Habkönnyű gyümölcsös sütik Franciaországból
Kicsit olyan, mint a piskóta, kicsit olyan, mint a palacsinta, mindkét édesség legjobb részeit ötvözi a francia clafoutis.

Nyereményjáték

Nyerj Magyarország természeti csodái című könyvet, és ismerd meg hazánk legértékesebb kincseit!

Nyerd meg a Juno mesél című tündéres mesekönyvet! Minden kislány kedvence lesz

Nyerj közel 15 000 forint értékű, Natics prémium kozmetikumokat!

összesen 3 db játék
Ez is érdekelhet

Házilag is enyhíthetők a pollenallergia tünetei - Mutatjuk a leghatékonyabb módszereket (x)

2 perc alatt lett éles a látása Katának, ma már nem is tudja, milyen volt szemüvegesnek lenni (x)

Észbontó programsorozat igen neves hazai és külföldi előadókkal, amiből 300 előadás és koncert ingyenes! (x)

Az utazás legfontosabb kelléke, és nem csak a fotózás miatt - Ezerszer könnyebb így nyaralni (x)

Milyen színű a szemed? Mutatjuk, melyik ékszer emeli ki legjobban a tekinteted

beauty and style

Ezt fogjuk viselni kora ősszel: külföldi divatmárkák ajánlásával »

Házi uborkás arctonik bőrhibákra: hidratál és ránctalanít »

Ne csak a kalóriát számold, inkább azt nézd, hogy mit eszel! »

retikül.hu
Top lájkolt cikkek
bmi kalkulátor
nem

A te BMI-d:

Alultápláltságot jelent. Mindenképp fordulj orvoshoz, hogy feltárd az okokat!

A testsúlyod ideális, törekedj a mostani alkatod megőrzésére.

Fokozottan vagy kitéve az infarktusnak és más betegségeknek. Csökkentened kell a testsúlyodat!

Veszélyeztetett kategóriába tartozol, mielőbb fogyókúrába kell kezdened!

Az egészséged közvetlen veszélyben van. Azonnal orvos által felügyelt diétába kell kezdened!

számolújraszámol

A gyümölcsös piték nagy előnye, hogy, ha megtaláltad a számodra legfinomabb tésztareceptet, akkor szinte bármilyen gyümölccsel gazdagíthatod. Ugyanez a trükk alkalmazható a finom francia édességen, a clafoutison is.

Tésztája könnyű állagú, hajaz a mi palacsintatésztánkra, csak ezt sütőben kell megsütni. Próbáld hát ki receptjeinket, és döntsd el te, hogy melyik mellett voksolsz!

Cseresznyés clafoutis

Hozzávalók:

  • 15 dkg liszt
  • 10 dkg porcukor
  • 3 tojás
  • 2,5 dl tej
  • 2,5 dl tejszín
  • 2 marék kimagozott cseresznye
  • 1 vaníliarúd
  • csipet só

A lisztet a porcukorral, a vaníliarúd kikapart belsejével, valamint a sóval keverd össze. Add hozzá a tojásokat, majd a tejjel és a tejszínnel keverd simára. Szórd bele a gyümölcsöket, majd egy kivajazott, lisztezett piteformába öntsd bele. Előmelegített sütőben fél óráig süsd.

Szilvás clafoutis

Hozzávalók:

  • 45 dkg szilva
  • 10 dkg vaj
  • 5 evőkanál cukor
  • 4 tojás
  • 3 evőkanál finomliszt
  • 1 csésze tej
  • 1 csomag vaníliás cukor
  • 1 evőkanál cukor
  • 1 evőkanál kukoricaliszt
  • 1 teáskanál reszelt citromhéj
  • fél marék mandula
  • csipet só

A szilvát magozd ki, vágd kisebb darabokra, és a cukorral, valamint a kukoricaliszttel keverd össze. Oszlasd el egy kivajazott, kerek sütőformában. A mandulát törd apróra, és a liszttel keverd össze. A tojásokat, a cukrot, a sót, a citromhéjat és a vaníliás cukrot robotgéppel keverd össze. Szitáld bele a lisztes mandulát, majd add hozzá a vajat és a tejet. A palacsintatésztához hasonló sűrűségű masszát öntsd a szilvára, és előmelegített sütőben süsd készre. Várd meg, míg kihűl, és csak ezután szeleteld fel.

Fehér csokis clafoutis meggyel

Hozzávalók:

  • 70 dkg kimagozott meggy
  • 10 dkg olvasztott fehér csokoládé
  • 5 dkg vaj
  • 5 dkg porcukor
  • 4,5 dl tej
  • 3 tojás
  • 3 evőkanál liszt

A lisztet a cukorral és a tojásokkal keverd össze. Öntsd hozzá a tejet és a megolvasztott csokit, és keverd össze alaposan. Egy hőálló tálat vajazz ki, és az aljába szórd bele a cseresznyét. Öntsd rá a tésztát, a vajat pedig, amit a csoki olvasztásánál nem használtál fel, morzsold a tetejére, majd előmelegített sütőbe tedd be, és nagyjából fél óra alatt süsd készre.

Mandulás-sárgabarackos clafoutis

Hozzávalók:

  • 30 dkg sárgabarack
  • 6 dkg cukor
  • 4,5 dkg liszt
  • 3 tojás
  • 3 dkg vaj
  • 3 dkg pirított mandula durvára vágva
  • 2 evőkanál porcukor
  • 1,5 dl tejszín
  • 1 dl tej
  • 1 teáskanál vaníliaaroma
  • csipet só

A tojásokat a cukorral és a csipetnyi sóval keverd ki. Szitáld bele a lisztet, és keverd simára. Adagold hozzá a tejet és a tejszínt, majd habverővel keverj belőle palacsintatésztához hasonló sűrűségű masszát. Add hozzá a vaníliaaromát. Egy tűzálló tálat vajazz ki, és a cikkekre vágott sárgabarackokat egyenletesen oszlasd el az aljában. Szórd meg a mandulával és a porcukorral, majd öntsd rá a tésztát. 40 percig süsd, majd langyosan szeleteld fel.

Blog.hu ajánló