Grillezett, fűszeres pisztráng, ahogy a Szalajka völgyében készítik
A pisztráng is finomabb lesz, ha előtte pácolod néhány órán át.
Ahogy a Balatonon a hekk, úgy Szilvásváradon és környékén a pisztráng kihagyhatatlan. Idézd fel ezzel az otthon is könnyen elkészíthető fogással a korábbi kirándulások emlékét. Nagy előnye, hogy alig van benne szálka, és nagyon ízletes. Megtöltheted különböző zöldségekkel, kínálhatsz mellé fokhagymás tejfölt, vegyes salátát vagy grillezett zöldségeket.
Grillezett pisztráng
Hozzávalók 4 személyre
- 2 db pisztráng
- 30 dkg zöldség
- 3 db citrom
- 1 fej fokhagyma
- 1 csokor petrezselyem
- só
- bors
- olívaolaj
Elkészítés:
A halakat tisztítsd meg, belezd ki, vagy még jobb, ha eleve így szerzed be. Alaposan mosd meg, és töröld szárazra. Az olívaolajat keverd össze sóval, borssal, zúzott fokhagymával, és jól kend be vele a halat. A belsejébe is rakj sót, valamint petrezselymet. Lefedve tedd a hűtőbe legalább négy órára, de a legjobb, ha egy éjszakán át pácolod.
Sütés előtt készítsd elő a grillt, rakj tüzet, és várd meg, míg fehérlő parazsat kapsz. A halat vágd ketté, rakj bele zöldségeket, a tetejére tégy citromkarikákat, még szórhatsz rá ízlés szerint zöldfűszert, majd mehet a grillre. Parázsló faszén felett süsd meg oldalanként körülbelül hat-nyolc perc alatt. A sütési idő függ a parázstól és a rács magasságától is. Közben kenegesd a megmaradt fűszeres olajjal, és petrezselyemmel megszórva kínáld.
Az anyaság kihívásai cukormáz nélkül
A Femina Klub júniusi vendége Ráskó Eszter humorista lesz, akivel Szily Nóra, az estek háziasszonya többek között az anyaság és a nőiség kihívásairól beszélget. Vajon létezik-e recept a gyerekneveléshez? Miért olyan káros a tökéletes anya mítosza? Hogyan lehet az önazonosság és az önfelvállalás révén a nőknek felvértezni magukat a 21. századi normákkal szemben?
További részletek: femina.hu/feminaklub
Jegyek kizárólag online érhetőek el, korlátozott számban.
Időpont: 2024. június 3. 18 óra
Helyszín: Thália Színház
Promóció