Gofrirecept: könnyű, puha, omlós tészta

Gyerekkorod ízei házilag!

Omlós, könnyű tavaszi finomság kényelmes reggelekre lekvárral és friss gyümölccsel. Gyorsan kész! (x)

Dilemma - Izgalmas témák, különböző nézőpontok a Femina új podcastjében.
Sóbors
Ez is érdekelhet
Retikül
Top olvasott cikkek

A gofri biztosan sokak kedvence volt kisgyerekként, így nemcsak az édes illata, hanem az életre kelő emlékek is felvidítják majd a reggeledet, mikor nekiállsz elkészíteni. Ráadásul tavasszal már ízletes epret is tudsz tálalni a gyümölcslekváros változata mellé.

Az eredmény finom, puha, könnyű, édes tészta krémes lekvárral és friss, zamatos gyümölccsel. Tökéletes reggeli!

Lekváros gofri

Hozzávalók:

  • 25 dkg liszt
  • 15 dkg vaj
  • 15 dkg porcukor
  • 4 tojás
  • 1 dl tej
  • 1 csomag vaníliás cukor
  • 1 citrom
  • fél csomag sütőpor
  • csipet só
  • gyümölcsös Hamé Extra Jam

Elkészítés ideje:

20 perc

Elkészítés menete:

A lisztet szitáld át, majd keverd hozzá a sütőport. A tojás sárgáját, az olvasztott vajat, a vaníliás cukrot, a porcukrot és a tejet keverd el a liszttel. Reszeld bele a citromhéjat is. A tojásfehérjét verd kemény habbá, és óvatosan forgasd a masszába.

A gofrisütőt forrósítsd fel, kend meg vékonyan olajjal, és tölts a közepébe egy kevés tésztát, nem kell, hogy kitöltse a sütőlapot, hiszen, ha lezárod a tetejét, szétnyomódik a tészta. Jól zárd rá a tetőt, mert a sütőporos tészta egy kicsit megemelkedhet. Körülbelül három perc alatt megsül a tészta, amit nyomban forrón tálalhatsz.

Tálald a frissen sült gofrikat magas gyümölcstartalmú Hamé dzsemmekkel, hogy a lehető legjobb gyümölcsös ízt élvezhesd a finom, puha tésztához.

A Hamé lekvárjai igazi gyümölcsös ízzel fognak megörvendeztetni és vendégeid is megtalálják majd köztük kedvenc gyümölcsüket.

Ezt is szeretjük