Isteni sült husik szombatra

Gyors, csak 30 perc!

Néhány szelet hús, illatos fűszerek, serpenyő vagy tepsi, másra nem is lesz szükséged. Receptjeinkkel a legfanatikusabb húsimádókat is elvarázsolhatod.

Húsvéti tojásvadászat
Sóbors
Ez is érdekelhet
Retikül
Top olvasott cikkek

Zöldfűszeres csirkemell

Hozzávalók:

  • 4 szelet csirkemellfilé
  • petrezselyem
  • bazsalikom
  • fenyőmag
  • olívaolaj
  • őrölt bors

Dobd a robotgépbe a petrezselymet, a bazsalikomot és a fenyőmagot, és locsolj rájuk annyi olívaolajat, amennyit felvesznek. A csirkemellszeleteket sózd, borsozd, majd kend be a zöldfűszeres masszával, és pihentesd 5 percig. Egy serpenyőben hevíts olívaolajat, és kis lángon süsd meg a húsokat.

Mézes-mustáros tarja körtével

Hozzávalók:

  • 4 szelet tarja
  • 3 evőkanál mustár
  • 2 evőkanál méz
  • fél citrom leve
  • 3 evőkanál olívaolaj
  • őrölt fehérbors

Keverd össze a mustárt 1 evőkanál mézzel, sóval, borssal, majd lazítsd fel olívaolajjal. Klopfold ki a tarjákat, és kend be alaposan a páccal. Egy felhevített serpenyőben süsd közepes lángon a szeletek mindkét oldalát 5-5 percig, majd helyezd kiolajozott tűzálló tálba a húsokat.
Mosd meg a körtéket, vedd ki a magházukat, vágd vékony szeletekre, majd szórd a tarják közé a tepsibe. Keverj össze egy evőkanál mézet egy fél citrom levével, és oszlasd el a körtéken. Süsd előmelegített sütőben 15 percig lefedve, majd még ugyanennyi ideig anélkül.

Borjúfilé fehérboros mártással

Hozzávalók:

  • 50 dkg borjúfilé
  • 1 dl fehérbor
  • 1,5 dl tejszín
  • 2 dl húsleves, kockából is jó
  • 2 evőkanál vaj
  • 1 evőkanál liszt
  • fél citrom leve és reszelt héja
  • bors

A borjúfilét sózd és borsozd, majd forró vajban 4 perc alatt pirítsd aranybarnára mindkét felét. Tekerd alufóliába, és előmelegített sütőben 15-17 perc alatt párold meg - közben többször forgasd meg. A sült levét főzd össze a borral, a húslevessel és a tejszínnel, sűrítsd liszttel, majd add hozzá a citrom héját és levét. Tálaláskor a szószt külön edényben kínáld.

Kekszes csirke

Hozzávalók:

  • 4 szelet csirkemellfilé
  • 15 dkg sajtos keksz
  • 1 pohár joghurt
  • 1 evőkanál mustár
  • bors

Dörzsöld be a csirkemelleket mustárral, sóval és borssal. Tedd robotgépbe a kekszet, és daráld porhanyósra. Mártsd csirkéidet joghurtba, utána pedig a kekszdarába. Ügyelj rá, hogy mindenhol egyenletesen fedje a húsokat a bunda. Bélelj ki egy tepsit sütőpapírral, és rakd bele a szeleteket. Előmelegített sütőben 20-25 perc alatt süsd ropogósra.

Életre szóló ízemlékek a PICK szalámival

Válaszd a PICK Téliszalámikat új ízemlékek szerzéséhez, és ajándék tízórais zsákot adunk mellé Kárpáti Tibor grafikájával!

Promóció

Steak

Hozzávalók:

  • 4 szelet marhafartő
  • 1 ág rozmaringlevél
  • 1 citrom leve
  • olívaolaj
  • frissen őrölt bors

Vágd ketté a húsokat, és óvatosan klopfold 2 centi vastagra. Szórd meg sóval, borssal és rozmaringgal, öntsd rá a citromlevet, majd ezeket dörzsöld a szeletekbe egy kis olívaolajjal. Hevíts fel kevés olajat egy serpenyőben, és a marhák mindkét oldalát süsd néhány percig, attól függően, hogyan szereted.

A sült húsokat sokféle körettel tálalhatod, egyesek a sült krumplira esküsznek, mások a salátákat részesítik előnyben. Választáskor arra ügyelj, hogy ne vidd túlzásba, hiszen a kevesebb néha több elvet figyelembe véve az egyszerűbb köretek jobban kiemelik a húsok ízét. Az egyszerűséggel te is nyerhetsz, hiszen több időd marad a készülődésre a vendégek érkezéséig.

OLVASD EL EZT IS!

toltott hus lead
  • csirkemell
  • húsételek

4 omlós töltött hús

Ezt is szeretjük