Házi gyümölcsös mézes krémes
Ez tényleg puha lesz
Variálj kicsit a megszokott recepten, és szerezz még több új rajongót a gyümölcsös mézes krémessel!

Nyereményjáték

Nyerj családi belépőt a szentendrei Skanzenbe: 2 darabot sorsolunk ki! (x)

Nyerj páros belépőt az októberi Femina Klubra, ahol eláruljuk a sikeres karrierváltás titkát!

Nyerj éves BBC History előfizetést! Az egyik legnépszerűbb történelmi magazin lehet a tiéd (x)

összesen 4 db játék
Ez is érdekelhet

Finn életérzés a legjobb finn ételekkel a Bartókon: régi Nokiák, pannukakku és igazi, finn kávé (x)

Ősszel még jobb a Balatonra menni? Nincs tömeg, és rejtett kincseket rejteget a vidék (x)

Házilag is enyhíthetők a pollenallergia tünetei - Mutatjuk a leghatékonyabb módszereket (x)

Megvannak a 2017-es ősz divatszínei: gyönyörű színek jönnek, bár a szürke még marad picit

Mivel foglalkozzon a gyerek iskola után? Mutatunk pár hasznos kikapcsolódást a kicsiknek

beauty and style

Így grimaszolj, ha későbbre akarod tolni a ráncosodást! »

Őszi pelerinkabátka plédből: kis varrótudással is elkészítheted »

Gyönyörű, de kényelmes esküvői ruhák: bátran rophatod bennük a táncot »

retikül.hu
Top lájkolt cikkek
bmi kalkulátor
nem

A te BMI-d:

Alultápláltságot jelent. Mindenképp fordulj orvoshoz, hogy feltárd az okokat!

A testsúlyod ideális, törekedj a mostani alkatod megőrzésére.

Fokozottan vagy kitéve az infarktusnak és más betegségeknek. Csökkentened kell a testsúlyodat!

Veszélyeztetett kategóriába tartozol, mielőbb fogyókúrába kell kezdened!

Az egészséged közvetlen veszélyben van. Azonnal orvos által felügyelt diétába kell kezdened!

számolújraszámol

Az édes tészta és a krém tökéletesen harmonizál a fanyar gyümölccsel. Érdemes a süteményt egy-két nappal előbb elkészíteni, hogy jól megpuhuljon, és az ízek összeérjenek. Bármilyen idénygyümölcsöt tehetsz rá, és tálalás előtt nyomhatsz a tetejére tejszínt is.

Hozzávalók 30 szelethez:

A tésztához

  • 40 dkg liszt
  • 15 dkg cukor
  • 5 dkg vaj
  • 5 dkg méz
  • 5 evőkanál tej
  • 1 tojás
  • 1 kávéskanál szódabikarbóna

A töltelékhez

  • 12 teáskanál búzadara
  • 10 dkg vaj
  • 10 dkg cukor
  • 6 dl tej
  • 5 evőkanál cukor
  • fél citrom

Tetejére

  • 20 dkg gyümölcs
Recept idők

Elkészítés:

A tésztához a szobahőmérsékletű vajat, az egész tojást, a cukrot, a tejet és a mézet gőz felett főzd össze. Közben állandóan kevergesd. Ha langyosra hűl, add hozzá a szódabikarbónával vegyített lisztet, és gyúrd össze. Sima, jól nyújtható tésztát kell kapni. Ha túl kemény, adj hozzá egy-két kanál tejet.

Oszd a tésztát három-négy részre, formázz cipókat, és legalább fél órán át pihentesd letakarva. Ezt követően lisztes felületen nyújts vékony lapokat, és a tepsi hátulján, sütőpapíron süsd meg őket egyenként nyolc-tíz perc alatt 170 fokon. Akkor jó, ha zsemleszínű a tészta. Ne süsd túl, mert nem fog megpuhulni. Hagyd teljesen kihűlni.

A töltelékhez a tejet forrald fel a cukorral, majd szórd bele a búzadarát, és lassú tűzön, folyamatosan kevergetve főzd sűrűre. Ha kihűl, add hozzá a cukorral habosított vajat. Ízesítsd a citrom reszelt héjával és levével, majd állítsd össze a sütit. A lapokat egyenként kend meg a krémmel, és helyezd őket egymásra. Tálalás előtt a tetejét ízlésesen rakd ki gyümölcsdarabokkal.

Blog.hu ajánló