Gombás-tejszínes sertésszelet: a hús puha, omlós, a mártás krémes
Ne okozzon fejtörést, hogy mi legyen a főfogás: a gombás-tejszínes sertésszelet jól illik a hétvégi menübe.

Gombás-tejszínes sertésszelet: a hús puha, omlós, a mártás krémes
Nyereményjáték

Nyerj páros belépőt 2018 fergeteges jazzkoncertjére a Sárik Péter Trióval! (x)

Nyerj luxuskozmetikumokat érett bőr számára, és búcsúzz el a ráncoktól a természet erejével! (x)

Nyerj utazókönyvet, és ismerd meg a világ legkevésbé ismert érdekességeit! (x)

összesen 4 db játék
Ez is érdekelhet

Gomba vagy baktérium? Nagyon is lehet érzékelni a különbséget, és máshogy is kell kezelni (x)

Ezreket spórolhatsz a vízszámlán: pénzt és energiát spórol ez a konyhai eszköz (x)

A legjobb szőrtelenítő módszer télen is: így lesz hetekig sima a bőröd (x)

Babapuha és fényes lesz a festett haj, ha ezekkel ápolod: látható lesz a különbség (x)

Tökéletes alakot és egészséges testet ajándékozhatsz karácsonyra! Mutatjuk, hogyan (x)

beauty and style

Így készülhet rólad gyönyörű fotó, a karácsonyi fények között »

5 tornagyakorlat, amitől visszakerül a feneked a helyére »

Egyetlen olcsó kiegészítő, amitől még nőiesebb lesz a ruha »

retikül.hu
Top olvasott cikkek
bmi kalkulátor
nem

A te BMI-d:

Alultápláltságot jelent. Mindenképp fordulj orvoshoz, hogy feltárd az okokat!

A testsúlyod ideális, törekedj a mostani alkatod megőrzésére.

Fokozottan vagy kitéve az infarktusnak és más betegségeknek. Csökkentened kell a testsúlyodat!

Veszélyeztetett kategóriába tartozol, mielőbb fogyókúrába kell kezdened!

Az egészséged közvetlen veszélyben van. Azonnal orvos által felügyelt diétába kell kezdened!

számolújraszámol

Amiben tejszín, gomba és sertéshús is van, rossz már nem lehet! A kellemes fűszerezésről nem is beszélve. Hétvégi főfogásnak kiváló, ám, mivel alig több mint egy óra alatt elkészül, a hétköznapokba is beleférhet. A gombás-tejszínes sertésszelet különleges ízélményt nyújt. Bármilyen köretet kínálhatsz hozzá, de friss, házi kenyérrel is remek.

Hozzávalók 4 személyre:

  • 50 dkg sertéscomb
  • 25 dkg gomba
  • 2 dl tejszín
  • 1 db vöröshagyma
  • 1 db húsleveskocka
  • 2 dkg vaj
  • 1 ág rozmaring
  • bors
  • olaj
Recept idők

Elkészítés:

A combot mosd meg, vágd vékony szeletekre, és szórd meg sóval, borssal, rozmaringgal. A vöröshagymát pucold meg, aprítsd fel. Hevíts kevés olajat, rakd bele a hússzeleteket, és oldalanként süsd három percig. Szedd ki a combot, majd tedd bele a vajat, és pirítsd meg rajta a hagymát.

Dobd rá a megtisztított, feldarabolt gombát, és süsd két percig. Öntsd fel másfél deci vízzel, morzsold bele a leveskockát, ízesítsd sóval és borssal. Tedd hozzá a húst, és kis lángon párold puhára körülbelül 35-40 perc alatt. Közben kóstold meg, hogy nem kell-e még fűszerezni. Amikor a comb puha, és könnyen átmegy rajta egy hegyes kés, rakd hozzá a tejszínt, és főzd össze három-négy perc alatt.

Blog.hu ajánló