Gluténmentes somlói galuska

A különösen finom gluténmentes somlói galuskával nem csak a lisztérzékenyeknek jársz a kedvébe.

Nyereményjáték

Nyerj párkapcsolati útikalauzt! A Szexbolondok illemtana című könyvet a szabad szerelem híveinek írták

Nyerj Hírhedt diktátorok asszonyai című történelmi könyvet!

összesen 2 db játék

Ez is érdekelhet

Ilyen most a jó öreg Csillebérci Szabadidő Központ – Elképesztő, hogy felújították! (x)

Így lásd el szakszerűen a sebet vagy horzsolást a gyereken - Hihetetlenül egyszerű (x)

Apró trükkök a tökéletes szelfiért - Híres női bloggereket kérdeztünk a legegyszerűbb praktikákról (x)

Az ország legjobb luxushotelje megfizethető áron a Mátrában - Nyáron kivételesen gyönyörű a táj (x)

Ilyenkor ingyenes nyáron az ország legjobb játszóparkja a kísérőknek! - Hőségben is tökéletes választás (x)

beauty and style

Unalmas pólóból divatos, gyöngyös felső - Így készítsd el »

3 cuki, dinnyés körömminta az egyszerűbb fajtából »

Ez a 3 szemüvegkeret most a legdivatosabb »

retikül.hu

Top lájkolt cikkek

bmi kalkulátor

nem

A te BMI-d:

Alultápláltságot jelent. Mindenképp fordulj orvoshoz, hogy feltárd az okokat!

A testsúlyod ideális, törekedj a mostani alkatod megőrzésére.

Fokozottan vagy kitéve az infarktusnak és más betegségeknek. Csökkentened kell a testsúlyodat!

Veszélyeztetett kategóriába tartozol, mielőbb fogyókúrába kell kezdened!

Az egészséged közvetlen veszélyben van. Azonnal orvos által felügyelt diétába kell kezdened!

számolújraszámol

Ezen a sütin nem fogod észrevenni, hogy gluténmentes. A tészta pillekönnyű, aranysárga, a krém pedig lágy és selymes. Bármilyen alkalomra elkészítheted, a siker nem mard el. A gluténmentes somlói galuskának senki sem tud ellenállni.

Hozzávalók 4 személyre:

Tészta
  • 5 tojás
  • 5 evőkanál cukor
  • 5 evőkanál kukoricaliszt
  • 2 evőkanál kakaópor
  • 1 evőkanál kukoricakeményítő
  • 1 citrom héja
  • 1 mokkáskanál szódabikarbóna
  • 1 csipet só
Vaníliás krém
  • 5 dl tej
  • 4 evőkanál cukor
  • 2 csomag kukoricakeményítő-alapú vaníliás pudingpor
  • 2 tojás
  • 1 rúd vanília
Csokiöntet
  • 5 dkg vaj
  • 4 evőkanál cukor
  • 3 dl tej
  • 3 evőkanál kakaópor
  • 1 evőkanál rizsliszt
  • 1 tojás
  • rum
Díszítés
  • 5 dkg darált dió
  • 3 dl tejszínhab
Recept idők

Elkészítés:

Válaszd ketté a tojásokat. A sárgáját keverd fehéredésig a cukorral, és reszeld bele a citrom héját. Majd fokozatosan dolgozd hozzá a keményítővel és a szódabikarbónával elkevert lisztet. Jót tesz a tésztának, ha előtte átszitálod. A fehérjét egy csipet sóval verd keményre, és óvatosan, fakanállal forgasd a masszához. Vigyázz, ne törd meg a tésztát, mert akkor nem lesz szép magas. Ha homogén, felezd el, az egyik részébe tégy kakaót. Egyengesd mindkét masszát sütőpapírral bélelt tepsibe, és külön-külön süsd meg előmelegített sütőben, 160 fokon körülbelül 25-25 perc alatt.

Tégy fel három deci tejet főni, majd öntsd hozzá a két deci tejben simára kevert pudingport, add hozzá a cukrot, a tojást, kapard hozzá a vaníliát. Főzz sűrű krémet, közben folyamatosan kevergesd. Ha kész, vedd le a tűzről, és hagyd kihűlni.

A csokiöntethez a tojást, a kakaóport, a cukrot és a rizslisztet kevés tejjel dolgozd simára, lassan adagold hozzá a többi tejet is. Alacsony hőfokon, folyton kevergetve főzd össze. Ennek nem kell olyan sűrűnek lennie, mint a vaníliás krémnek. Majd húzd le a tűzről, add hozzá a vajat és a rumot. Hagyd kihűlni.

A tésztákat vágd fel, rendezd kelyhekbe, kanalazd rájuk a vaníliás krémet, öntsd le csokival. Szórd meg alaposan a darált dióval. Tedd a hűtőbe legalább két órára, hogy az ízek összeérjenek. Tálalás előtt verd kemény habbá a tejszínt, és díszítsd vele a sütit.

Blog.hu ajánló