Fokhagymás, gluténmentes kenyér

Napokig puha marad

Ez a gluténmentes házi kenyér nem lesz száraz, nem esik szét, és elkészíteni is egyszerű.

Nyereményjáték

Nyerj 20 000 forint értékű családi belépőt a Sobri Jóska Élményparkba! (x)

Nyerj közel 15 000 forint értékű, Natics prémium kozmetikumokat!

összesen 2 db játék

Ez is érdekelhet

Furcsa igényeik vannak a fesztiválokon fellépő sztároknak - Ezeket kérték a VOLT fellépői! (x)

Jól jönne egy nagyobb mobilcsomag? Komoly havidíj- és készülékvásárlási kedvezmények a Telekomtól! (x)

Fesztivál az ezerarcú városban, ahová családostul is bátran mehetsz – Szuper programok várnak! (x)

Teljesen más oldalát mutatta meg Hosszú Katinka - Ilyennek látta a fotós munka közben (x)

Mit és mennyit kell inni nyáron, hogy éber és fitt maradj? Nem csak a cukormentesség a fontos! (x)

beauty and style

Házi csodapakolás tojással a selymes és erős hajért »

11 ruha, amiben könnyű elviselni a hőséget - 10 ezer forint alatt »

5 gyakorlat, ami lefaragja a külső combokra rakódott makacs zsírt »

retikül.hu

Top lájkolt cikkek

bmi kalkulátor

nem

A te BMI-d:

Alultápláltságot jelent. Mindenképp fordulj orvoshoz, hogy feltárd az okokat!

A testsúlyod ideális, törekedj a mostani alkatod megőrzésére.

Fokozottan vagy kitéve az infarktusnak és más betegségeknek. Csökkentened kell a testsúlyodat!

Veszélyeztetett kategóriába tartozol, mielőbb fogyókúrába kell kezdened!

Az egészséged közvetlen veszélyben van. Azonnal orvos által felügyelt diétába kell kezdened!

számolújraszámol

Ha gluténmentes diétán vagy, és nem ízlik a boltban vagy a pékségben kapható, gyakran fűrészporra emlékeztető kenyér, feltétlenül próbáld ki ezt a receptet. A gluténmentes házi kenyér tésztája tökéletes alapja lehet pizzáknak és zsemléknek is. A kenyeret különféle magvakkal még ízletesebbé teheted.

Hozzávalók 12 szelethez:

  • 3 csésze gluténmentes lisztkeverék
  • 1 csésze víz vagy tej
  • negyed csésze olívaolaj
  • 4 evőkanál méz
  • 4 teáskanál sütőpor
  • 2 nagy tojás
  • 2 dkg friss élesztő
  • 2 teáskanál almaecet vagy citromlé
  • másfél teáskanál xantán
  • 1 teáskanál só
Recept idők

Elkészítés:

A langyos tejet keverd össze a mézzel, add hozzá az élesztőt, és pihentesd tíz percig. Akkor az igazi, ha jól felfut, tehát látványosan megnő a térfogata. Egy nagyobb tálban vegyítsd a gluténmentes lisztkeveréket, a xantánt, a sütőport és a sót. Egy másik edényben keverd össze a nedves hozzávalókat, tehát az almaecetet, az olívaolajat és a tojást. Add hozzá a felfuttatott élesztőt, az áttört fokhagymát, és gépi habverővel keverd körülbelül három percig. Dolgozd hozzá a lisztes elegyet. Még mindig használhatod a gépet, de válts dagasztókarra. A tészta akkor jó, ha nagyon sima, nedves és ragadós. Takard le, és meleg helyen keleszd a duplájára körülbelül egy óra alatt.

Pihentetés után egy kisebb sütőformát vajazz és lisztezz ki, majd spatula segítségével kapard bele a tésztát. Tedd előmelegített sütőbe, és 200 fokon süsd szép pirosra, ropogósra körülbelül 35-40 perc alatt. Ha a kenyér gyorsan pirul, takard le alufóliával. Ha kész, vedd ki a tésztát a sütőből, majd szedd ki a formából. Még körülbelül öt percig semmiképpen ne nyúlj hozzá. Akkor tudod szépen szeletelni, ha kihűl.

Blog.hu ajánló