4 gyors tepsis sült hús

Ha nincs kedved a hosszú hétvége tetemes részét a konyhában serénykedve tölteni, akkor próbáld ki a gyorsan elkészíthető tepsis sülteket, melyek fél óra alatt megvannak.

Húsvéti tojásvadászat
Sóbors
Ez is érdekelhet
Retikül
Top olvasott cikkek

Szerencsére ismét hosszú hétvége elé nézünk. Ilyenkor van idő a konyhában tevékenykedni. Ha azonban nem a főzéssel szeretnéd eltölteni a három napot, készítsd el receptjeinket.

14 konyhai praktika, amit ismerned kell!

Nézegess képeket!

Elolvasom

A következő husikat tepsiben készítheted el, így magukra is hagyhatod őket, amíg pirulnak.

Sült hal paradicsommal

Hozzávalók:

  • 1,5 kg fehér húsú tengeri hal
  • 2 hagyma
  • 4 paradicsom
  • fél pohár fehérbor
  • 1 dl olívaolaj
  • bors
  • petrezselyemzöld

A hagymát és a paradicsomot szeleteld fel. Kevés olajon kicsit párold meg mindkettőt, majd sózd, borsozd, és szórd rá a finomra vágott petrezselyemzöldet.

Egy kiolajozott tűzálló tálba tedd bele a megtisztított, szeletekre vágott vagy egészben hagyott halat, és locsold meg kevés fehérborral. Halmozd rá a paradicsomos hagymát, majd előmelegített sütőben, nem túl nagy lángon süsd maximum 20 percig.

Csirke citrommal

Hozzávalók:

  • 4 egész csirkecomb
  • 3 citrom
  • 5 dkg vaj
  • bors

A csirkecombokat mosd meg, majd sózd meg. Egy félbevágott citrommal mindenhol alaposan dörzsöld be, majd ennek a citromnak a héját tedd a csirke bőre alá. Vajazz ki egy tűzálló tálat, a másik két citromot szeleteld fel. Tedd a csirkét a tálba, és tedd bele a citromszeleteket. A vajat vágd kockákra, és mindegyik csirkecombra tegyél több darabot belőle. Közepes lángon addig süsd, amíg aranybarna nem lesz a bőre.

Pikáns csirke

Hozzávalók:

  • 4 csirkecomb
  • 6 evőkanál olaj
  • 1 evőkanál méz
  • 2 szárított erős paprika
  • 5-6 szem egész bors
  • 1 citrom leve

A csirkecombokat mosd meg. A borsot frissen őröld meg, a paprikát is törd össze, majd keverd össze az olajjal és a mézzel. Ezzel a páccal kenegesd meg a csirkecombok bőrét, de jusson belőle a bőr alá is. Tedd kiolajozott tepsibe vagy tűzálló tálba, majd közepes lángon süsd pirosra.

Életre szóló ízemlékek a PICK szalámival

Válaszd a PICK Téliszalámikat új ízemlékek szerzéséhez, és ajándék tízórais zsákot adunk mellé Kárpáti Tibor grafikájával!

Promóció

Hagymás szűzérmék

Hozzávalók:

  • 75 dkg szűzpecsenye
  • 4 vöröshagyma
  • 5 gerezd fokhagyma
  • 10 dkg vaj
  • őrölt bors

A szűzpecsenyéből vágj kis kerek lapokat, majd sózd be őket. A hagymát vágd félbe, majd szeleteld fel, ahogyan a megtisztított fokhagymagerezdeket is. A vajat olvaszd meg, és süsd elő a szűzérméket, majd tedd egy kivajazott tepsibe, add hozzá a hagymákat, és süsd addig, amíg a vöröshagymaszeletek meg nem puhulnak.

OLVASD EL EZT IS!

toltott hus lead
  • csirkemell
  • húsételek

4 omlós töltött hús

Ezt is szeretjük