Göngyölt pulyka ropogós zöldséggel, 45 perc alatt

Készíts egy mesteri vacsorát ízletes pulykahúsból! Csak töltsd meg, tekercseld fel, és már dobhatod is a sütőbe!

Dilemma - Izgalmas témák, különböző nézőpontok a Femina új podcastjében.
Sóbors
Ez is érdekelhet
Retikül
Top olvasott cikkek

Ha már unod az egyszerű rántott húst, és valami igazi különlegességre vágysz, akkor készíts göngyölt húst!

Ezt sem sokkal nehezebb összedobni, mint bármelyik másik húsos fogást, ráadásul igazán változatos, hiszen olyan töltelékkel gazdagíthatod, amilyent csak szemed-szád megkíván. Próbáld ki zöldséges verziónkat!

Gombás-répás göngyölt pulyka

Hozzávalók:

  • 60 dkg pulykamellfilé
  • 50 dkg gomba
  • 2-3 sárgarépa
  • 1 fej vöröshagyma
  • 1 tojás
  • 1 kiskanál liszt
  • 0,5 dl tej
  • bacon
  • bors

A hagymát, a gombát és a sárgarépát vágd össze apró kockákra. A hagymát aprítsd fel és pici olajon dinszteld meg. Szórd rá a gombát, süsd őket néhány percig, majd keverd hozzá a sárgarépát is.

Amikor minden kicsit megpuhult, szórd rá a lisztet a tetejére, és öntsd fel a tejjel. Állandó kevergetés mellett főzd egészen sűrűre. Vedd le a tűzről, add hozzá a tojást, és ízlésed szerint sózd, borsozd.

Az anyaság kihívásai cukormáz nélkül

A Femina Klub júniusi vendége Ráskó Eszter humorista lesz, akivel Szily Nóra, az estek háziasszonya többek között az anyaság és a nőiség kihívásairól beszélget. Vajon létezik-e recept a gyerekneveléshez? Miért olyan káros a tökéletes anya mítosza? Hogyan lehet az önazonosság és az önfelvállalás révén a nőknek felvértezni magukat a 21. századi normákkal szemben?

További részletek: femina.hu/feminaklub

Jegyek kizárólag online érhetőek el, korlátozott számban.

Időpont: 2024. június 3. 18 óra

Helyszín: Thália Színház

Promóció

A hús előkészítése

A hús előkészítése igazán egyszerű, ha jól csinálod. Videónkból az összes bontási praktikát megismerheted!

A hússzeleteket picit klopfold ki, majd halmozz a közepükre a zöldséges töltelékből. Göngyöld fel és baconnel tekercseld körbe őket. Ezután csomagold alufóliába a göngyölt húst, majd helyezd a kis batyukat egy tepsibe. Önts alájuk pici vizet, és nagyjából 45 percig süsd őket.

16 fortély a tökéletes húshoz

Nézegess képeket!

Elolvasom

Ekkor vedd ki az alufóliából a már átsült húsokat, és locsold meg a tetejüket a kifőtt pecsenyelével. Pirítsd még így néhány percig, és ízlésed szerinti körettel tálald!

OLVASD EL EZT IS!

Ezt is szeretjük