A legfinomabb gombapörkölt illatos erdei gombákból

Gombaszezonban gombát kell enni, vagy legalábbis érdemes kipróbálni minél többfélét.

Dilemma - Izgalmas témák, különböző nézőpontok a Femina új podcastjében.
Sóbors
Ez is érdekelhet
Retikül
Top olvasott cikkek

Ha nincs olyan ismerősöd, és te magad sem vagy jártas az erdei gombák világában, a legjobb, ha piacon szerzed be az alapanyagokat, némelyiken helyben be is vizsgáltathatod.

A legfinomabb akkor lesz, ha a zöldfűszerek is frissek, köretnek pedig nokedli dukál hozzá.

Erdei gombapörkölt

Hozzávalók:

  • 60 dkg erdei gomba vegyesen - 2-3 féle 
  • 1 nagyobb fej vöröshagyma
  • 1 evőkanál liszt
  • 2 dl zsíros tejföl
  • 1 evőkanálnyi pirospaprika
  • 1 teáskanálnyi tárkony
  • 1 teáskanálnyi kakukkfű
  • só, frissen őrölt bors
  • olaj, zsiradék

Elkészítés ideje:

50 perc.

Elkészítés menete:

A gombákat tisztítsd meg jó alaposan, majd darabold közel egységes méretű részekre. A hagymát kockázd apróra, majd egy serpenyőben fonnyaszd meg a zsiradékon. Amikor már szép üveges, keverd hozzá a pirospaprikát, add hozzá a gombákat, fűszerezd meg, majd főzd puhára az egészet. 

Az anyaság kihívásai cukormáz nélkül

A Femina Klub júniusi vendége Ráskó Eszter humorista lesz, akivel Szily Nóra, az estek háziasszonya többek között az anyaság és a nőiség kihívásairól beszélget. Vajon létezik-e recept a gyerekneveléshez? Miért olyan káros a tökéletes anya mítosza? Hogyan lehet az önazonosság és az önfelvállalás révén a nőknek felvértezni magukat a 21. századi normákkal szemben?

További részletek: femina.hu/feminaklub

Jegyek kizárólag online érhetőek el, korlátozott számban.

Időpont: 2024. június 3. 18 óra

Helyszín: Thália Színház

Promóció

Amikor már a gombák szépen megfőttek, a lisztet keverd el a tejföllel, majd szedj hozzá némi levet a gomba szaftjából, keverd el, és utána gyors mozdulatokkal add a gombapörköltedhez. Ha mindezzel végeztél, kész is vagy.

A legfinomabb pörköltek nyomában

A paprikás-hagymás alappal készült fogásoknak nincs párja, válaszd ki te is a kedvencedet!

A legfinomabb szaftos pörköltek és raguk

Nézegess képeket!

Elolvasom
Ezt is szeretjük