Gyors rakott krumpli sajtos-tejszínes szósszal: nem hiányzik belőle a hús

Sajtos-tejszínes szósszal leöntve gyorsan készen lesz a rakott krumpli.

gyors rakott krumpli
Húsvéti tojásvadászat
Sóbors
Ez is érdekelhet
Retikül
Top olvasott cikkek

A gyors rakott krumpli ideális választás akkor, ha nincs időd kivárni, hogy az alapanyagok lassan érjenek össze a sütőben. Ebben a változatban nincs hús, a szószt viszont reszelt sajt gazdagítja. Mindenképp próbáld ki a klasszikus változatot és a paradicsomos-darált húsosat is!

Gyors rakott krumpli

Hozzávalók 4 személyre

  • 1 kg krumpli
  • 10 dkg füstölt sajt
  • 4 tojás
  • 2 dl tejszín
  • 2 gerezd fokhagyma
  • 0.5 kávéskanál szerecsendió
  • frissen őrölt bors
  • vaj a tepsi kikenéséhez
  • tejföl a tálaláshoz
Recept idők

Elkészítés:

A tojásokat forró vízben főzd keményre tíz perc alatt. Ha készen vannak, tedd őket hideg vízbe, hogy kihűljenek.

A krumplikat hámozd meg, karikázd fel, és forró vízben 8-10 perc alatt főzd elő őket. Nem baj, ha a közepük még nyers marad. Ha készen vannak, szűrd le, és egyengesd el őket egy kivajazott tepsiben. A kihűlt tojásokat pucold meg, felezed el, és keverd a krumplihoz.

A tejszínt keverd el a zúzott fokhagymagerezdekkel, a reszelt sajttal, a sóval, borssal és szerecsendióval. Forgasd össze a tepsiben várakozó krumplival, és told az egészet 220 fokos sütőbe nagyjából húsz percre. Amikor a krumpli ropogósra pirult, készen van. Tálald tejföllel.

Életre szóló ízemlékek a PICK szalámival

Válaszd a PICK Téliszalámikat új ízemlékek szerzéséhez, és ajándék tízórais zsákot adunk mellé Kárpáti Tibor grafikájával!

Promóció

Ezt is szeretjük