4 hipergyors szombati serpenyős recept
Kapd elő kedvenc serpenyődet, néhány ínycsiklandó hozzávalót, és üss össze percek alatt egy finom ebédet!

Nyereményjáték

Nyerj egyéves előfizetést a népszerű BBC History történelmi magazinra! (x)

Nyerj páros belépőt a novemberi Femina Klubra, ahol megtanítunk nemet mondani!

Nyerj Adrienne Feller kozmetikumokat Hollóházi Porcelán fülbevalóval! (x)

összesen 4 db játék
Ez is érdekelhet

Beindul a D-vitamin-termelődés, és javítja a közérzetet: töltődj fel bioszoláriummal télen is! (x)

Többé nem kell tisztogatni a csempék közti hézagot, sem más fugát (x)

Csak úgy versengenek érte az emberek! Hihetetlen, mit építenek a fővárosban (x)

5 kihagyhatatlan film, amit még premier előtt megnézhetsz! (x)

Schell Judit lerántja a leplet a férfi-nő kapcsolat titkairól - Megéri a múltba révedni? (x)

beauty and style

Így fesd ki a szemed, ha lelógó szemhéjad van - Nem tűnsz többé morcosnak »

A 79 éves Jane Fonda retus nélkül mutatta meg magát - Most is gyönyörű »

Képeken a H&M Erdem kollekciója! Csodás dizájner darabok »

retikül.hu
Top lájkolt cikkek
bmi kalkulátor
nem

A te BMI-d:

Alultápláltságot jelent. Mindenképp fordulj orvoshoz, hogy feltárd az okokat!

A testsúlyod ideális, törekedj a mostani alkatod megőrzésére.

Fokozottan vagy kitéve az infarktusnak és más betegségeknek. Csökkentened kell a testsúlyodat!

Veszélyeztetett kategóriába tartozol, mielőbb fogyókúrába kell kezdened!

Az egészséged közvetlen veszélyben van. Azonnal orvos által felügyelt diétába kell kezdened!

számolújraszámol

Földimogyorós sült zöldség

Hozzávalók 4 személyre:

  • 75 dkg cukkíni
  • 2 piros húsú paprika
  • 10 dkg földimogyoró
  • 3 evőkanál mogyoróolaj
  • 1 gerezd fokhagyma
  • 1,5 dl zöldségleves
  • 2 evőkanál szójaszósz
  • 2 evőkanál mogyoróvaj
  • só, bors

A zöldséget mosd meg. A cukkínit és a paprikát vágd vékony hasábokra.

A sózatlan földimogyorót olaj nélkül pirítsd aranybarnára. Az olajat forrósítsd fel, a cukkínit és a paprikát 3 percig erősen pirítsd.

Hámozd meg a fokhagymát, és összenyomva add a zöldségekhez. Keverd bele a zöldséglevet, a szójaszószt és a mogyoróvajat, majd párold 5 percig. Sózd és borsozd, végül szórd meg a mogyoróval.

Serpenyős krumpli

Hozzávalók 4 személyre:

  • 1 kg héjában főtt krumpli
  • 3 sárgarépa
  • 1 vöröshagyma
  • 2 teáskanál kakukkfű
  • 3 evőkanál vaj
  • 20 dkg márványsajt
  • só, bors

A krumplit és a répát hámozd meg, és reszeld durvára. A hagymát aprítsd fel. A kakukkfüvet morzsold össze, majd keverd össze az egészet. A vajat olvaszd meg egy nagy serpenyőben, oszlasd el benne a krumplis keveréket. Először pirítsd kis lángon 10 percig, majd nagy lángon 5 perc alatt süsd aranybarnára. Egy falapáttal szedd darabokra, fordítsd meg, és a másik oldalukat is süsd 5 percig. Márványsajtdarabkákkal megszórva tálald.

Zöldbabos hátszín

Hozzávalók 4 személyre:

  • 40 dkg hátszín
  • 50 dkg zöldbab, illetve ceruzabab
  • 40 dkg sárgarépa
  • 1 doboz csemegekukorica
  • 1 vöröshagyma
  • 1 gerezd fokhagyma
  • 1 piros chilipaprika
  • 4 evőkanál olívaolaj
  • 2 dl marhahúsleves
  • 6 ág borsikafű

A húst vágd vékony szeletekre. A zöldségeket mosd meg, pucold meg, és aprítsd fel. A zöldbabot és a répát ferdén szeleteld fel, a hagymákat vágd egészen apró kockákra. A fűszereket is aprítsd fel.
2 evőkanál olajat melegíts fel egy nagy serpenyőben, majd a húst több adagban süsd aranybarnára, ehhez elég 2 perc.
Ha elkészültek, tedd őket félre, majd a maradék olajon futtasd át a hagymát, a fokhagymát és a paprikát. Add hozzá a babot és a répát, valamint a borsikafű felét. Párold 3 percig, majd öntsd fel a húslevessel, és lefedve további 10 percig főzd. A végén keverd hozzá a kukoricát és a húst, és párold 3 percig, közben szórd rá a maradék borsikafüvet, és ízesítsd sóval, borssal.

Borjúérmék

Hozzávalók 4 személyre:

  • 8 borjúérme, egyenként körülbelül 8 dkg
  • 1 citrom reszelt héja
  • 75 dkg édeskömény
  • 4 mogyoróhagyma
  • 4 evőkanál olívaolaj
  • 2 evőkanál vaj
  • 1,5 dl száraz fehérbor
  • 3 dl tejszín
  • 1 teáskanál dijoni mustár

A húst dörzsöld be a citromhéjjal és a borssal. Az édesköményt tisztítsd meg, majd szeleteld vékony csíkokra. A mogyoróhagymát pucold meg, és kockázd fel.
Az olajat serpenyőben hevítsd fel, és az érmék mindkét oldalát 2-3 percig süsd. Vedd ki a húst, sózd meg, és csomagold alufóliába, hogy ne száradjon ki.
Öntsd ki az olajat, a vajat olvaszd meg a serpenyőben, a mogyoróhagymát párold üvegesre. Add hozzá az édesköménycsíkokat, és 3 percig párold. Öntsd hozzá a bort, és 3 perc alatt sűrítsd be, add hozzá a tejszínt, és főzd további 5 percig. Vedd le a tűzről, keverd bele a mustárt és az édeskömény zöldjét. A mártást szedd tányérokra, és tedd rájuk az érméket.

Cikkünk az 1 serpenyő - 50 recept című könyv segítségével készült.

Könnyen elkészíthető változatos ételek: minden gyorsan elkészül egy serpenyőben, és mosogatáskor is sok időt takaríthatsz meg.
Több mint 50 recept ínyenceknek és a hagyományos konyha kedvelőinek egyaránt.
Nemcsak recepteket találhatsz a könyvben, hanem hasznos elméleti tudásra is szert tehetsz: tanácsok a megfelelő serpenyő kiválasztásához, a sütés egyéb kellékei, a sütéshez alkalmas zsiradékok és a különféle konyhatechnikák bemutatása - mind benne van a könyvben.

Kiadja a Holló és Társa.
Ára 950 forint.
A könyvet itt rendelheted meg »

OLVASD EL EZT IS!

toltott hus lead
  • csirkemell
  • húsételek

4 omlós töltött hús

Blog.hu ajánló