Fokhagymás, gluténmentes kenyér

Napokig puha marad

Ez a gluténmentes házi kenyér nem lesz száraz, nem esik szét, és elkészíteni is egyszerű.

Nyereményjáték

Nyerj természetes és egészséges bébiételcsomagot a Hamétól! (x)

Nyerj utazókönyvet, és ismerd meg a világot egy másik szemszögből!

Nyerd meg a Cake Shop megálmodójának mesés receptekkel teli könyvét!

összesen 4 db játék

Ez is érdekelhet

Ezzel a módszerrel marad csodásan fiatal Jennifer Aniston (x)

Puffadás, fogyás, fáradékonyság: a gyulladásos bélbetegségek sokkal több embert érintenek, mint gondolnád (x)

Neked félned kell a bőrráktól? - Ezzel a módszerrel 20 perc alatt kiderítheted, veszélyes-e az anyajegy (x)

beauty and style

10 éve ciki volt, most újra divatos: így hordd a szabadidőruhát! »

5 furcsa trend 2017-ben, amit egyelőre nem tudunk hová tenni »

2 óriási divatbaki kardigánnal: így javíthatod ki »

retikül.hu

Top lájkolt cikkek

bmi kalkulátor

nem

A te BMI-d:

Alultápláltságot jelent. Mindenképp fordulj orvoshoz, hogy feltárd az okokat!

A testsúlyod ideális, törekedj a mostani alkatod megőrzésére.

Fokozottan vagy kitéve az infarktusnak és más betegségeknek. Csökkentened kell a testsúlyodat!

Veszélyeztetett kategóriába tartozol, mielőbb fogyókúrába kell kezdened!

Az egészséged közvetlen veszélyben van. Azonnal orvos által felügyelt diétába kell kezdened!

számolújraszámol

Ha gluténmentes diétán vagy, és nem ízlik a boltban vagy a pékségben kapható, gyakran fűrészporra emlékeztető kenyér, feltétlenül próbáld ki ezt a receptet. A gluténmentes házi kenyér tésztája tökéletes alapja lehet pizzáknak és zsemléknek is. A kenyeret különféle magvakkal még ízletesebbé teheted.

Hozzávalók 12 szelethez:

  • 3 csésze gluténmentes lisztkeverék
  • 1 csésze víz vagy tej
  • negyed csésze olívaolaj
  • 4 evőkanál méz
  • 4 teáskanál sütőpor
  • 2 nagy tojás
  • 2 dkg friss élesztő
  • 2 teáskanál almaecet vagy citromlé
  • másfél teáskanál xantán
  • 1 teáskanál só
Recept idők

Elkészítés:

A langyos tejet keverd össze a mézzel, add hozzá az élesztőt, és pihentesd tíz percig. Akkor az igazi, ha jól felfut, tehát látványosan megnő a térfogata. Egy nagyobb tálban vegyítsd a gluténmentes lisztkeveréket, a xantánt, a sütőport és a sót. Egy másik edényben keverd össze a nedves hozzávalókat, tehát az almaecetet, az olívaolajat és a tojást. Add hozzá a felfuttatott élesztőt, az áttört fokhagymát, és gépi habverővel keverd körülbelül három percig. Dolgozd hozzá a lisztes elegyet. Még mindig használhatod a gépet, de válts dagasztókarra. A tészta akkor jó, ha nagyon sima, nedves és ragadós. Takard le, és meleg helyen keleszd a duplájára körülbelül egy óra alatt.

Pihentetés után egy kisebb sütőformát vajazz és lisztezz ki, majd spatula segítségével kapard bele a tésztát. Tedd előmelegített sütőbe, és 200 fokon süsd szép pirosra, ropogósra körülbelül 35-40 perc alatt. Ha a kenyér gyorsan pirul, takard le alufóliával. Ha kész, vedd ki a tésztát a sütőből, majd szedd ki a formából. Még körülbelül öt percig semmiképpen ne nyúlj hozzá. Akkor tudod szépen szeletelni, ha kihűl.