4 gyümölcsös sült a vasárnapi asztalra

Ha a rántott hús unalmas, a sima sült pedig túl egyszerű, akkor dobd fel a főfogást lédús gyümölcsökkel, és kápráztasd el a családot.

Húsvéti tojásvadászat
Sóbors
Ez is érdekelhet
Retikül
Top olvasott cikkek

A gyümölcsöket nem csak édességhez, hanem húsokhoz is használhatod. Biztosan te is emlékszel még a nagy napközis kedvencre, a meggyszószos sültre.

14 konyhai praktika, amit ismerned kell!

Nézegess képeket!

Elolvasom

Az édes és a sós íz keveredése pikáns eredményt hoz. Használhatsz konzervet és befőttet is, de van olyan gyümölcs, amit még most is megkapsz frissen.

Barackos csirkemell

Hozzávalók 4 személyre:

  • 2 nagy csirkemellfilé
  • 50 dkg barack - konzerv is jó
  • 5 dkg vaj
  • 2 dl húsleves
  • 1 evőkanál liszt
  • cukor

A csirkemellet vágd apró csíkokra, sózd meg, vajon pirítsd meg. A lisztből a vaj másik felével készíts világos rántást, add hozzá a csirkemellet, és egy kevés cukorral barnítsd meg.

Öntsd fel a húslevessel, és főzd addig, amíg el nem párolog. A barackokat vágd csíkokra, majd add a csirkéhez, és melegítsd össze.

Kacsa naranccsal

Hozzávalók 6 személyre:

  • 1 kg kacsamell
  • 15 dkg vaj
  • 1,5 dl friss narancslé
  • 1 narancs
  • 2 evőkanál liszt
  • 1 mokkáskanál őrölt fehér bors
  • 2 kiskanál só

A kacsamelleket irdald be, majd forró vajon lassan süsd meg. A visszamaradt vajban párold meg a szeletekre vágott -  és nem gerezdekre szedett - narancsot. Amikor megpárolódott, szórd meg a liszttel, és egy percig kevergesd. Öntsd fel másfél deci vízzel és a narancslével, sózd, borsozd, majd az egészet öntsd rá a kacsára, és melegítsd össze.

Életre szóló ízemlékek a PICK szalámival

Válaszd a PICK Téliszalámikat új ízemlékek szerzéséhez, és ajándék tízórais zsákot adunk mellé Kárpáti Tibor grafikájával!

Promóció

Szűzérmék birsalmával

Hozzávalók 6 személyre:

  • 1 kg szűzpecsenye
  • 1 kg birsalma
  • 2 fej vöröshagyma
  • 5 dkg vaj
  • 2 dl rosé bor
  • 1 evőkanál méz
  • fél csokor petrezselyemzöldje
  • 2-3 kisebb darab fahéj
  • őrölt bors

Az érmére szeletelt szűzpecsenyét süsd meg a vajon. A visszamaradt lén párold meg az apróra vágott hagymát, majd add hozzá a bort, egy deci vizet és a fahéjat. A birsalmát hámozd meg, vágd vékony szeletekre, majd locsold meg kevés meleg vízzel elkevert mézzel. A húst tedd kivajazott tűzálló tálba, halmozd mellé a birsalmát, sózd, borsozd az egészet, majd  tedd forró sütőbe. Közepes tűzön addig süsd, amíg a birsalma puha nem lesz.

Almás csirke

Hozzávalók 4 személyre:

  • 4 csirkecombfilé
  • 4 alma
  • 3 vöröshagyma
  • 2 dl húsleves
  • 1 evőkanál liszt
  • 2 evőkanál tejszín
  • olaj

A csirkecombokat vágd ketté. Az almát vágd négybe, szedd ki a magházát, de megpucolni nem kell. A hagymát karikázd fel. A tejszínt és a húslevest keverd össze. Egy kiolajozott tálba tedd a csirkét, az almákat és a hagymát, öntsd alá a levest, sózd meg, majd előmelegített sütőben, közepes lángon süsd meg a csirkét.

OLVASD EL EZT IS!

toltott hus lead
  • csirkemell
  • húsételek

4 omlós töltött hús

Ezt is szeretjük