Így készül a szaftos, görög rakott tészta - Sok hússal, paradicsommal és feta sajttal
Az intenzív ízű, kiadós görög rakott tésztából kétszer is jóllakik a család.

Így készül a szaftos, görög rakott tészta - Sok hússal, paradicsommal és feta sajttal
Nyereményjáték

Nyerj egyéves előfizetést a népszerű BBC History történelmi magazinra! (x)

Nyerj páros belépőt a novemberi Femina Klubra, ahol megtanítunk nemet mondani!

Nyerj Adrienne Feller kozmetikumokat Hollóházi Porcelán fülbevalóval! (x)

összesen 4 db játék
Ez is érdekelhet

Beindul a D-vitamin-termelődés, és javítja a közérzetet: töltődj fel bioszoláriummal télen is! (x)

Többé nem kell tisztogatni a csempék közti hézagot, sem más fugát (x)

Csak úgy versengenek érte az emberek! Hihetetlen, mit építenek a fővárosban (x)

5 kihagyhatatlan film, amit még premier előtt megnézhetsz! (x)

Schell Judit lerántja a leplet a férfi-nő kapcsolat titkairól - Megéri a múltba révedni? (x)

beauty and style

Képeken a H&M Erdem kollekciója! Csodás dizájner darabok »

Nem is gondolnád, milyen nőies lehet a fekete rúzs! »

Béna szemöldök, remegős tusvonal: ez sül ki belőle, ha a pasid sminkel ki »

retikül.hu
Top lájkolt cikkek
bmi kalkulátor
nem

A te BMI-d:

Alultápláltságot jelent. Mindenképp fordulj orvoshoz, hogy feltárd az okokat!

A testsúlyod ideális, törekedj a mostani alkatod megőrzésére.

Fokozottan vagy kitéve az infarktusnak és más betegségeknek. Csökkentened kell a testsúlyodat!

Veszélyeztetett kategóriába tartozol, mielőbb fogyókúrába kell kezdened!

Az egészséged közvetlen veszélyben van. Azonnal orvos által felügyelt diétába kell kezdened!

számolújraszámol

Ez a csábító fogás három rétegből áll, a roppanós tésztából, a fűszeres, paradicsomos szószból és a besamelmártásból. Nehogy kihagyd belőle a fahéjat és a szegfűszeget, mert attól lesz különleges, és nagyon illik a szószba. A görög rakott tészta készülhet pennéből és makaróniból is.

Hozzávalók 4 személyre:

  • 50 dkg tészta
  • 50 dkg darált hús
  • 40 dkg darabos paradicsom
  • 1 db nagyobb vöröshagyma
  • 4 evőkanál olivaolaj
  • 2 gerezd fokhagyma
  • 1 dl vörösbor
  • 1 db babérlevél
  • 1 teáskanál oregánó
  • 1 teáskanál paradicsompüré
  • 1 teáskanál cukor
  • 1 db fahéj
  • 2 db szegfűszeg
  • bors

Tetejére

  • 12 dkg vaj
  • 10 dkg feta sajt
  • 6 dkg liszt
  • 2 db tojássárga
  • 1 l tej
  • 1 csipet szerecsendió
  • bors
Recept idők

Elkészítés:

Egy serpenyőben hevíts olívaolajat, majd rakd bele a megtisztított, apróra vágott vöröshagymát. Süsd pirosra, rakd hozzá a zúzott fokhagymát és a húst, majd kevergesd fehéredésig. Tedd hozzá a paradicsomdarabokat, a pürét, a bort, ízesítsd a cukorral, a fahéjjal, a szegfűszeggel, a babérlevéllel az oregánóval, ízlés szerinti sóval és borssal. Kis lángon párold 25 percig.


A besamelhez egy nagyobb edényben olvaszd meg a vajat, majd add hozzá a lisztet, és kis lángon folyamatosan kevergesd. Amikor kezd pirulni, öntsd hozzá a meleg tejet, és főzd addig, amíg be nem sűrűsödik. Közben ne hagyd abba a kevergetést. Amikor leveszed a tűzről, mehet hozzá a tojássárgája, a só, a bors, a szerecsendió és a reszelt sajt fele. Keverd el jól, hogy a sajt elolvadjon benne.
 

A tésztát rakd bő, forrásban lévő vízbe, dobj hozzá kevés olajat, és főzd roppanósra körülbelül hét perc alatt. Ha kész, szűrd le, öblítsd le, és terítsd egy kevés zsiradékkal kikent tepsibe. Egyengesd rá a paradicsomos, húsos szószt, majd a besamelmártást, és szórd meg a maradék reszelt sajttal. Előmelegített sütőben süsd meg 40 perc alatt, vagy amíg szép piros nem lesz. Tálalás előtt várj legalább tíz percig, hogy szépen tudd szeletelni.

Blog.hu ajánló