Hűsítő, karcsúsító leves percek alatt

A spanyolok kedvence

A mediterrán országban forró a nyár, így biztos lehetsz benne, hogy receptjük hatásos.

Húsvéti tojásvadászat
Sóbors
Ez is érdekelhet
Retikül
Top olvasott cikkek

A gazpacho kiváló nyári fogás, egyrészt a sok zöldség miatt nagyon egészséges, bármennyit fogyaszthatsz belőle, nem hizlal, ráadásul nagyon könnyű elkészíteni.

Az itt leírt zöldségeket mellett nyugodtan kombinálhatod bármivel, amit szeretsz, kísérletezz nyugodtan!

Gazpacho - Hideg zöldségleves

Hozzávalók:

  • 1 db kígyóuborka
  • 6 darab érett paradicsom
  • 2 paprika
  • 4 gerezd fokhagyma
  • 1 fej vöröshagyma
  • 0,5 dl borecet
  • 2 dl zöldségleves
  • só,bors,olívaolaj
  • kenyér

Elkészítés ideje:

20 perc.

Elkészítés menete:

Pucold meg az uborkát, vágd kockákra, a paradicsomról távolítsd el a héját - forró vízben áztasd egy percig, utána szinte ledobja magáról -, a paprikákat csumázd ki, a hagymát pedig kockázd fel. Ezt követően a zöldségeket turmixold össze - egy pár kockányit tegyél félre, díszítés céljából -, közben adj hozzájuk sót és borsot, pár csepp olívaolajat, valamint az ecetet.

Életre szóló ízemlékek a PICK szalámival

Válaszd a PICK Téliszalámikat új ízemlékek szerzéséhez, és ajándék tízórais zsákot adunk mellé Kárpáti Tibor grafikájával!

Promóció

Ha nem elég híg, öntsd fel egy kis zöldséglevessel, ami leveskockából készült lé is lehet. Ezután tedd a hűtőbe, amíg hűl, készíts kenyérkockákat hozzá, egy serpenyőben fokhagymás olajon pirítsd meg a kockákra vágott kenyeret, ezzel kiegészítve lesz igazán finom fogás.

Még több hűsítő, nyári fogás!

Ha nem bírod már a kánikulát, nézz be képgalériánkba néhány ötletért!

Isteni nyári receptek

Nézegess képeket!

Elolvasom
Ezt is szeretjük