Gyors tejszínes tészták csirkehússal
Bolondítsd meg a csirkét egy kis tejszínnel, és tésztával keverve készíts egy gyors, kiadós vacsorát a családnak.

Nyereményjáték

Nyerj Magyarország természeti csodái című könyvet, és ismerd meg hazánk legértékesebb kincseit!

Nyerd meg a Juno mesél című tündéres mesekönyvet! Minden kislány kedvence lesz

Nyerj közel 15 000 forint értékű, Natics prémium kozmetikumokat!

összesen 3 db játék
Ez is érdekelhet

2 perc alatt lett éles a látása Katának, ma már nem is tudja, milyen volt szemüvegesnek lenni (x)

Házilag is enyhíthetők a pollenallergia tünetei - Mutatjuk a leghatékonyabb módszereket (x)

Észbontó programsorozat igen neves hazai és külföldi előadókkal, amiből 300 előadás és koncert ingyenes! (x)

Az utazás legfontosabb kelléke, és nem csak a fotózás miatt - Ezerszer könnyebb így nyaralni (x)

Milyen színű a szemed? Mutatjuk, melyik ékszer emeli ki legjobban a tekinteted

beauty and style

Ezt fogjuk viselni kora ősszel: külföldi divatmárkák ajánlásával »

Házi uborkás arctonik bőrhibákra: hidratál és ránctalanít »

Ne csak a kalóriát számold, inkább azt nézd, hogy mit eszel! »

retikül.hu
Top lájkolt cikkek
bmi kalkulátor
nem

A te BMI-d:

Alultápláltságot jelent. Mindenképp fordulj orvoshoz, hogy feltárd az okokat!

A testsúlyod ideális, törekedj a mostani alkatod megőrzésére.

Fokozottan vagy kitéve az infarktusnak és más betegségeknek. Csökkentened kell a testsúlyodat!

Veszélyeztetett kategóriába tartozol, mielőbb fogyókúrába kell kezdened!

Az egészséged közvetlen veszélyben van. Azonnal orvos által felügyelt diétába kell kezdened!

számolújraszámol

A csirkemell önmagában száraz lehet, de, ha egy kis tejszínt öntesz rá, és mártássá forralod, mindjárt omlós, szaftos húst kapsz. Ráadásul, ha tésztával tálalod, a lehető legegyszerűbb és leggyorsabban elkészíthető vacsorát teheted az ebédlőasztalra este.

Próbáld ki laktató receptjeinket, melyeket akár felturbózhatsz különböző zöldségekkel is!

Csak a fantáziád szabhat határt, hogy mivel gazdagítod az egyszerű fogásokat.

Parmezános penne

Hozzávalók:

  • 50 dkg penne tészta
  • 50 dkg csirkemellfilé
  • 5 dkg parmezán
  • 5 dkg vaj
  • 5 dl tejszín

A tésztát sós vízben főzd meg. A vajon fehéredésig pirítsd a felcsíkozott csirkemellet. Adj hozzá pici vizet, sózd meg ízlésed szerint, és párold puhára fedő alatt.

Ha kész, öntsd rá a tejszínt, és szórd bele a lereszelt parmezánt. Sűrítsd be, és a tésztára locsolva tálalhatod is.

Fehérboros csirkemell

Hozzávalók:

  • 50 dkg csőtészta
  • 4 dkg vaj
  • 2 dl száraz fehérbor
  • 2 dl tejszín
  • 1 fej vöröshagyma
  • 1 csirkemellfilé
  • 1 erőleveskocka
  • fél citrom
  • olaj
  • bors

A hagymát aprítsd fel, és dinszteld meg pici olajon. A csíkokra vágott csirkemellet szórd rá, majd pirítsd meg. Add hozzá a bort és az erőleveskockát, és addig főzd, míg a hús megpuhul. Ekkor vedd ki a csíkokat, és a boros szószba öntsd bele a tejszínt.

Ha besűrűsödött, keverd hozzá a citrom levét, és tedd vissza a húsokat. Hagyd felrottyanni, és a kifőzött tésztával tálald.

Rokfortos penne csirkehússal

Hozzávalók:

  • 15 dkg rokfort sajt
  • 3 szem gomba
  • 2 csirkemellfilé
  • 2 dl fehérbor
  • 1 dl tejszín
  • 1 evőkanál olaj
  • liszt
  • pici tej
  • oregánó
  • bazsalikom
  • bors

A csirkemellet csíkozd fel, és olajon pirítsd meg. Ízlésed szerint ízesítsd a felsorolt fűszerekkel, és keverd hozzá a felaprított gombát. Öntsd rá a fehérbort, a kisebb darabokra vágott rokfortot, és főzd egészen addig, míg a csirke megpuhul.

Szórj rá pici lisztet, öntsd fel a tejszínnel, egy korty tejjel, és sűrűsítsd be. A kifőzött, lecsepegtetett tésztával keverd össze, és már tálalhatod is.

Uborkás csirkemell szarvacskával

Hozzávalók:

  • 60 dkg csirkemellfilé
  • 15 dkg csemegeuborka
  • 5 dkg vaj
  • 4 dl tejszín
  • 1 csomag szarvacska
  • kakukkfű
  • fehérbors

A csirkemellfilét vágd csíkokra, és a vajon pirítsd meg. Ízlésed szerint fűszerezd sóval, borssal, kakukkfűvel. Add hozzá az apróra vágott uborkát, és locsold rá a tejszínt. Hagyd, hogy besűrűsödjön, és a készre főzött tésztával tálald.

Blog.hu ajánló