Isteni grízes-ribizlis piskóta

Igazi vidéki házi süti

Az évszak kedvence az egyszerre fanyar és édeskés grízes-ribizlis piskóta. Csak győzz eleget sütni.

Dilemma - Izgalmas témák, különböző nézőpontok a Femina új podcastjében.
Sóbors
Ez is érdekelhet
Retikül
Top olvasott cikkek

A kissé savanykás ribizli, a vajas krém és a könnyű tészta találkozásából csak valami nagyon finom süti jöhet létre. Ha nem vagy tapasztalt, akkor is bátran hozzáfoghatsz az elkészítéséhez. Melegben, a hűtőből kivéve egyszerűen fenséges. Pocsayné Vincze Tünde sütije elnyeri a tetszésedet.

Grízes-ribizlis süti

Hozzávalók 16 szelethez

Tészta hozzávalói

  • 8 tojás
  • 8 evőkanál cukor
  • 8 evőkanál liszt
  • 1 kávéskanál sütőpor
  • 1 kávéskanál szódabikarbóna

Krém hozzávalói

  • 50 dkg ribizli
  • 20 dkg vaj
  • 20 dkg porcukor
  • 8 evőkanál búzadara
  • 1 l tej
Recept idők

Elkészítés:

Készítsd el a piskótát a hagyományos módon. A tojásokat válaszd ketté, a sárgáját keverd habosra a cukorral. A fehérjét pedig verd fel kemény habbá. Vegyítsd a lisztet, a sütőport és a szódabikarbónát. Öntsd a habba a cukros tojássárgáját, és óvatosan keverd össze. Szitáld hozzá a lisztes elegyet, és óvatosan, laza mozdulatokkal dolgozd össze az egészet. A legjobb, ha ezt a műveletet fakanállal végzed. Öntsd a homogén masszát sütőpapírral bélelt tepsibe, simítsd egyenletesre, és előmelegített sütőben, 180 fokon süsd meg körülbelül 25 perc alatt. Akkor biztos jó, ha a tészta elválik az edény falától. Ha túl gyorsan pirul, a tetejére is rakj sütőpapírt.

Közben készítsd el a krémet. Öntsd a tejet egy lábosba, add hozzá a búzadarát, és folyamatosan kevergesd addig, amíg be nem sűrűsödik. A tejbegríznél egy kicsit keményebb állagú legyen a massza, majd hűtsd meg. A szobahőmérsékletű vajat keverd ki a cukorral, és dolgozd a grízes elegyhez. A megmosott és leszemezett ribizlit is forgasd hozzá, néhány szép szemet rakj félre a díszítéshez.

A kihűlt tésztáról húzd le a sütőpapírt, és vízszintesen vágd félbe. Az alsó lapra egyenletesen kend rá a krémet, majd tedd rá a másik lapot. Óvatosan kicsit nyomkodd is rá. Rakd a hűtőbe, majd fogyasztás előtt szórd meg porcukorral, díszítsd ribizlivel.

Az anyaság kihívásai cukormáz nélkül

A Femina Klub júniusi vendége Ráskó Eszter humorista lesz, akivel Szily Nóra, az estek háziasszonya többek között az anyaság és a nőiség kihívásairól beszélget. Vajon létezik-e recept a gyerekneveléshez? Miért olyan káros a tökéletes anya mítosza? Hogyan lehet az önazonosság és az önfelvállalás révén a nőknek felvértezni magukat a 21. századi normákkal szemben?

További részletek: femina.hu/feminaklub

Jegyek kizárólag online érhetőek el, korlátozott számban.

Időpont: 2024. június 3. 18 óra

Helyszín: Thália Színház

Promóció

Ezt is szeretjük