Házi gyümölcsös mézes krémes
Ez tényleg puha lesz
Variálj kicsit a megszokott recepten, és szerezz még több új rajongót a gyümölcsös mézes krémessel!

Nyereményjáték

Nyerj platinával díszített Angyalszárny nyakláncot fehér finomporcelánból! (x)

Nyerd meg otthoni gyógyításhoz az 5 db aromaterápiás csomag egyikét közel 45 000 Ft értékben! (x)

Nyerj egy éves előfizetést a BBC GoodFood gasztromagazinra, és ismerd meg az egyik legjobb olasz kaja receptjét! (x)

összesen 4 db játék
Ez is érdekelhet

Elkerülheted a legrosszabbat, ha már most megveszed a gyerek ajándékát

Ezek a természetes kivonatok és olajok vasalják ki legkönnyebben a ráncokat (x)

Beindulnak a test öngyógyító folyamatai ettől a stresszoldó masszázstól - Próbáld ki! (x)

Feszesednek az izmok, eltűnik a narancsbőr és a zsír ettől a keringésjavító billenőmozgástól - Orvos ajánlja (x)

Azonnali orvosi segítséget kaphatsz egyetlen mobilapplikációval: egy gombnyomással érhető el otthonról (x)

beauty and style

Kényeztető fürdőbomba házilag: hideg, téli estéken a legjobb barátod lesz »

Bombabiztos módszer a csizma szagtalanítására: csak 2 dolog kell hozzá »

Így használd a fahéjat az esküvőn: csodás dekoráció lehet belőle »

retikül.hu
Top lájkolt cikkek
bmi kalkulátor
nem

A te BMI-d:

Alultápláltságot jelent. Mindenképp fordulj orvoshoz, hogy feltárd az okokat!

A testsúlyod ideális, törekedj a mostani alkatod megőrzésére.

Fokozottan vagy kitéve az infarktusnak és más betegségeknek. Csökkentened kell a testsúlyodat!

Veszélyeztetett kategóriába tartozol, mielőbb fogyókúrába kell kezdened!

Az egészséged közvetlen veszélyben van. Azonnal orvos által felügyelt diétába kell kezdened!

számolújraszámol

Az édes tészta és a krém tökéletesen harmonizál a fanyar gyümölccsel. Érdemes a süteményt egy-két nappal előbb elkészíteni, hogy jól megpuhuljon, és az ízek összeérjenek. Bármilyen idénygyümölcsöt tehetsz rá, és tálalás előtt nyomhatsz a tetejére tejszínt is.

Hozzávalók 30 szelethez:

A tésztához

  • 40 dkg liszt
  • 15 dkg cukor
  • 5 dkg vaj
  • 5 dkg méz
  • 5 evőkanál tej
  • 1 tojás
  • 1 kávéskanál szódabikarbóna

A töltelékhez

  • 12 teáskanál búzadara
  • 10 dkg vaj
  • 10 dkg cukor
  • 6 dl tej
  • 5 evőkanál cukor
  • fél citrom

Tetejére

  • 20 dkg gyümölcs
Recept idők

Elkészítés:

A tésztához a szobahőmérsékletű vajat, az egész tojást, a cukrot, a tejet és a mézet gőz felett főzd össze. Közben állandóan kevergesd. Ha langyosra hűl, add hozzá a szódabikarbónával vegyített lisztet, és gyúrd össze. Sima, jól nyújtható tésztát kell kapni. Ha túl kemény, adj hozzá egy-két kanál tejet.

Oszd a tésztát három-négy részre, formázz cipókat, és legalább fél órán át pihentesd letakarva. Ezt követően lisztes felületen nyújts vékony lapokat, és a tepsi hátulján, sütőpapíron süsd meg őket egyenként nyolc-tíz perc alatt 170 fokon. Akkor jó, ha zsemleszínű a tészta. Ne süsd túl, mert nem fog megpuhulni. Hagyd teljesen kihűlni.

A töltelékhez a tejet forrald fel a cukorral, majd szórd bele a búzadarát, és lassú tűzön, folyamatosan kevergetve főzd sűrűre. Ha kihűl, add hozzá a cukorral habosított vajat. Ízesítsd a citrom reszelt héjával és levével, majd állítsd össze a sütit. A lapokat egyenként kend meg a krémmel, és helyezd őket egymásra. Tálalás előtt a tetejét ízlésesen rakd ki gyümölcsdarabokkal.

Blog.hu ajánló