Így kényeztesd magadat és az egész családodat

Könnyű receptek Bereznay Tamástól

Érdemes meglepni a családodat egy-egy új finomsággal! (x)

Dilemma - Izgalmas témák, különböző nézőpontok a Femina új podcastjében.
Sóbors
Ez is érdekelhet
Retikül
Top olvasott cikkek

A gasztronómia életünk szerves része, talán sokan nem is gondolunk bele, hogy mennyire fontos szerepet játszik a mindennapjainkban, mennyire meghatározó az elfogyasztott ételek kiválasztása, egy reggeli, ebéd vagy éppen vacsora rituáléja, társadalmi szerepe.

Nemcsak neked jelent üdítő feltöltődést egy-egy új, finom recept kipróbálása, de az egész családod is hálás lesz érte - köztük a kis négylábú családtag is.

Finomság kis kedvencednek is

Nincs ez másképp kis kedvenceinknél sem, mindegyikük szívéhez, így a cicákhoz is a gyomrukon keresztül vezet az út. A macskák imádják, ha változatossággal kényeztetik őket, éppen ezért nem mindegy, hogy milyen ínyencséggel kínáljuk őket.

Mindezt tudja a GOURMET is, így amellett, hogy kiegyensúlyozott és teljes értékű táplálást nyújt, a hét minden napján különböző finomsággal kényezteti kedvencünket. Olyannyira különleges fogások ezek macskáink számára, hogy még Bereznay Tamás séfet is megihlették, aki a GOURMET macskaeledelek hat ízétől inspirálva emberi ételrecepteket állított össze, hogy hasonló alapanyagú ínyencségekkel kedveskedhessenek a cicatulajdonosok macskájuknak és családjuknak egyaránt.

Báránypástétom Bereznay Tamástól

Bár a Tamás által összeállított hat különleges recepthez csak a GOURMET tavaszi promóció keretében, budapesti és vidéki bevásárlóközpontokban lehet hozzájutni, most ízelítőként megosztjuk veletek egyik kedvencünket, a báránypástétomot kacsamájjal és pisztáciás-barackos salátával, amelyet a Gourmet Gold Darabok Pástétomban kacsával és báránnyal ihletett.

A recept ráadásul számodra is inspirációként szolgálhat, hiszen most te is jelentkezhetsz a GOURMET receptversenyre, amely keretében Bereznay Tamáshoz hasonlóan arra kérik a résztvevőket, hogy küldjék el saját receptjeiteket, amelyeket ugyancsak a GOURMET eledelek ízei ihletnek.

Bereznay Tamás a Westendben

Ha pedig tanácstalan vagy a receptek megalkotását illetően, látogass ki 2014. május 9-én 14 órakor a Westend City Centerbe, ahol találkozhatsz Bereznay Tamással, és személyesen teheted fel kérdéseidet neki.

Báránypástétom kacsamájjal és pisztáciás-barackos salátával

Hozzávalók 4 személyre:

A pástétomhoz:

  • 0,6 kg darált báránylapocka
  • 20 dkg hízott kacsamáj
  • 1 tojás
  • 1 szál kakukkfű
  • 2 dkg só
  • 1 mk fehérbors
  • 1 mk fűszerpaprika
  • 1 csokor petrezselyem
  • 2 db tejbe áztatott zsemle

A salátához:

  • 1 db római saláta
  • 2 db őszibarack
  • 3 dkg zöld pisztácia
  • 1 ek méz
  • 1 ek balzsamecet
  • 0,5 dl olívaolaj

Elkészítés ideje:

Másfél óra.

Elkészítés menete:

A fűszernövényeket vágd finomra, a libamájat pedig kockákra. A darált húst ízesítsd sóval, borssal és fűszerpaprikával. Add hozzá a zsemlét és a tojást, alaposan gyúrd össze, majd keverd bele a kacsamájat is. Egy őzgerincformát folpackkal bélelj ki, töltsd bele a masszát, egyengesd el, majd hajtsd rá a fóliát. Tedd bele egy tepsibe, majd 140 fokon párold készre, a formát felülről súlyozd le, majd várd meg, hogy kihűljön.

A salátadresszingjéhez a mézet, az ecetet és az olajat keverd össze. Vágd a barackot cikkekre, a pisztáciát nagyobb darabokra. A salátát keverd össze a dresszinggel, a barackkal és a pisztáciával, majd az ujjnyi vastag szeletekre vágott pástétommal tálald.

Ezt is szeretjük