Egyszerű és gyors gesztenyés kevert süti

Nem kell sok időt a konyhában töltened

A gesztenyés kevertet munka után is lesz erőd összedobni.

Húsvéti tojásvadászat
Sóbors
Ez is érdekelhet
Retikül
Top olvasott cikkek

Tökéletes hétköznapi desszert, hiszen nem sok teendő van vele. A gesztenyés kevert házi masszából a legfinomabb. A tetejére tehetsz csokimázat, vagy porcukorral is megszórhatod.

Gesztenyés kevert

Hozzávalók 12 szelethez

  • 25 dkg gesztenyemassza
  • 10 dkg vaj
  • 10 dkg étcsoki
  • 10 dkg liszt
  • 1 dl olaj
  • 3 evőkanál cukor
  • 3 evőkanál rum
  • 2 tojás
  • 1 vaníliás cukor
  • 1 teáskanál sütőpor
  • 1 csipet só
Recept idők

Elkészítés:

Tedd egy tálba a cukrot, a vaníliás cukrot, és a vajjal keverd habosra. Egyenként add hozzá a tojássárgákat. A csokit olvaszd fel vízgőz felett, dolgozd a keverékhez, majd mehet hozzá a rum és a villával áttört gesztenye.

A lisztet vegyítsd a sütőporral, és forgasd a masszához. Végül a tojások fehérjét verd keményre egy csipet sóval, majd óvatosan keverd a tésztához.

Egy közepes méretű tepsit vajazz ki, szórd meg liszttel. Öntsd bele a masszát, és egyengesd el. Tedd 180 fokra előmelegített sütőbe, és süsd körülbelül 25 percig. Ekkor ellenőrizd, hogy elkészült-e a tészta. Szúrj bele egy kést, és ha üresen húzod ki, vedd ki a sütőből. Akkor szeleteld, ha kihűl.

Életre szóló ízemlékek a PICK szalámival

Válaszd a PICK Téliszalámikat új ízemlékek szerzéséhez, és ajándék tízórais zsákot adunk mellé Kárpáti Tibor grafikájával!

Promóció

Ezt is szeretjük