5 hipergyors gyümölcsös muffin

30 perc, és kész

A muffin a kezdő háziasszonyok körében igen népszerű sütemény, hiszen roppant egyszerű, és villámgyorsan kész van.

Nyereményjáték

Nyerj luxuskozmetikumokat egy pár Hollóházi Porcelán fülbevalóval!

Nyerj közel 15 000 forint értékű, Natics prémium kozmetikumokat!

összesen 2 db játék

Ez is érdekelhet

Az utazás legfontosabb kelléke, és nem csak a fotózás miatt - Ezerszer könnyebb így nyaralni (x)

Milyen színű a szemed? Mutatjuk, melyik ékszer emeli ki legjobban a tekinteted

Az iskolakezdési stressz jelei a gyereknél - Így segíthetsz neki csökkenteni a feszültséget

Arany cipő, ezüst szoknya - 3 tipp, hogyan viseld a metálfényű ruhadarabokat

Neked mennyit ér 2 élet? Jótékonysági licit indult Erika és Jázmin megsegítésére!

beauty and style

Nincs több pucérkodás: a Pirelli naptár új dologgal készül 2018-ra »

Sansa Stark különleges feladatot kapott - A színésznő hajkoronáját mindenki irigyli »

Házi ajakbalzsam, amitől nagyon puha lesz a szád - 10 tubusra elegendő mennyiség »

retikül.hu

Top lájkolt cikkek

bmi kalkulátor

nem

A te BMI-d:

Alultápláltságot jelent. Mindenképp fordulj orvoshoz, hogy feltárd az okokat!

A testsúlyod ideális, törekedj a mostani alkatod megőrzésére.

Fokozottan vagy kitéve az infarktusnak és más betegségeknek. Csökkentened kell a testsúlyodat!

Veszélyeztetett kategóriába tartozol, mielőbb fogyókúrába kell kezdened!

Az egészséged közvetlen veszélyben van. Azonnal orvos által felügyelt diétába kell kezdened!

számolújraszámol

A bögrés sütik és muffinok nemcsak a falatozók körében népszerűek, hanem bizony a háziasszonyok is toplistás helyen említik őket. Elkészítésük ugyanis pofonegyszerű.

Ráadásul hihetetlenül változatosan elkészíthetőek, az ízesítők pedig tetszés szerint cserélhetők. Próbáld ki az alábbi változatokat is.

Áfonyás-barackos muffin

Hozzávalók:

  • 35 dkg liszt
  • 1 csomag sütőpor
  • 10 dkg cukor
  • 10 dkg olvasztott vaj
  • 2 dl tejföl
  • 2 tojás
  • 1 citrom reszelt héja
  • 15 dkg áfonya
  • 2 friss barack felkockázva
  • 6 evőkanál szénsavas ásványvíz

Keverd össze a lisztet, a cukrot és a sütőport egy nagy tálban, add hozzá az olvasztott vajat, a tejfölt, a tojásokat és a citrom héját, és egy habverővel keverd addig, amíg egységes, lágy tészta nem lesz belőle.
Óvatosan keverd bele a gyümölcsöt, legvégül add hozzá a vizet.
Előmelegített sütőben, körülbelül 200 fokon 25-30 perc alatt készre sül.

Narancsos muffin

Hozzávalók:

  • 1 narancs
  • 1,5 dl narancslé
  • 15 dkg cukor
  • 20 dkg liszt
  • 2 teáskanál sütőpor
  • 1/2 teáskanál szódabikarbóna
  • 1 narancs reszelt héja
  • 10 dkg étcsokoládé-törmelék
  • 1 tojás
  • 10 dkg olvasztott vaj

Egy tálban a lisztet keverd össze a sütőporral, a szódabikarbónával, a reszelt narancshéjjal és a csokidarabokkal. Egy másik edényben a tojást kicsit verd fel, és add hozzá a cukrot, a vajat. A narancs húsát turmixold össze a narancslével, és ezt is add hozzá. Végül egyesítsd a két tálat. Előmelegített sütőben, közepes lángon 20-25 percig süsd.

Karibi muffin

Hozzávalók:

  • 25 dkg ananász
  • 25 dkg liszt
  • 2 teáskanál sütőpor
  • 10 dkg vaj
  • 2 tojás
  • 10 dkg cukor
  • 7 dkg joghurt
  • 7 cl Blue Curacao
  • 4 cl ananászlé
  • kókuszreszelék ízlés szerint

A lisztet keverd össze a sütőporral egy tálban. Egy másik tálban a vajat, a tojást, a cukrot, a tejfölt, a Blue Curacaót és az ananászlevet keverd össze. Ehhez add a lisztes keveréket és az ananászdarabokat, illetve a kókuszreszeléket. 20-25 percig süsd előmelegített sütőben.

Málnás muffin

Hozzávalók:

  • 20 dkg liszt
  • 6 dkg étkezési keményítő
  • 5 dkg kókuszreszelék
  • 3 teáskanál sütőpor
  • 30 dkg málna
  • 2 tojás
  • 10 dkg cukor
  • 2 teáskanál citromlé
  • 1 dl joghurt
  • 1 dl olaj

A lisztbe keverd bele az étkezési keményítőt, a kókuszreszeléket és a sütőport. A málna felét pürésítsd le, keverd össze a tojással, a citromlével, a cukorral, a joghurttal és az olajjal. Dolgozd össze a két keveréket és a maradék málnát. A sütőben 20-25 percig vagy tűpróbáig süsd.

Szilvás muffin

Hozzávalók:

  • 10 dkg vaj
  • 25 dkg cukor
  • 2 tojás
  • 20 dkg liszt
  • 1 csomag sütőpor
  • 1 dl tej
  • 1 kávéskanál fahéj
  • 10 dkg dió
  • 5 szem szilva

A vajat és a cukrot keverd habosra. Egyenként add hozzá a tojásokat. Ezután a liszt, a sütőpor, a dió és a fahéj keverékét keverd hozzá. A végén jöhet a felkockázott szilva, és annyi tej, hogy formálható masszát kapj. Előmelegített sütőben körülbelül 20 perc alatt kész. Kevés szilvapálinkával megbolondíthatod.

Blog.hu ajánló