonló sűrűségű masszát. Add hozzá a vaníliaaromát. Egy tűzálló tálat vajazz ki, és a cikkekre vágott sárgabarackokat egyenletesen oszlasd el az aljában. Szórd meg a mandulával és a porcukorral, majd öntsd rá a tésztát. 40 percig süsd, majd langyosan szeleteld fel.

Blog.hu ajánló