4 hipergyors szombati serpenyős recept

Kapd elő kedvenc serpenyődet, néhány ínycsiklandó hozzávalót, és üss össze percek alatt egy finom ebédet!

Nyereményjáték

Nyerj luxuskozmetikumokat egy pár Hollóházi Porcelán fülbevalóval!

Nyerj közel 15 000 forint értékű, Natics prémium kozmetikumokat!

összesen 2 db játék

Ez is érdekelhet

Az utazás legfontosabb kelléke, és nem csak a fotózás miatt - Ezerszer könnyebb így nyaralni (x)

Milyen színű a szemed? Mutatjuk, melyik ékszer emeli ki legjobban a tekinteted

Az iskolakezdési stressz jelei a gyereknél - Így segíthetsz neki csökkenteni a feszültséget

Arany cipő, ezüst szoknya - 3 tipp, hogyan viseld a metálfényű ruhadarabokat

Neked mennyit ér 2 élet? Jótékonysági licit indult Erika és Jázmin megsegítésére!

beauty and style

Ez lesz az egyik legdivatosabb minta? Pedig nem az ősz jutna róla eszedbe »

7 perc múlva úgy nézhetsz ki, mint aki 8 órát aludt - Egy smink, amit jó, ha mindenki ismer »

Festékbe mártotta a fehér ruhát: gyönyörű lett a végeredmény »

retikül.hu

Top lájkolt cikkek

bmi kalkulátor

nem

A te BMI-d:

Alultápláltságot jelent. Mindenképp fordulj orvoshoz, hogy feltárd az okokat!

A testsúlyod ideális, törekedj a mostani alkatod megőrzésére.

Fokozottan vagy kitéve az infarktusnak és más betegségeknek. Csökkentened kell a testsúlyodat!

Veszélyeztetett kategóriába tartozol, mielőbb fogyókúrába kell kezdened!

Az egészséged közvetlen veszélyben van. Azonnal orvos által felügyelt diétába kell kezdened!

számolújraszámol

Földimogyorós sült zöldség

Hozzávalók 4 személyre:

  • 75 dkg cukkíni
  • 2 piros húsú paprika
  • 10 dkg földimogyoró
  • 3 evőkanál mogyoróolaj
  • 1 gerezd fokhagyma
  • 1,5 dl zöldségleves
  • 2 evőkanál szójaszósz
  • 2 evőkanál mogyoróvaj
  • só, bors

A zöldséget mosd meg. A cukkínit és a paprikát vágd vékony hasábokra.

A sózatlan földimogyorót olaj nélkül pirítsd aranybarnára. Az olajat forrósítsd fel, a cukkínit és a paprikát 3 percig erősen pirítsd.

Hámozd meg a fokhagymát, és összenyomva add a zöldségekhez. Keverd bele a zöldséglevet, a szójaszószt és a mogyoróvajat, majd párold 5 percig. Sózd és borsozd, végül szórd meg a mogyoróval.

Serpenyős krumpli

Hozzávalók 4 személyre:

  • 1 kg héjában főtt krumpli
  • 3 sárgarépa
  • 1 vöröshagyma
  • 2 teáskanál kakukkfű
  • 3 evőkanál vaj
  • 20 dkg márványsajt
  • só, bors

A krumplit és a répát hámozd meg, és reszeld durvára. A hagymát aprítsd fel. A kakukkfüvet morzsold össze, majd keverd össze az egészet. A vajat olvaszd meg egy nagy serpenyőben, oszlasd el benne a krumplis keveréket. Először pirítsd kis lángon 10 percig, majd nagy lángon 5 perc alatt süsd aranybarnára. Egy falapáttal szedd darabokra, fordítsd meg, és a másik oldalukat is süsd 5 percig. Márványsajtdarabkákkal megszórva tálald.

Zöldbabos hátszín

Hozzávalók 4 személyre:

  • 40 dkg hátszín
  • 50 dkg zöldbab, illetve ceruzabab
  • 40 dkg sárgarépa
  • 1 doboz csemegekukorica
  • 1 vöröshagyma
  • 1 gerezd fokhagyma
  • 1 piros chilipaprika
  • 4 evőkanál olívaolaj
  • 2 dl marhahúsleves
  • 6 ág borsikafű

A húst vágd vékony szeletekre. A zöldségeket mosd meg, pucold meg, és aprítsd fel. A zöldbabot és a répát ferdén szeleteld fel, a hagymákat vágd egészen apró kockákra. A fűszereket is aprítsd fel.
2 evőkanál olajat melegíts fel egy nagy serpenyőben, majd a húst több adagban süsd aranybarnára, ehhez elég 2 perc.
Ha elkészültek, tedd őket félre, majd a maradék olajon futtasd át a hagymát, a fokhagymát és a paprikát. Add hozzá a babot és a répát, valamint a borsikafű felét. Párold 3 percig, majd öntsd fel a húslevessel, és lefedve további 10 percig főzd. A végén keverd hozzá a kukoricát és a húst, és párold 3 percig, közben szórd rá a maradék borsikafüvet, és ízesítsd sóval, borssal.

Borjúérmék

Hozzávalók 4 személyre:

  • 8 borjúérme, egyenként körülbelül 8 dkg
  • 1 citrom reszelt héja
  • 75 dkg édeskömény
  • 4 mogyoróhagyma
  • 4 evőkanál olívaolaj
  • 2 evőkanál vaj
  • 1,5 dl száraz fehérbor
  • 3 dl tejszín
  • 1 teáskanál dijoni mustár

A húst dörzsöld be a citromhéjjal és a borssal. Az édesköményt tisztítsd meg, majd szeleteld vékony csíkokra. A mogyoróhagymát pucold meg, és kockázd fel.
Az olajat serpenyőben hevítsd fel, és az érmék mindkét oldalát 2-3 percig süsd. Vedd ki a húst, sózd meg, és csomagold alufóliába, hogy ne száradjon ki.
Öntsd ki az olajat, a vajat olvaszd meg a serpenyőben, a mogyoróhagymát párold üvegesre. Add hozzá az édesköménycsíkokat, és 3 percig párold. Öntsd hozzá a bort, és 3 perc alatt sűrítsd be, add hozzá a tejszínt, és főzd további 5 percig. Vedd le a tűzről, keverd bele a mustárt és az édeskömény zöldjét. A mártást szedd tányérokra, és tedd rájuk az érméket.

Cikkünk az 1 serpenyő - 50 recept című könyv segítségével készült.

Könnyen elkészíthető változatos ételek: minden gyorsan elkészül egy serpenyőben, és mosogatáskor is sok időt takaríthatsz meg.
Több mint 50 recept ínyenceknek és a hagyományos konyha kedvelőinek egyaránt.
Nemcsak recepteket találhatsz a könyvben, hanem hasznos elméleti tudásra is szert tehetsz: tanácsok a megfelelő serpenyő kiválasztásához, a sütés egyéb kellékei, a sütéshez alkalmas zsiradékok és a különféle konyhatechnikák bemutatása - mind benne van a könyvben.

Kiadja a Holló és Társa.
Ára 950 forint.
A könyvet itt rendelheted meg »

OLVASD EL EZT IS!

toltott hus lead
  • csirkemell
  • húsételek

4 omlós töltött hús

Blog.hu ajánló