Piskótatekercs nyári gyümölcsökkel

Édes és illatos

Az ínycsiklandó piskótalapok közé rejtett gyümölcsnek nehéz lesz ellenállni, jobb, ha meg se próbálod.

Húsvéti tojásvadászat
Sóbors
Ez is érdekelhet
Retikül
Top olvasott cikkek

A piskóta már egy kis lekvárral feldobva is remek desszert, azonban a friss gyümölcsökkel és a krémmel mennyei édesség.

Bármilyen gyümölccsel készítheted, plusz megspékelheted még egy kis csokiöntettel vagy némi fagylalttal.

Piskótatekercs gyümölcsökkel

Hozzávalók:

  • 20 dkg friss gyümölcs - barack, meggy, eper
  • 12 dkg cukor
  • 12 dkg liszt
  • 6 tojás
  • fél csomag sütőpor
  • 15 dkg túró
  • 4 dl tejszín
  • 4 púpozott evőkanál porcukor
  • 2 púpozott evőkanál étkezési keményítő
  • 2 csomag vaníliás cukor

Elkészítés ideje:

50 perc.

Elkészítés menete:

A tojásokat válaszd ketté, a fehérjéket verd kemény habbá egy csipet só társaságában, majd tedd félre. A sárgáját a 12 dkg cukorral keverd simára, majd szitáld bele a sütőport és a lisztet, aztán add hozzá a fehérjét is. A sütőt melegítsd elő 180 fokra, vedd elő a kedvenc piskótázótepsidet, tégy bele egy sütőpapírt, lehetőleg akkorát, ami kitölti a tepsi alját. és oszlasd el rajta egyenletesen a masszát.

A tejszínt mérd ki két tálba, fele-fele arányban, az egyikben keverd simára a vaníliás cukorral és a keményítővel, a másikban pedig a túróval, majd keverd össze őket, és add hozzájuk a gyümölcsöket, feldarabolt állapotban. A kész piskótát terítsd egy konyharuhára, várd meg, amíg kihűl egy kicsit, de ne legyen teljesen hideg, egyengesd el benne a gyümölcsös krémet, majd tekerd fel. Tedd hűtőbe pár órára, majd tálalás előtt szórd meg jó alaposan porcukorral.

Tökéletes piskóta

Videónkból megtudhatod, hogyan lesz tökéletes, könnyű és nagyon finom a piskóta.

Életre szóló ízemlékek a PICK szalámival

Válaszd a PICK Téliszalámikat új ízemlékek szerzéséhez, és ajándék tízórais zsákot adunk mellé Kárpáti Tibor grafikájával!

Promóció

Ezt is szeretjük