Gyors tészta vacsorára
Zamatos fogás a sütőből
Bármelyik tésztaételt feldobhatod azzal, ha miután elkészült, még a sütőben megpirítod az egészet és a tetejére olvasztod a sajtot.

Nyereményjáték

Nyerj egyéves előfizetést a népszerű BBC History történelmi magazinra! (x)

Nyerj páros belépőt a novemberi Femina Klubra, ahol megtanítunk nemet mondani!

Nyerj Adrienne Feller kozmetikumokat Hollóházi Porcelán fülbevalóval! (x)

összesen 4 db játék
Ez is érdekelhet

Többé nem kell tisztogatni a csempék közti hézagot, sem más fugát (x)

Kocsis Korinna szupermodell elárulta mindig gyönyörű barna bőrének titkát (x)

Csak úgy versengenek érte az emberek! Hihetetlen, mit építenek a fővárosban (x)

5 kihagyhatatlan film, amit még premier előtt megnézhetsz! (x)

Schell Judit lerántja a leplet a férfi-nő kapcsolat titkairól - Megéri a múltba révedni? (x)

beauty and style

Bundás, meleg szobacsizma házilag, varrás nélkül - Imádni fogod! »

Így fertőtlenítsd a sminkecsetet: nem elég, ha meleg vízbe áztatod »

Unikornis a tortán: 2017 fura trendje már az esküvőkre is begyűrűzött »

retikül.hu
Top lájkolt cikkek
bmi kalkulátor
nem

A te BMI-d:

Alultápláltságot jelent. Mindenképp fordulj orvoshoz, hogy feltárd az okokat!

A testsúlyod ideális, törekedj a mostani alkatod megőrzésére.

Fokozottan vagy kitéve az infarktusnak és más betegségeknek. Csökkentened kell a testsúlyodat!

Veszélyeztetett kategóriába tartozol, mielőbb fogyókúrába kell kezdened!

Az egészséged közvetlen veszélyben van. Azonnal orvos által felügyelt diétába kell kezdened!

számolújraszámol

A legegyszerűbb tésztavacsorát is ünnepi lakomává varázsolhatod így, ráadásul a kész fogás ízén is sokat dob az a néhány sütőben töltött perc.

Sajtból sosem elég, ezért ha gondolod, még pár szelet mozzarellával is díszitheted mielőtt a sütőbe tolnád.

Paradicsomos-bazsalikomos tészta

Hozzávalók:

  • 75 dkg paradicsomkonzerv
  • 45 dkg tészta
  • 25 dkg ricotta
  • 10-12 levél bazsalikom
  • 2 evőkanál olívaolaj
  • 2-3 gerezd fokhagyma
  • 1 marék frissen reszelt parmezán
  • 1 közepes vöröshagyma
  • 1 kis üveg - 1,5 dl - pesto
  • só, frissen őrölt bors

Elkészítés ideje:

40 perc

Elkészítés menete:

A tésztát főzd meg bő, lobogó, sós vízben, fogkeményre. A hagymát és a fokhagymát vágd apróra, majd egy alkalmas serpenyőben hevítsd fel az olívaolajat és pirítsd meg benne a fokhagymát és a hagymát. Ha már szépen megpirultak, keverd hozzájuk a paradicsomot, majd ha fortyan egyet, vedd alatta kis lángra a tűzhelyet. Keverd hozzá a bazsalikomot, tépkedd minél apróbbra előtte, majd sóval és borssal ízesítsd a kedved szerint.

A sütőd melegítsd elő 200 fokra. Végy elő egy alkalmas tálat, tedd bele a tésztát, majd a pestot - ha nincs otthon és venni sem szeretnél, készítsd el ezt a változatot - és a paradicsomos szószt is, keverd el az egészet a ricottával, majd szórd meg a tetejét a parmezánnal. 3-5 perc alatt süsd készre az egészet és már fogyaszthatod is.

Így lesz tökéletes a tésztád

Tésztát főzni végtelenül egyszerű, de el lehet rontani, tarts be néhány egyszerű fogást, hogy tökéletes legyen a végeredmény

Blog.hu ajánló