Krémes macarponés piskótatekercs - Sok gyümölccsel még finomabb
A piskótatekercs mascarponekrémmel, zamatos gyümölccsel töltve biztos siker forrása.

Nyereményjáték

Nyerj egyéves előfizetést a népszerű BBC History történelmi magazinra! (x)

Nyerj páros belépőt a novemberi Femina Klubra, ahol megtanítunk nemet mondani!

Nyerj Adrienne Feller kozmetikumokat Hollóházi Porcelán fülbevalóval! (x)

összesen 4 db játék
Ez is érdekelhet

Többé nem kell tisztogatni a csempék közti hézagot, sem más fugát (x)

Beindul a D-vitamin-termelődés, és javítja a közérzetet: töltődj fel bioszoláriummal télen is! (x)

Csak úgy versengenek érte az emberek! Hihetetlen, mit építenek a fővárosban (x)

5 kihagyhatatlan film, amit még premier előtt megnézhetsz! (x)

Schell Judit lerántja a leplet a férfi-nő kapcsolat titkairól - Megéri a múltba révedni? (x)

beauty and style

A 79 éves Jane Fonda retus nélkül mutatta meg magát - Most is gyönyörű »

Képeken a H&M Erdem kollekciója! Csodás dizájner darabok »

Nem is gondolnád, milyen nőies lehet a fekete rúzs! »

retikül.hu
Top lájkolt cikkek
bmi kalkulátor
nem

A te BMI-d:

Alultápláltságot jelent. Mindenképp fordulj orvoshoz, hogy feltárd az okokat!

A testsúlyod ideális, törekedj a mostani alkatod megőrzésére.

Fokozottan vagy kitéve az infarktusnak és más betegségeknek. Csökkentened kell a testsúlyodat!

Veszélyeztetett kategóriába tartozol, mielőbb fogyókúrába kell kezdened!

Az egészséged közvetlen veszélyben van. Azonnal orvos által felügyelt diétába kell kezdened!

számolújraszámol

Ne csak lekvárral készíts piskótatekercset! A nyári mascarponés, gyümölcsös variáció mindenki tetszését elnyeri, hiszen a krém üde, friss, nem túl édes, a piskóta pedig légies. Egy kis trükkel ezt a tésztát könnyen fel tudod tekerni. 

Ha savanykásabb gyümölcsöt teszel a töltelékbe, szórd meg előtte kevés cukorral. Tálald dekoratívan, díszítsd csokival, tejszínhabbal. 

Gyümölcsös-mascarponés piskótatekercs

Hozzávalók:

A tésztához

  • 8 dkg cukor
  • 8 dkg liszt
  • 4 tojás
  • 1 csomag vaníliás cukor
  • csipet só

A töltelékhez

  • 40 dkg mascarpone
  • 20 dkg magozott gyümölcs
  • 15 dkg porcukor
  • 2 dl habtejszín
  • 1 csomag vaníliás cukor
  • 1 csomag habfixáló

Elkészítés ideje: 45 perc

A tojásokat válaszd ketté, a fehérjéből egy csipet sóval verj habot. Amikor már félig kemény, add hozzá több részletben a cukrot, majd verd tovább. Ha felfordítod, és már meg sem moccan, egyesével rakd hozzá a tojássárgákat, végül forgasd hozzá a lisztet. Fakanállal óvatosan dolgozd össze úgy, hogy a hab ne törjön össze.

Öntsd a masszát egy nagyobb méretű, sütőpapírral kibélelt sütőformába, és 170 fokra előmelegített sütőben süsd aranysárgára 12-16 perc alatt. A kész piskótáról rögtön húzd le a sütőpapírt, majd tedd egy hideg, nedves konyharuhára, és azzal határozott mozdulatokkal tekerd fel.  

Amíg a piskóta hűl, készítsd el a krémet. A mascarponét keverd habosra a porcukorral és a vaníliás cukorral. A tejszínt a fixálóval verd kemény habbá, majd több részletben add a mascarponéhoz. Forgasd hozzá a megmosott, lecsepegtetett gyümölcsöt. A teljesen kihűlt piskótát tekerd ki, kend meg a krémmel, és óvatosan csavard fel. A megtöltött piskótát rakd tálcára, ha maradt mascarponés massza, vond be vele. Tedd legalább egy-két órára a hűtőbe, és csak tálaláskor szeleteld fel.

Blog.hu ajánló