4 ünnepi, omlós sült tepsiben
Igazán omlós és szaftos húst készítenél? Olyan főételeket mutatunk be, melyek elkészítése nem igényel komolyabb konyhai gyakorlatot.

Nyereményjáték

Nyerj platinával díszített Angyalszárny nyakláncot fehér finomporcelánból! (x)

Nyerd meg otthoni gyógyításhoz az 5 db aromaterápiás csomag egyikét közel 45 000 Ft értékben! (x)

Nyerj egy éves előfizetést a BBC GoodFood gasztromagazinra, és ismerd meg az egyik legjobb olasz kaja receptjét! (x)

összesen 4 db játék
Ez is érdekelhet

Elkerülheted a legrosszabbat, ha már most megveszed a gyerek ajándékát

Ezek a természetes kivonatok és olajok vasalják ki legkönnyebben a ráncokat (x)

Beindulnak a test öngyógyító folyamatai ettől a stresszoldó masszázstól - Próbáld ki! (x)

Feszesednek az izmok, eltűnik a narancsbőr és a zsír ettől a keringésjavító billenőmozgástól - Orvos ajánlja (x)

Azonnali orvosi segítséget kaphatsz egyetlen mobilapplikációval: egy gombnyomással érhető el otthonról (x)

beauty and style

Bombabiztos módszer a csizma szagtalanítására: csak 2 dolog kell hozzá »

Így használd a fahéjat az esküvőn: csodás dekoráció lehet belőle »

Készíts szemöldökfestéket természetes anyagokból: a legjobb recept »

retikül.hu
Top lájkolt cikkek
bmi kalkulátor
nem

A te BMI-d:

Alultápláltságot jelent. Mindenképp fordulj orvoshoz, hogy feltárd az okokat!

A testsúlyod ideális, törekedj a mostani alkatod megőrzésére.

Fokozottan vagy kitéve az infarktusnak és más betegségeknek. Csökkentened kell a testsúlyodat!

Veszélyeztetett kategóriába tartozol, mielőbb fogyókúrába kell kezdened!

Az egészséged közvetlen veszélyben van. Azonnal orvos által felügyelt diétába kell kezdened!

számolújraszámol

A sült húsokat nem csak serpenyőben készítheted el, hanem tepsiben is.
Bár így hosszabb ideig tart, nem kell a tűzhely mellett állnod.

A sütőben lassabban sül a hús, éppen ezért az ízek jobban összeérnek, a hús pedig nem ropogós, hanem omlós lesz.

Tarjás szűzérmék

Hozzávalók:

  • 1 kg szűzpecsenye
  • 25 dkg főtt, füstölt tarja
  • csipetnyi zsálya
  • só és törött bors
  • liszt a bundázáshoz

A szűzpecsenyét mosd meg, és szeleteld kis érmékre. A tarját vágd hasonló méretű szeletekre.

Sózd, borsozd a húst, majd szórd meg egy kis szétmorzsolt zsályával. A szűzérméket süsd elő kevés olajon - ez 1-2 perc -, majd fogpiszkálóval tűzd rájuk a tarjaszeleteket. Kiolajozott tűzálló tálban ültesd egymás mellé a húsokat, és süsd közepesen előmelegített sütőben 15 percig.

Pácolt marhafelsál

Hozzávalók 4 személyre:

  • 50 dkg marhafelsál
  • 4 evőkanál méz
  • fél dl borecet
  • 1 gerezd fokhagyma
  • 10 dkg zöldhagyma
  • olaj

Készítsd el a páclevet: a mézet és az ecetet keverd össze, add hozzá a megtisztított, zúzott fokhagymát, a vékonyan felkarikázott zöldhagymát, és ismét jól keverd össze, majd hagyd állni. A húst mosd meg, hártyázd le, majd jól csöpögtesd le. A tetejét néhány helyen vékonyan vágd be, majd tedd kisebb edénybe. Öntsd rá a páclevet, és a hűtőbe téve pácold nyolc órán át. Tedd kiolajozott tepsibe, és süsd legalább másfél órán át letakarva.

Pácolt sertéssült mézzel

Hozzávalók:

  • 1 kg sertéscomb
  • 2 gerezd fokhagyma
  • 2 dl olaj
  • 5 dkg mustármag
  • 1 dl méz

A fokhagymát pépesítsd, majd keverd össze az összetört mustármaggal,  a mézzel és az olajjal. A húst mosd meg, csöpögtesd le, és alaposan kend be a fűszeres olajjal. Tedd kisebb edénybe, öntsd rá a maradék olajat, és hűtőszekrénybe téve érleld 24 órán át. Vedd ki a hűtőből, és fektesd tepsibe. Közepesen meleg sütőben süsd másfél órán át, közben a vízzel kissé felhígított mártással locsolgasd. Még melegen szeleteld fel, és száraz szamorodnival kínáld.

Hagyma és tökágyon sült hús

Hozzávalók:

  • 1 kg tarja
  • 4 fej hagyma
  • 1 kisebb sütőtök
  • 2 zöldhagyma
  • bors
  • olaj
  • liszt

A húst szeleteld fel két centi vastag szeletekre, sózd, majd forgasd lisztbe, egy kevés olajon mindkét oldalát süsd 1-1 percig, majd tedd félre. A hagymákat vágd félbe, szeleteld fel, és egy magas falú, hőálló tálba terítsd le. A tököt hámozd meg, kockázd fel, és tedd a hagymára. Tedd rá a hússzeleteket, és öntsd rá a sütés után maradt szaftot. Szórd meg borssal, és a tetejére tegyél egy réteg hagymát. Forró sütőben körülbelül egy órát süsd. Vizet nem kell hozzáönteni, mert a zöldségek elég levet eresztenek, a hagymától sűrű szaftja lesz.

OLVASD EL EZT IS!

toltott hus lead
  • csirkemell
  • húsételek

4 omlós töltött hús

Blog.hu ajánló