5 hipergyors sült hús szombatra

Húzhatod nyársra, szeletelheted, készítheted pikánsan vagy édesen, a sült hús mindig jó választás a hétvégi ebédekhez.

Dilemma - Izgalmas témák, különböző nézőpontok a Femina új podcastjében.
Sóbors
Ez is érdekelhet
Retikül
Top olvasott cikkek

Hétvégére valami finom dukál, ugyanakkor az is szempont a menü megtervezésénél, hogy az, akinek a főzés gondja a nyakába szakad, ne töltsön órákat a konyhában.

A sült hús ideális megoldás mindkét problémára. Ha nem a kertben grilleztek, akkor is készíthetsz gyorsan ropogós, ínycsiklandó húsokat.

Ha pedig apró darabokra szelve húzod nyársra a hozzávalókat, akkor még gyorsabban elkészülnek.

Szűzérmék rozmaringgal

Hozzávalók:

  • 2 sertés szűzérme
  • 12 szelet bacon
  • 1 csokor friss rozmaring

Mosd meg a húst, majd vágd 12 egyenlő szeletre. Szúrj át a hússzeleteken egy-egy rozmaringágat, majd tekerd őket egy-egy baconszeletbe. Felváltva tűzd fel a kis csomagokat nyársakra. Süsd a nyársak mindkét oldalát 3-4 percig.

Sütőben is elkészítheted, ekkor tűzálló tálra fektesd, és közepes lángon süsd 10-15 percig.

Egyszerű csirkenyárs

Hozzávalók:

  • 2 csirkemellfilé
  • 2 fej vöröshagyma
  • só, bors
  • kevés olaj

A csirkemellet vágd közepes nagyságú, egyenlő méretű darabokra. A hagymát negyedeld fel, majd szedd cikkekre. Húzd fel a nyársra felváltva a húst és a hagymát, sózd és borsozd, majd spricceld meg egy kevés olajjal. Fektesd a nyársakat enyhén kiolajozott tűzálló tálba, és közepes lángon süsd addig, amíg a hús meg nem pirul.

Borjúérmék

Hozzávalók:

  • 8 borjúérme, egyenként körülbelül 8 dkg
  • 1 citrom reszelt héja
  • 4 kis hagyma
  • 4 evőkanál olívaolaj
  • 2 evőkanál vaj
  • 1,5 dl száraz fehérbor

A húst dörzsöld be a citromhéjjal és a borssal. A hagymát pucold meg, és kockázd fel. Serpenyőben melegíts olajat, és a húsok mindkét oldalát süsd két percig. A vajat olvaszd meg a serpenyőben, a hagymát párold meg rajta. Ha üveges, akkor öntsd hozzá a fehérbort, és sűrítsd be a mártást. Halmozd a hagymát a húsra, és már tálalhatod is.

Édes-pikáns sült hús

Hozzávalók 4 személyre:

  • 4 csirkemell
  • 3 narancs
  • 1 evőkanál méz
  • kevés vaj
  • két késhegynyi chilipor

Melegítsd elő a sütőt közepes lángon. A csirkemelleket kicsit klopfold ki, majd vajazd meg a tetejüket. A narancsokat hámozd meg egészen, úgy, hogy csak a gyümölcshús maradjon meg. Kicsit sózd meg a húst, fektesd tűzálló tálba vagy kisebb tepsibe. A mézet és a chiliport keverd össze. Ha nem elég folyós, akkor egy kevés vizet is adhatsz hozzá. Borítsd be a csirkemelleket a naranccsal, majd csurgasd rá a mézet. Told a sütőbe, és 20-25 perc alatt süsd meg.

Az anyaság kihívásai cukormáz nélkül

A Femina Klub júniusi vendége Ráskó Eszter humorista lesz, akivel Szily Nóra, az estek háziasszonya többek között az anyaság és a nőiség kihívásairól beszélget. Vajon létezik-e recept a gyerekneveléshez? Miért olyan káros a tökéletes anya mítosza? Hogyan lehet az önazonosság és az önfelvállalás révén a nőknek felvértezni magukat a 21. századi normákkal szemben?

További részletek: femina.hu/feminaklub

Jegyek kizárólag online érhetőek el, korlátozott számban.

Időpont: 2024. június 3. 18 óra

Helyszín: Thália Színház

Promóció

Borsos steak

Hozzávalók:

  • 4 szelet marha színhús
  • olívaolaj
  • frissen őrölt bors

Vágd ketté a húsokat, és óvatosan klopfold 2 centi vastagra. A borsot azelőtt őröld meg, hogy felhasználnád. Két-három evőkanál olívaolajjal, a sóval keverd össze, majd ezzel dörzsöld be a húsok mindkét felét. Kevés olajon, közepes lángon süsd meg serpenyőben. Attól függően, hogy szereted, oldalanként számolj 3-5 percet.

OLVASD EL EZT IS!

toltott hus lead
  • csirkemell
  • húsételek

4 omlós töltött hús

Ezt is szeretjük