Pikáns, sajtos göngyölt karaj

Így lesz belül igazán omlós

Pakold tele a húst sok finomsággal, panírozd be, süsd ki. Ilyen egyszerű a göngyölt karajt elkészítened.

Húsvéti tojásvadászat
Sóbors
Ez is érdekelhet
Retikül
Top olvasott cikkek

A göngyölt húsokban az a legnagyszerűbb, hogy ízletesek, elronthatatlanok, és nem kell sok időt sütögetéssel tölteni. Ha nem bírod a csípőset, a chilit édes paprikával is helyettesítheted. Kautz József a göngyölt karajhoz gombás rizst és salátát ajánl.

Göngyölt karaj

Hozzávalók 4 személyre

  • 4 szelet karaj
  • 30 dkg zsemlemorzsa
  • 20 dkg tömlős krémsajt
  • 20 dkg finomliszt
  • 15 dkg bacon
  • 2 tojás
  • 1 db chilipaprika
  • 3 levél medvehagyma
  • őrölt fehérbors
  • étolaj
Recept idők

Elkészítés:

A hússzeleteket mosd meg, klopfold ki, sózd be. A paprikát és a medvehagymát vágd apróra, keverd el a krémsajttal, ízesítsd sóval és borssal. A hússzeletekre tégy félbevágott baconcsíkokat. A töltelékből rakj a karajszeletek egyik oldalára, majd hajtsd rá a másik felét.

Ezt követően panírozd be a húsokat a szokásos módon. A karajt tedd előbb a lisztbe, majd az előre felvert tojásba, végül pedig a zsemlemorzsába. Utána rázd le róla a felesleges panírt. Bő olajban, közepes hőfokon süsd pirosra a húst. Vigyázz, ha túl magas hőfokon sütöd, a belseje nem lesz omlós, hanem félig nyers marad.

Életre szóló ízemlékek a PICK szalámival

Válaszd a PICK Téliszalámikat új ízemlékek szerzéséhez, és ajándék tízórais zsákot adunk mellé Kárpáti Tibor grafikájával!

Promóció

Ezt is szeretjük