Pillekönnyű gyümölcsös-túrós piskóta
Hihetetlenül lágy, finom krémmel
Édesítsd meg a napodat a gyümölcsös-túrós piskótával!

Nyereményjáték

Nyerj egyéves előfizetést a BBC GoodFood gasztromagazinra, és ismerd meg a baconös brownie receptjét! (x)

Nyerj családi belépőt a szentendrei Skanzenbe: 2 darabot sorsolunk ki! (x)

Nyerj éves BBC History előfizetést! Az egyik legnépszerűbb történelmi magazin lehet a tiéd (x)

összesen 3 db játék
Ez is érdekelhet

Édes, gyümölcsös, és alig van benne kalória, így bűntudat nélkül fogyaszthatod ezt az italt (x)

Nyerd meg az 50 x 200 000 Ft egyikét gyermeked osztályának! (x)

Mitől alakulhat ki a mellrák, és hogyan előzhető meg? A szakértő tanácsai (x)

Pöttyös a csíkossal, rózsaszín a fémhatásúval? Mutatjuk, mit mivel párosíts az otthonodban (x)

Finn életérzés a legjobb finn ételekkel a Bartókon: régi Nokiák, pannukakku és igazi, finn kávé (x)

beauty and style

Már megint egy idióta farmer, amiben csak felfázni lehet »

Disney-hercegnőnek öltözhet az ara, nemcsak annak érezheti magát »

Csodásan bánik a testével a ducinak tartott balerina »

retikül.hu
Top lájkolt cikkek
bmi kalkulátor
nem

A te BMI-d:

Alultápláltságot jelent. Mindenképp fordulj orvoshoz, hogy feltárd az okokat!

A testsúlyod ideális, törekedj a mostani alkatod megőrzésére.

Fokozottan vagy kitéve az infarktusnak és más betegségeknek. Csökkentened kell a testsúlyodat!

Veszélyeztetett kategóriába tartozol, mielőbb fogyókúrába kell kezdened!

Az egészséged közvetlen veszélyben van. Azonnal orvos által felügyelt diétába kell kezdened!

számolújraszámol

Már az önmagában élmény, hogy beleharapsz a puha tésztába. Ám az élvezet a lágy krémmel még tovább fokozható. Almából, narancsból vagy bármilyen idénygyümölcsből készítheted. A gyümölcsös-túrós piskótát nem csak egyszer fogod megsütni.

Hozzávalók 24 szelethez:

Tésztához

  • 8 tojás
  • 8 evőkanál cukor
  • 8 evőkanál liszt

Krémhez

  • 50 dkg túró
  • 15 dkg vaj
  • 15 dkg gyümölcs
  • 15 dkg porcukor
  • 1 citrom
  • baracklekvár

Tetejére

  • 1 tasak zselatin
  • 1/2 dl víz
Recept idők

Elkészítés:

A piskótához válaszd ketté a tojásokat. A fehérjét verd kemény habbá a cukorral.  Ehhez óvatosan keverd hozzá a sárgáját, majd fokozatosan a lisztet is adagold hozzá. Ha a tészta homogén, öntsd sütőpapírral bélelt tepsibe. Told előmelegített sütőbe, és 180 fokon körülbelül 20 perc alatt süsd meg. Tűpróbával teszteld, hogy elkészült-e. Ha beleszúrsz egy hegyes tűt, és azt üresen húzod ki, kiveheted a sütőből.

A krémhez a vajat keverd habosra a porcukorral, majd dolgozd hozzá a túrót és a citrom reszelt héját. Ha a piskóta kihűl, húzd le róla a sütőpapírt, és vágd két vagy három részre. Kend meg vékonyan a lekvárral, majd a krémmel, rakj rá kisebb gyümölcsdarabokat. Így rétegezd addig, amíg el nem fogynak a hozzávalók. A tetejére is jusson mindenből. Majd a zselatint keverd el a vízzel, és egyenletesen öntsd a sütire. Tedd legalább két órára a hűtőbe, utána szépen tudod szeletelni.

Blog.hu ajánló