Grillen sütött, házi pizza: elképesztően finom lesz, ha így készíted

Grillszezonban a kertedben is süthetsz tökéletes pizzát!

grillen-sult-pizza

Nyereményjáték

Nyerj családi belépőt a Skanzenbe: 3 darabot sorsolunk ki!

Nyerj képes enciklopédiát, és ismerjétek meg együtt a világ titkait!

Nyerj közel 15 000 forint értékű, Natics prémium kozmetikumokat!

összesen 3 db játék

Ez is érdekelhet

Alföldi Róbert a komédiában is a bánatot látja - Zseniális gárdával játszik a Vízkeresztben (x)

Ingyenes lesz a Velencei-tó fesztiválja! Ekkor érdemes a strandra menni (x)

Nagy név érkezik Budapestre: a szeptemberi Balkán Partyra már most fogynak a jegyek! (x)

Az ország legjobb luxushotelje a Mátrában - High-tech eszközök, lebilincselően tiszta levegő (x)

Az avokádós smoothie segíti a gondolkodást és a döntéshozatal folyamatait - Ezért idd őket nyáron! (x)

beauty and style

Feszesíti és regenerálja a bőrt: új testolajat teszteltünk »

Futótűzként terjed a kék szemkontúrozás az Instán! »

Erre szükséged lesz a hétvégén: nőies szalmakalapok forrósághoz »

retikül.hu

Top lájkolt cikkek

bmi kalkulátor

nem

A te BMI-d:

Alultápláltságot jelent. Mindenképp fordulj orvoshoz, hogy feltárd az okokat!

A testsúlyod ideális, törekedj a mostani alkatod megőrzésére.

Fokozottan vagy kitéve az infarktusnak és más betegségeknek. Csökkentened kell a testsúlyodat!

Veszélyeztetett kategóriába tartozol, mielőbb fogyókúrába kell kezdened!

Az egészséged közvetlen veszélyben van. Azonnal orvos által felügyelt diétába kell kezdened!

számolújraszámol

Sokkal finomabb a házi pizza, ha nem a sütődben, hanem grillen készíted. A pizzának finom füstös ízt ad a faszenes sütő.

A forróság ne legyen túl nagy, mert akkor az alja könnyen megég. Akkor rakd csak rá a tésztát, ha a faszén szürke. A grillen készült pizzának egy nagy titka van, mindkét felét meg kell sütni.

Grillen sütött pizza

Hozzávalók:

Tésztához:

  • 50 dkg finomliszt
  • 3 dl víz
  • 2 dkg élesztő
  • 1 evőkanál olaj
  • 1 teáskanál só

Paradicsomszószhoz:

  • 50 dkg paradicsom
  • 3 gerezd fokhagyma
  • 2 evőkanál olívaolaj
  • 2 teáskanál oregánó
  • bors

Feltét:

  • 20 dkg sajt
  • 10 dkg szalámi
  • 1 padlizsán
  • 1 csokor petrezselyem
  • 1 doboz konzerv kukorica

Elkészítés ideje: 2 óra 30 perc

Morzsold az élesztőt egy deci langyos vízbe, és várj tíz percig. Közben a lisztet szitáld egy tálba, a közepébe csinálj egy mélyedést, öntsd bele az élesztős keveréket, majd add hozzá a sót, a maradék vizet és az olajat. Dagaszd addig, amíg a tészta fényes és rugalmas nem lesz. Ezt a műveletet kézzel és géppel is végezheted. Ha túl ragacsos, rakj még hozzá egy-két evőkanál lisztet. Tedd át a tésztát egy kevés olajjal kikent tálba, takard le, és meleg helyen keleszd a kétszeresére körülbelül egy óra alatt. 

Közben készítsd elő a grillt, és főzd meg a szószt. A paradicsomok alját vágd be, majd mártsd egy percre forró vízbe, húzd le a héjukat, és darabold fel őket. Olívaolajon kezdd el párolni, add hozzá a fűszereket és a zúzott fokhagymát, majd 15-20 percig főzd.

A tésztát gyúrd át, készíts belőle cipót, és pihentesd még 20 percig. Ezt követően végy el belőle egy darabot, és formázd kör alakúra. Tedd az olajjal megkent grillrácsra, ha van a sütőnek teteje, zárd le, és süsd három-négy percig. Amikor az alsó rész barnás és foltos, vedd le a rácsról. Kend meg paradicsomszósszal a megsült oldalát, pakold meg jól feltéttel, és tedd vissza a grillre a nyers oldalával lefelé. Amire a sajt elolvad, a pizza is elkészül. Gáz- és elektromos grillen is hasonló módon süsd meg. A pizzát hagyd néhány percig pihenni, utána szeleteld csak fel.

Blog.hu ajánló