Krémes gombamártás húsokhoz, tésztákhoz: ezt a receptet még sokszor előveszed

Dobd fel ízekben gazdag, tejszínes gombamártással a szárazabb fogásokat!

Krémes gombamártás húsokhoz, tésztákhoz: ezt a receptet még sokszor előveszed
Húsvéti tojásvadászat
Sóbors
Ez is érdekelhet
Retikül
Top olvasott cikkek

Egy jól sikerült mártással a legunalmasabb ételek is új életre kelnek. Remek kiegészítői lehetnek a sülteknek, a párolt fogásoknak és a tésztáknak. A könnyen és gyorsan elkészíthető, tejszínes gombamártás kiemeli a fogások ízét, és azokat szaftosabbá teszi. Ízlés szerinti zöldfűszerekkel tovább fokozhatod az ízélményt, jól illik hozzá a petrezselyem, a bazsalikom, a rozmaring és a kakukkfű.

Gombamártás recept

Hozzávalók 4 személyre

  • 25 dkg gomba
  • 2.5 dl száraz fehérbor
  • 2 dl főzőtejszín
  • 2 evőkanál olívaolaj
  • 0.5 db póréhagyma
  • bors
  • zöldfűszerek
Recept idők

Elkészítés:

A gombát pucold meg, és vágd kisebb darabokra. Egy lábosban vagy serpenyőben hevíts kevés olívaolajat, és pirítsd meg benne az aprított póréhagymát. Rakd hozzá a gombát, és kevergetve süsd egy-két percig. Szórd meg zöldfűszerekkel, és sózd, borsozd meg ízlés szerint.

Öntsd hozzá a bort, és kis lángon főzd 10-12 percig. Hagyd, hogy az ízek összeérjenek, az alkohol pedig elpárologjon. Végül öntsd hozzá a tejszínt, és rottyantsd össze öt perc alatt. Kóstold meg, ha kell, még dobj hozzá fűszert.

Életre szóló ízemlékek a PICK szalámival

Válaszd a PICK Téliszalámikat új ízemlékek szerzéséhez, és ajándék tízórais zsákot adunk mellé Kárpáti Tibor grafikájával!

Promóció

Ezt is szeretjük