Gyors epres rétes
20 perc alatt kész van
Nemcsak almával töltheted meg a hagyományos magyar süteményt, hanem a szezon slágergyümölcsével, az eperrel is.

Nyereményjáték

Nyerj egyéves előfizetést a népszerű BBC History történelmi magazinra! (x)

Nyerj páros belépőt a novemberi Femina Klubra, ahol megtanítunk nemet mondani!

Nyerj Adrienne Feller kozmetikumokat Hollóházi Porcelán fülbevalóval! (x)

összesen 4 db játék
Ez is érdekelhet

Kiegyensúlyozott otthonod lehet egyetlen kiegészítőtől - A titok a színben és mintában van (x)

16 ezer magnókazettát gyűjtöttek, és valami elképesztőt csinálnak belőle – Ettől leesik az állad! (x)

Tökéletesen hullámos hajad lesz 15 perc alatt, ha így göndöríted be (x)

Többé nem kell tisztogatni a csempék közti hézagot, sem más fugát (x)

Kocsis Korinna szupermodell elárulta mindig gyönyörű barna bőrének titkát (x)

beauty and style

Nagy a feneke, de így tökéletes: milliók rajonganak a 26 éves lányért »

Karcsúbb derékfazon varrás nélkül: így viseld nőiesen a bő inget »

6 könnyen kezelhető frizura, aminél előny, ha egy kicsit hullámos a hajad »

retikül.hu
Top lájkolt cikkek
bmi kalkulátor
nem

A te BMI-d:

Alultápláltságot jelent. Mindenképp fordulj orvoshoz, hogy feltárd az okokat!

A testsúlyod ideális, törekedj a mostani alkatod megőrzésére.

Fokozottan vagy kitéve az infarktusnak és más betegségeknek. Csökkentened kell a testsúlyodat!

Veszélyeztetett kategóriába tartozol, mielőbb fogyókúrába kell kezdened!

Az egészséged közvetlen veszélyben van. Azonnal orvos által felügyelt diétába kell kezdened!

számolújraszámol

A rétest általában almához vagy mákhoz társítjuk, pedig ha elrugaszkodsz a hagyományoktól, akkor új, izgalmas ízeket fedezhetsz fel. Az eperszezonban vétek lenne nem készíteni ilyen újdonságot.

Ha meggyorsítanád a folyamatot, réteslap helyett használj leveles tésztát, ami gyorsan megsül. A tölteléket kétféleképpen is készítheted.

Epres rétes

Hozzávalók:

  • 50 dkg eper
  • 3 dl tejszín
  • 25 dkg mascarpone
  • 1 csomag leveles tészta
  • 1 tojás
  • 1 csomag vaníliás cukor
  • porcukor

A leveles tésztát terítsd ki egy lisztezett deszkára, majd kend meg a kicsit felvert tojással. Egy késsel vagy rádlival vágd téglalapokra, majd egy sütőpapírral bélelt tepsiben süsd aranybarnára.

Az egyik változathoz a tejszínt porcukorral verd kemény habbá, majd add hozzá a  felaprított epret, és keverd össze ezzel is, végül pedig a mascarponéval.

A másik változatnál a cukorral és a tejszínnel keverd össze a mascarponét. Adagold habzsákba a krémet - mindegy, melyik változatot választottad -, a megsült tésztát vágd ketté, majd töltsd bele a krémet. Ha nem ízesítetted magát a krémet az eprekkel, akkor tedd őket a krémre.

Blog.hu ajánló