4 ünnepi, omlós sült tepsiben

Igazán omlós és szaftos húst készítenél? Olyan főételeket mutatunk be, melyek elkészítése nem igényel komolyabb konyhai gyakorlatot.

Dilemma - Izgalmas témák, különböző nézőpontok a Femina új podcastjében.
Sóbors
Ez is érdekelhet
Retikül
Top olvasott cikkek

A sült húsokat nem csak serpenyőben készítheted el, hanem tepsiben is.
Bár így hosszabb ideig tart, nem kell a tűzhely mellett állnod.

15 csodás fűszernövény

Nézegess képeket!

Elolvasom

A sütőben lassabban sül a hús, éppen ezért az ízek jobban összeérnek, a hús pedig nem ropogós, hanem omlós lesz.

Tarjás szűzérmék

Hozzávalók:

  • 1 kg szűzpecsenye
  • 25 dkg főtt, füstölt tarja
  • csipetnyi zsálya
  • só és törött bors
  • liszt a bundázáshoz

A szűzpecsenyét mosd meg, és szeleteld kis érmékre. A tarját vágd hasonló méretű szeletekre.

Sózd, borsozd a húst, majd szórd meg egy kis szétmorzsolt zsályával. A szűzérméket süsd elő kevés olajon - ez 1-2 perc -, majd fogpiszkálóval tűzd rájuk a tarjaszeleteket. Kiolajozott tűzálló tálban ültesd egymás mellé a húsokat, és süsd közepesen előmelegített sütőben 15 percig.

Pácolt marhafelsál

Hozzávalók 4 személyre:

  • 50 dkg marhafelsál
  • 4 evőkanál méz
  • fél dl borecet
  • 1 gerezd fokhagyma
  • 10 dkg zöldhagyma
  • olaj

Készítsd el a páclevet: a mézet és az ecetet keverd össze, add hozzá a megtisztított, zúzott fokhagymát, a vékonyan felkarikázott zöldhagymát, és ismét jól keverd össze, majd hagyd állni. A húst mosd meg, hártyázd le, majd jól csöpögtesd le. A tetejét néhány helyen vékonyan vágd be, majd tedd kisebb edénybe. Öntsd rá a páclevet, és a hűtőbe téve pácold nyolc órán át. Tedd kiolajozott tepsibe, és süsd legalább másfél órán át letakarva.

Pácolt sertéssült mézzel

Hozzávalók:

  • 1 kg sertéscomb
  • 2 gerezd fokhagyma
  • 2 dl olaj
  • 5 dkg mustármag
  • 1 dl méz

A fokhagymát pépesítsd, majd keverd össze az összetört mustármaggal,  a mézzel és az olajjal. A húst mosd meg, csöpögtesd le, és alaposan kend be a fűszeres olajjal. Tedd kisebb edénybe, öntsd rá a maradék olajat, és hűtőszekrénybe téve érleld 24 órán át. Vedd ki a hűtőből, és fektesd tepsibe. Közepesen meleg sütőben süsd másfél órán át, közben a vízzel kissé felhígított mártással locsolgasd. Még melegen szeleteld fel, és száraz szamorodnival kínáld.

Az anyaság kihívásai cukormáz nélkül

A Femina Klub júniusi vendége Ráskó Eszter humorista lesz, akivel Szily Nóra, az estek háziasszonya többek között az anyaság és a nőiség kihívásairól beszélget. Vajon létezik-e recept a gyerekneveléshez? Miért olyan káros a tökéletes anya mítosza? Hogyan lehet az önazonosság és az önfelvállalás révén a nőknek felvértezni magukat a 21. századi normákkal szemben?

További részletek: femina.hu/feminaklub

Jegyek kizárólag online érhetőek el, korlátozott számban.

Időpont: 2024. június 3. 18 óra

Helyszín: Thália Színház

Promóció

Hagyma és tökágyon sült hús

Hozzávalók:

  • 1 kg tarja
  • 4 fej hagyma
  • 1 kisebb sütőtök
  • 2 zöldhagyma
  • bors
  • olaj
  • liszt

A húst szeleteld fel két centi vastag szeletekre, sózd, majd forgasd lisztbe, egy kevés olajon mindkét oldalát süsd 1-1 percig, majd tedd félre. A hagymákat vágd félbe, szeleteld fel, és egy magas falú, hőálló tálba terítsd le. A tököt hámozd meg, kockázd fel, és tedd a hagymára. Tedd rá a hússzeleteket, és öntsd rá a sütés után maradt szaftot. Szórd meg borssal, és a tetejére tegyél egy réteg hagymát. Forró sütőben körülbelül egy órát süsd. Vizet nem kell hozzáönteni, mert a zöldségek elég levet eresztenek, a hagymától sűrű szaftja lesz.

OLVASD EL EZT IS!

toltott hus lead
  • csirkemell
  • húsételek

4 omlós töltött hús

Ezt is szeretjük