Gombával töltött egyben sült sertéskaraj

Ellenállhatatlan hétvégi fogás

A gombával töltött karaj hidegen-melegen egyaránt fantasztikus.

Nyereményjáték

Nyerj természetes és egészséges bébiételcsomagot a Hamétól! (x)

Nyerj utazókönyvet, és ismerd meg a világot egy másik szemszögből!

Nyerd meg a Cake Shop megálmodójának mesés receptekkel teli könyvét!

összesen 4 db játék

Ez is érdekelhet

Ezzel a módszerrel marad csodásan fiatal Jennifer Aniston (x)

Puffadás, fogyás, fáradékonyság: a gyulladásos bélbetegségek sokkal több embert érintenek, mint gondolnád (x)

Neked félned kell a bőrráktól? - Ezzel a módszerrel 20 perc alatt kiderítheted, veszélyes-e az anyajegy (x)

beauty and style

5 furcsa trend 2017-ben, amit egyelőre nem tudunk hová tenni »

2 óriási divatbaki kardigánnal: így javíthatod ki »

Milliárdokat költenek a magyar nők rúzsra és alapozóra - És mi ennek eléggé örülünk »

retikül.hu

Top lájkolt cikkek

bmi kalkulátor

nem

A te BMI-d:

Alultápláltságot jelent. Mindenképp fordulj orvoshoz, hogy feltárd az okokat!

A testsúlyod ideális, törekedj a mostani alkatod megőrzésére.

Fokozottan vagy kitéve az infarktusnak és más betegségeknek. Csökkentened kell a testsúlyodat!

Veszélyeztetett kategóriába tartozol, mielőbb fogyókúrába kell kezdened!

Az egészséged közvetlen veszélyben van. Azonnal orvos által felügyelt diétába kell kezdened!

számolújraszámol

Ez a főétel kellően pikáns, mutatós és zamatos. Ha a gombával töltött karajt zöldség- vagy krumpliágyon sütöd meg, külön köretről sem kell gondoskodnod. Szalonnával a tetején még ütősebb. Másnap csomagolj belőle magadnak, hiszen hidegen is nagyon ízletes.

Hozzávalók 4 személyre:

  • 1 kg karaj
  • 25 dkg gomba
  • 3 kemény tojás
  • 3 zöldpaprika
  • 2 fej vöröshagyma
  • 2 paradicsom
  • 1 zsemle
  • 1 nyers tojás
  • 1 tejföl
  • 1 dl olaj
  • 1 gerezd fokhagyma
  • egy csipet kakukkfű
  • pirospaprika
  • bors
Recept idők

Elkészítés:

A gombát vékonyan szeleteld fel. Olajon fonnyaszd meg az apróra vágott hagymát, majd dobd rá a gombát, és pirítsd addig, amíg a leve el nem fő.
Ehhez keverd az áztatott, apróra tépkedett, kinyomkodott zsemlét, a tejfölt, sózd-borsozd, add hozzá a kakukkfüvet, a kockára vágott kemény tojást és a nyers tojást. Jól gyúrd össze.

A karajt középen hegyes, éles késsel szúrd fel, és töltsd meg. A két végét tűzd össze, és forró olajban forgasd meg. Tedd tepsibe, rakd mellé a feldarabolt zöldpaprikát, a paradicsomot és a fokhagymát. Önts alá kevés vizet, majd told sütőbe, és közepes lángon süsd meg körülbelül másfél óra alatt. Az átszűrt szafttal tálald.