4 gyorsan elkészíthető, finom krémleves
A krémlevesek elkészítése nagyon egyszerű, és vacsorának ideálisak. Kímélik a gyomrot, nem lassítják az emésztést, ráadásul finomak.

Nyereményjáték

Nyerj páros belépőt 2018 fergeteges jazzkoncertjére a Sárik Péter Trióval! (x)

Nyerj luxuskozmetikumokat érett bőr számára, és búcsúzz el a ráncoktól a természet erejével! (x)

Nyerj utazókönyvet, és ismerd meg a világ legkevésbé ismert érdekességeit! (x)

összesen 4 db játék
Ez is érdekelhet

Gomba vagy baktérium? Nagyon is lehet érzékelni a különbséget, és máshogy is kell kezelni (x)

Ezreket spórolhatsz a vízszámlán: pénzt és energiát spórol ez a konyhai eszköz (x)

A legjobb szőrtelenítő módszer télen is: így lesz hetekig sima a bőröd (x)

Tökéletes alakot és egészséges testet ajándékozhatsz karácsonyra! Mutatjuk, hogyan (x)

Babapuha és fényes lesz a festett haj, ha ezekkel ápolod: látható lesz a különbség (x)

beauty and style

Néhány gyöngy, és új fényében ragyog a régi, megunt pulóver »

4 eszköz, amivel mindig tökéletes tusvonalat húzhatsz, ha nincs kéznél sablon »

Így viseld a szezon legdivatosabb mintáit: a kockás csíkossal sem tabu többé »

retikül.hu
Top olvasott cikkek
bmi kalkulátor
nem

A te BMI-d:

Alultápláltságot jelent. Mindenképp fordulj orvoshoz, hogy feltárd az okokat!

A testsúlyod ideális, törekedj a mostani alkatod megőrzésére.

Fokozottan vagy kitéve az infarktusnak és más betegségeknek. Csökkentened kell a testsúlyodat!

Veszélyeztetett kategóriába tartozol, mielőbb fogyókúrába kell kezdened!

Az egészséged közvetlen veszélyben van. Azonnal orvos által felügyelt diétába kell kezdened!

számolújraszámol

Krémes krumplileves

Hozzávalók:

  • 40 dkg krumpli
  • 10 dkg póréhagyma
  • 20 g vaj
  • 7 dl zöldségleves
  • fél csokor majoránna
  • 1 dl krémes joghurt
  • só, bors, szerecsendió

A meghámozott, megmosott krumplit vágd nagy darabokra. A póréhagymát tisztítsd meg, és vágd nagyobb darabokra.

Felhevített vajon mindkettőt párold meg, majd öntsd fel a zöldséglevessel, és 15-20 percig lefedve, közepes hőmérsékleten főzd. A zöldségeket turmixold össze a levessel, és a végén keverd bele a joghurtot.

Őszibarack-krémleves

Hozzávalók:

  • 30 dkg őszibarack - konzerv
  • 2 tojássárgája
  • 1 kanál cukor
  • 1 dl tejszín
  • fahéj
  • citromlé
  • szegfűszeg

Vágd ketté a barackot, kockázd fel, majd citromhéjjal, szegfűszeggel, fahéjjal és cukorral ízesített vízben főzd 10 percet. Hűtsd le, öntsd turmixgépbe, add hozzá a tojássárgáját, és keverd habosra.


Hagymaleves

Hozzávalók:

  • 4-5 nagy fej vöröshagyma
  • 1-2 gerezd fokhagyma
  • 6 evőkanál olaj
  • 2 evőkanál liszt
  • 1-2 liter zöldségleves, kockából is jó
  • fél csokor petrezselyem
  • 2 dl tejszín
  • só, feketebors, őrölt kömény és szerecsendió
  • 1 csipet só
  • reszelt sajt

A félbevágott hagymákat vékonyan szeleteld fel, majd a felforrósított olajban 8-10 percig párold. Nyomd hozzá a fokhagymákat. Szórd meg 1 evőkanál liszttel, és rövid ideig pirítsd. Öntsd fel a zöldséglevessel, forrald fel, majd 5-7 percig lassú tűzön főzd. Turmixgépben vagy botmixerrel keverd össze, majd add hozzá a maradék liszttel összekevert tejszínt, és még egyszer forrald fel. Fűszerezd, és petrezselyemmel megszórva, nagyon forrón tálald.

Sárgarépa-krémleves

Hozzávalók:

  • 30 dkg sárgarépa
  • 30 dkg burgonya
  • 5 dkg vöröshagyma
  • 1 paradicsom
  • 1 szál petrezselyem
  • 2 evőkanál olaj

Egy fazék vízbe tegyél sót, olajat, és rakd bele a petrezselymet, a megtisztított, karikákra vágott sárgarépát, a meghámozott, nagy kockákra vágott burgonyát, a finomra aprított hagymát, illetve a paradicsomot, aminek húzd le a héját, és szedd ki a magját. Az elfőtt vizet pótolva főzd közepes lángon egy órán át. Amikor a zöldségek megpuhultak, vedd ki a petrezselymet, majd a kihűlt zöldségeket turmixold krémesre.

Blog.hu ajánló