A hagyományos gulyásleves bográcsban - Így lesz a legfinomabb

Ebben a magyaros, laktató bográcsgulyásban megáll a kanál.

gulyasleves-bogracsban-recept

Nyereményjáték

Nyerj 20 000 forint értékű családi belépőt a Sobri Jóska Élményparkba! (x)

Nyerj közel 15 000 forint értékű, Natics prémium kozmetikumokat!

összesen 2 db játék

Ez is érdekelhet

Furcsa igényeik vannak a fesztiválokon fellépő sztároknak - Ezeket kérték a VOLT fellépői! (x)

Jól jönne egy nagyobb mobilcsomag? Komoly havidíj- és készülékvásárlási kedvezmények a Telekomtól! (x)

Fesztivál az ezerarcú városban, ahová családostul is bátran mehetsz – Szuper programok várnak! (x)

Teljesen más oldalát mutatta meg Hosszú Katinka - Ilyennek látta a fotós munka közben (x)

Mit és mennyit kell inni nyáron, hogy éber és fitt maradj? Nem csak a cukormentesség a fontos! (x)

beauty and style

Apró, cuki és megvédhet a bőrráktól: itthon is hozzájuthatsz »

Megőrül a néniért az internet, és te is imádni fogod a sminkjét »

Szépen ívelő, formás szemöldök csipesz nélkül »

retikül.hu

Top lájkolt cikkek

bmi kalkulátor

nem

A te BMI-d:

Alultápláltságot jelent. Mindenképp fordulj orvoshoz, hogy feltárd az okokat!

A testsúlyod ideális, törekedj a mostani alkatod megőrzésére.

Fokozottan vagy kitéve az infarktusnak és más betegségeknek. Csökkentened kell a testsúlyodat!

Veszélyeztetett kategóriába tartozol, mielőbb fogyókúrába kell kezdened!

Az egészséged közvetlen veszélyben van. Azonnal orvos által felügyelt diétába kell kezdened!

számolújraszámol

A bográcsban főzött gulyásnak nincs párja. A füst jól átjárja, így az étel jellegzetes ízt kap. Ráadásul programnak sem utolsó a főzés.

Bográcsozáskor ügyelj arra, hogy a  tűz ne legyen szélesebb, mint az edény, mert akkor könnyen megég az alja és az oldala. Többször forgasd az üstöt, és ha szükséges, állíts a bogrács magasságán, szabályozd a tűz erejét.

Gulyásleves bográcsban

Hozzávalók:

  • 2 kg marhalábszár
  • 1 kg krumpli
  • 5 szál sárgarépa
  • 3 vöröshagyma
  • 3 szál fehérrépa
  • 1 zeller
  • 2 babérlevél
  • 1 csokor petrezselyemzöld
  • 5 dkg őrölt pirospaprika
  • 2 paprika
  • 2 paradicsom
  • 4 evőkanál zsír
  • 4 gerezd fokhagyma
  • 1 teáskanál őrölt kömény
  • bors
  • csipetke

Elkészítés ideje: 3 óra

A zsírt hevítsd fel, majd dobd rá a hagymát. Amikor megfonnyad, mehet hozzá a kockákra vágott hús. Hagyd, hogy kérget kapjon, majd ízesítsd sóval, borssal, köménnyel, pirospaprikával, babérlevéllel, és rakd hozzá a zúzott fokhagymát. Öntsd fel körülbelül két liter vízzel, és fél óra főzés után mehet hozzá a kétféle répa, a zeller, a paradicsom és a paprika.

Főzés közben ne szedd le a habot, mert idővel szépen letisztul. A gulyást ne kevergesd, az edényt viszont néha rázogasd meg. Egyenletes tűzön főzd addig, amíg a hús már majdnem teljesen megpuhul. Ekkor add hozzá a meghámozott, egyforma darabokra vágott krumplit, és főzd még körülbelül 20 percig. Az utolsó öt-tíz percre rakd hozzá a csipetkét és a petrezselymet is. Főzés során többször kóstolgasd a gulyást, ha szükséges, ízesíts még rajta.

Blog.hu ajánló