Gyors tejszínes tészták csirkehússal
Bolondítsd meg a csirkét egy kis tejszínnel, és tésztával keverve készíts egy gyors, kiadós vacsorát a családnak.

Nyereményjáték

Nyerj páros belépőt 2018 fergeteges jazzkoncertjére a Sárik Péter Trióval! (x)

Nyerj luxuskozmetikumokat érett bőr számára, és búcsúzz el a ráncoktól a természet erejével! (x)

Nyerj utazókönyvet, és ismerd meg a világ legkevésbé ismert érdekességeit! (x)

összesen 4 db játék
Ez is érdekelhet

Gomba vagy baktérium? Nagyon is lehet érzékelni a különbséget, és máshogy is kell kezelni (x)

Ezreket spórolhatsz a vízszámlán: pénzt és energiát spórol ez a konyhai eszköz (x)

A legjobb szőrtelenítő módszer télen is: így lesz hetekig sima a bőröd (x)

Babapuha és fényes lesz a festett haj, ha ezekkel ápolod: látható lesz a különbség (x)

Tökéletes alakot és egészséges testet ajándékozhatsz karácsonyra! Mutatjuk, hogyan (x)

beauty and style

Néhány gyöngy, és új fényében ragyog a régi, megunt pulóver »

4 eszköz, amivel mindig tökéletes tusvonalat húzhatsz, ha nincs kéznél sablon »

Így viseld a szezon legdivatosabb mintáit: a kockás csíkossal sem tabu többé »

retikül.hu
Top olvasott cikkek
bmi kalkulátor
nem

A te BMI-d:

Alultápláltságot jelent. Mindenképp fordulj orvoshoz, hogy feltárd az okokat!

A testsúlyod ideális, törekedj a mostani alkatod megőrzésére.

Fokozottan vagy kitéve az infarktusnak és más betegségeknek. Csökkentened kell a testsúlyodat!

Veszélyeztetett kategóriába tartozol, mielőbb fogyókúrába kell kezdened!

Az egészséged közvetlen veszélyben van. Azonnal orvos által felügyelt diétába kell kezdened!

számolújraszámol

A csirkemell önmagában száraz lehet, de, ha egy kis tejszínt öntesz rá, és mártássá forralod, mindjárt omlós, szaftos húst kapsz. Ráadásul, ha tésztával tálalod, a lehető legegyszerűbb és leggyorsabban elkészíthető vacsorát teheted az ebédlőasztalra este.

Próbáld ki laktató receptjeinket, melyeket akár felturbózhatsz különböző zöldségekkel is!

Csak a fantáziád szabhat határt, hogy mivel gazdagítod az egyszerű fogásokat.

Parmezános penne

Hozzávalók:

  • 50 dkg penne tészta
  • 50 dkg csirkemellfilé
  • 5 dkg parmezán
  • 5 dkg vaj
  • 5 dl tejszín

A tésztát sós vízben főzd meg. A vajon fehéredésig pirítsd a felcsíkozott csirkemellet. Adj hozzá pici vizet, sózd meg ízlésed szerint, és párold puhára fedő alatt.

Ha kész, öntsd rá a tejszínt, és szórd bele a lereszelt parmezánt. Sűrítsd be, és a tésztára locsolva tálalhatod is.

Fehérboros csirkemell

Hozzávalók:

  • 50 dkg csőtészta
  • 4 dkg vaj
  • 2 dl száraz fehérbor
  • 2 dl tejszín
  • 1 fej vöröshagyma
  • 1 csirkemellfilé
  • 1 erőleveskocka
  • fél citrom
  • olaj
  • bors

A hagymát aprítsd fel, és dinszteld meg pici olajon. A csíkokra vágott csirkemellet szórd rá, majd pirítsd meg. Add hozzá a bort és az erőleveskockát, és addig főzd, míg a hús megpuhul. Ekkor vedd ki a csíkokat, és a boros szószba öntsd bele a tejszínt.

Ha besűrűsödött, keverd hozzá a citrom levét, és tedd vissza a húsokat. Hagyd felrottyanni, és a kifőzött tésztával tálald.

Rokfortos penne csirkehússal

Hozzávalók:

  • 15 dkg rokfort sajt
  • 3 szem gomba
  • 2 csirkemellfilé
  • 2 dl fehérbor
  • 1 dl tejszín
  • 1 evőkanál olaj
  • liszt
  • pici tej
  • oregánó
  • bazsalikom
  • bors

A csirkemellet csíkozd fel, és olajon pirítsd meg. Ízlésed szerint ízesítsd a felsorolt fűszerekkel, és keverd hozzá a felaprított gombát. Öntsd rá a fehérbort, a kisebb darabokra vágott rokfortot, és főzd egészen addig, míg a csirke megpuhul.

Szórj rá pici lisztet, öntsd fel a tejszínnel, egy korty tejjel, és sűrűsítsd be. A kifőzött, lecsepegtetett tésztával keverd össze, és már tálalhatod is.

Uborkás csirkemell szarvacskával

Hozzávalók:

  • 60 dkg csirkemellfilé
  • 15 dkg csemegeuborka
  • 5 dkg vaj
  • 4 dl tejszín
  • 1 csomag szarvacska
  • kakukkfű
  • fehérbors

A csirkemellfilét vágd csíkokra, és a vajon pirítsd meg. Ízlésed szerint fűszerezd sóval, borssal, kakukkfűvel. Add hozzá az apróra vágott uborkát, és locsold rá a tejszínt. Hagyd, hogy besűrűsödjön, és a készre főzött tésztával tálald.

Blog.hu ajánló