Gyors paprikás csirke hétfő estére
Miért ne főzhetnél paprikás csirkét hétköznap? Nem nehéz, gyorsan kész van, és nincs ember, aki ne szeretné. Íme, egy kiváló recept.

Nyereményjáték

Nyerj egyéves előfizetést a népszerű BBC History történelmi magazinra! (x)

Nyerj páros belépőt a novemberi Femina Klubra, ahol megtanítunk nemet mondani!

Nyerj Adrienne Feller kozmetikumokat Hollóházi Porcelán fülbevalóval! (x)

összesen 3 db játék
Ez is érdekelhet

Kiegyensúlyozott otthonod lehet egyetlen kiegészítőtől - A titok a színben és mintában van (x)

16 ezer magnókazettát gyűjtöttek, és valami elképesztőt csinálnak belőle – Ettől leesik az állad! (x)

Tökéletesen hullámos hajad lesz 15 perc alatt, ha így göndöríted be (x)

Többé nem kell tisztogatni a csempék közti hézagot, sem más fugát (x)

Kocsis Korinna szupermodell elárulta mindig gyönyörű barna bőrének titkát (x)

beauty and style

Hullahoppozd magad karcsúra: centikben is érezni fogod a hatását »

Nagy a feneke, de így tökéletes: milliók rajonganak a 26 éves lányért »

Karcsúbb derékfazon varrás nélkül: így viseld nőiesen a bő inget »

retikül.hu
Top lájkolt cikkek
bmi kalkulátor
nem

A te BMI-d:

Alultápláltságot jelent. Mindenképp fordulj orvoshoz, hogy feltárd az okokat!

A testsúlyod ideális, törekedj a mostani alkatod megőrzésére.

Fokozottan vagy kitéve az infarktusnak és más betegségeknek. Csökkentened kell a testsúlyodat!

Veszélyeztetett kategóriába tartozol, mielőbb fogyókúrába kell kezdened!

Az egészséged közvetlen veszélyben van. Azonnal orvos által felügyelt diétába kell kezdened!

számolújraszámol

A paprikás csirke nemcsak szombati ebédnek tökéletes, de hétfőn este is elkészítheted. Ha feltetted főni, akkor már nem sok gondod van vele, így foglalkozhatsz mással az első munkanap után.

Főzz ki egy kis tésztát mellé, ne bajlódj a galuskával, vagy ha ragaszkodsz hozzá, akkor abból is használhatsz mirelitet, senki nem veti majd a szemedre.

Tejfölös paprikás csirke

Hozzávalók:

  • 2 kg csirke
  • 10 dkg zöldpaprika
  • 10 dkg paradicsom
  • 4 dl tejföl
  • 2 fej vöröshagyma
  • 2 dkg liszt
  • 1 púpozott evőkanál pirospaprika
  • fél dl olaj

A hagymát, a paradicsomot és a paprikát aprítsd fel. A hagymát pici olajon dinszteld meg, majd vedd le a tűzről, és szórd bele a pirospaprikát. A feldarabolt csirkét, valamint a feldarabolt zöldségeket add hozzá, és ízlésed szerint sózd meg. Öntsd fel pici vízzel, és fedő alatt párold a húst puhára.

A lisztet a tejföllel és egy kávéspohár vízzel keverd össze alaposan. Vedd ki a húsdarabokat a szaftból, és tedd félre. A paprikás levet sűrítsd be a tejfölös, lisztes masszával, majd tedd vissza a húsokat, keverd össze, és már tálalhatod is.

Leadképünk a kajapija blogról származik.

Blog.hu ajánló