Gyors borjúsült boros mártással

Ha csak fél órád van összedobni a vasárnapi ebédet, akkor válaszd a pillanatok alatt elkészülő borjúsültet salátával.

Nyereményjáték

Nyerj 20 000 forint értékű családi belépőt a Sobri Jóska Élményparkba! (x)

Nyerj közel 15 000 forint értékű, Natics prémium kozmetikumokat!

összesen 2 db játék

Ez is érdekelhet

Furcsa igényeik vannak a fesztiválokon fellépő sztároknak - Ezeket kérték a VOLT fellépői! (x)

Jól jönne egy nagyobb mobilcsomag? Komoly havidíj- és készülékvásárlási kedvezmények a Telekomtól! (x)

Fesztivál az ezerarcú városban, ahová családostul is bátran mehetsz – Szuper programok várnak! (x)

Teljesen más oldalát mutatta meg Hosszú Katinka - Ilyennek látta a fotós munka közben (x)

Mit és mennyit kell inni nyáron, hogy éber és fitt maradj? Nem csak a cukormentesség a fontos! (x)

beauty and style

Házi csodapakolás tojással a selymes és erős hajért »

11 ruha, amiben könnyű elviselni a hőséget - 10 ezer forint alatt »

5 gyakorlat, ami lefaragja a külső combokra rakódott makacs zsírt »

retikül.hu

Top lájkolt cikkek

bmi kalkulátor

nem

A te BMI-d:

Alultápláltságot jelent. Mindenképp fordulj orvoshoz, hogy feltárd az okokat!

A testsúlyod ideális, törekedj a mostani alkatod megőrzésére.

Fokozottan vagy kitéve az infarktusnak és más betegségeknek. Csökkentened kell a testsúlyodat!

Veszélyeztetett kategóriába tartozol, mielőbb fogyókúrába kell kezdened!

Az egészséged közvetlen veszélyben van. Azonnal orvos által felügyelt diétába kell kezdened!

számolújraszámol

A borjúhús talán a legomlósabb mind közül, de még finomabbá teheted, ha pikáns boros mártással kínálod.

A finom hús hamar elkészül, mert nagyon gyorsan átsül. Mindenképpen vajjal készítsd, és ne aggódj, mert nem fog kiszáradni.

Borjúsült boros mártással

Hozzávalók:

  • 4 szelet borjúfilé
  • 5 dkg vaj
  • 1 evőkanál liszt
  • 2,5 dl fehér bor
  • zsályalevelek
  • só, bors
     

A húst vágd azonos vastagságú szeletekre. Egy serpenyőt tegyél a tűzre, olvaszd meg benne a vajat, ha már gyöngyözni kezd, akkor tedd bele a húst, és süsd mindkét oldalát három-három percig. Vedd ki a húsokat, majd öntsd a serpenyőbe a vajat, nagyon kevés liszttel sűrítsd be, tedd bele a zsályaleveleket is, majd miután összeforrt, szedd le a tűzről.

Nyáron ehhez a húshoz elég csupán salátát készítened. Igyatok mellé erősebb fehér- vagy rozé bort.

Blog.hu ajánló