Csodás, gesztenyekrémes süti - Az alapja pihe-puha piskóta
A gesztenyés piskóta mindig trendi, főleg, ha ilyen fantasztikus, tejszínes krémmel töltöd meg.

Csodás, gesztenyekrémes süti - Az alapja pihe-puha piskóta
Nyereményjáték

Nyerj egyéves előfizetést a népszerű BBC History történelmi magazinra! (x)

Nyerj páros belépőt a novemberi Femina Klubra, ahol megtanítunk nemet mondani!

Nyerj Adrienne Feller kozmetikumokat Hollóházi Porcelán fülbevalóval! (x)

összesen 4 db játék
Ez is érdekelhet

Kiegyensúlyozott otthonod lehet egyetlen kiegészítőtől - A titok a színben és mintában van (x)

16 ezer magnókazettát gyűjtöttek, és valami elképesztőt csinálnak belőle – Ettől leesik az állad! (x)

Tökéletesen hullámos hajad lesz 15 perc alatt, ha így göndöríted be (x)

Többé nem kell tisztogatni a csempék közti hézagot, sem más fugát (x)

Kocsis Korinna szupermodell elárulta mindig gyönyörű barna bőrének titkát (x)

beauty and style

Karcsúbb derékfazon varrás nélkül: így viseld nőiesen a bő inget »

6 könnyen kezelhető frizura, aminél előny, ha egy kicsit hullámos a hajad »

5 divatos kabátfazon, ami karcsúsít, és elfedi a pocakot »

retikül.hu
Top lájkolt cikkek
bmi kalkulátor
nem

A te BMI-d:

Alultápláltságot jelent. Mindenképp fordulj orvoshoz, hogy feltárd az okokat!

A testsúlyod ideális, törekedj a mostani alkatod megőrzésére.

Fokozottan vagy kitéve az infarktusnak és más betegségeknek. Csökkentened kell a testsúlyodat!

Veszélyeztetett kategóriába tartozol, mielőbb fogyókúrába kell kezdened!

Az egészséged közvetlen veszélyben van. Azonnal orvos által felügyelt diétába kell kezdened!

számolújraszámol

Az ősz és a tél nagy kedvence a gesztenyés piskóta. Felejtsd el a nehéz, tömény, egyenízű krémeket, próbáld ki inkább ezt a tölteléket! Ha a bolti helyett frissen főtt vagy sült gesztenyéből készíted, még finomabb lesz. Tortaformában sütve, ízlésesen díszítve igazán ünnepi édesség.

Hozzávalók 16 szelethez:

Tésztához

  • 10 dkg vaj
  • 6 db tojás
  • 6 evőkanál liszt
  • 6 evőkanál cukor
  • 1 csomag vaníliás cukor
  • 1 teáskanál sütőpor

Krémhez

  • 50 dkg gesztenyemassza
  • 5 dl habtejszín
  • 4 evőkanál cukor
  • 1 csomag zselatin
  • 1 csomag habfixáló
  • rumaroma
Recept idők

Elkészítés:

A vajat keverd habosra a cukorral és a vaníliás cukorral. A tojásokat válaszd ketté, majd a sárgájukat egyesével rakd a vajas masszához. Adagold hozzá a sütőporral vegyített lisztet. Jól dolgozd össze, és forgasd hozzá a kemény habbá vert tojásfehérjét. A masszát egyengesd egy kivajazott, liszttel megszórt tepsibe, és előmelegített sütőben süsd meg 25-30 perc alatt. Amikor jól feljön a tészta, szép aranybarna, és már kezd elválni az edény falától, végezz tűpróbát. Ha a piskótába szúrt tű vagy hegyes kés nem lesz ragacsos, biztosan elkészült.

A krémhez a gesztenyemasszát villával törd össze, keverd bele a cukrot és a rumaromát. A tejszínt öntsd egy tálba, és kezdd verni. Kicsit később rakd hozzá a habfixálót és a zselatint. Óvatosan vegyítsd a cukros gesztenyemasszával. A kihűlt piskótát vágd ketté, és töltsd meg a krémmel úgy, hogy az oldalára és a tetejére is jusson. Egyengesd el, majd díszítsd gesztenyével, magvakkal, esetleg csokimázzal. Meleg vízbe mártott késsel óvatosan szeleteld fel.

Blog.hu ajánló