Gazdag, szaftos pörköltek vörösborral
Vegyél egy üveg jó vörösbort, és dobd fel vele a szokásos pörköltet! Egészen új ízeket kapsz majd, aminek a férfiemberek sem tudnak ellenállni.

Nyereményjáték

Nyerj kényeztető, masszázs-wellness élménycsomagot 2 fő részére, Bükfürdőre! (x)

Nyerj prémium öregedésgátló arcszérumot, és búcsúzz el a ráncoktól! (x)

Nyerj platinával díszített Angyalszárny nyakláncot fehér finomporcelánból! (x)

összesen 6 db játék
Ez is érdekelhet

Ilyen, amikor a klasszikus balett breaktánccal keveredik: ezt neked is látnod kell (x)

Tökéletesen tiszta lesz az otthonod, és alig kell érte tenned: csak 3 dolog kell hozzá (x)

Különleges ereje van az itteni gyógyvíznek: véletlenül fedezték fel helyiek a '60-as években (x)

Pataki Zita és férje különleges masszázzsal csillapítják a stresszt, naponta többször is (x)

Akciósan csaphatsz le a gyerek karácsonyi ajándékára, ha figyelsz néhány apróságra (x)

beauty and style

Így hordd télen a nőies, élénk színeket: mindenki felfigyel rá, ha nem szürkében vagy! »

Férfi még nem öltözött fel ennyire hülyén - Elmondjuk, miért tette »

Nagyon öregít, ha nem jól teszed fel: a tökéletes füstös szemek titka »

retikül.hu
Top lájkolt cikkek
bmi kalkulátor
nem

A te BMI-d:

Alultápláltságot jelent. Mindenképp fordulj orvoshoz, hogy feltárd az okokat!

A testsúlyod ideális, törekedj a mostani alkatod megőrzésére.

Fokozottan vagy kitéve az infarktusnak és más betegségeknek. Csökkentened kell a testsúlyodat!

Veszélyeztetett kategóriába tartozol, mielőbb fogyókúrába kell kezdened!

Az egészséged közvetlen veszélyben van. Azonnal orvos által felügyelt diétába kell kezdened!

számolújraszámol

Ha magyaros ízekre vágysz, biztos kedvenc pörköltrecepted után nyúlsz. De, hogy mégse unj rá, csempéssz bele némi vörösbort, ami igazán pikáns ízt kölcsönöz az egyszerű ételnek.

A különféle húsok zamatát kiválóan kihozza az alkohol, így egy szimpla pörkölt is igazán különleges, ínyenc fogásnak fog tűnni. Tálalj hozzá egy adag nokedlit, valami finom csalamádét, és már eheted is!

Ínyenc birkapörkölt

Hozzávalók:

  • 1 kg birkahús
  • 3 fej vöröshagyma
  • 2 zöldpaprika
  • 1,5 dl vörösbor
  • 1 paradicsom
  • 1 cseresznyepaprika
  • olaj
  • pirospaprika

A húst forrázd le, így kevésbé lesz kellemetlen íze. A faggyús részt távolítsd el róla, majd a húst kockázd fel. A felaprított vöröshagymát olajon dinszteld meg, majd húzd le a tűzről. Szórj rá pirospaprikát, tedd bele a húst, öntsd fel vízzel, és tedd vissza.

Add hozzá a bort, és ízlésed szerint sózd meg. A paradicsomot és a paprikákat szeleteld fel, és keverd a pörkölthöz. Lassú tűzön főzd készre. Időnként az elpárolgott vizet pótold.

Vörösboros marhapörkölt

Hozzávalók:

  • 1 kg marhahús
  • 4 gerezd fokhagyma
  • 2 dl vörösbor
  • 2 fej vöröshagyma
  • 1,5 evőkanál pirospaprika
  • 1 paradicsom
  • 1 paprika
  • olaj
  • késhegynyi őrölt kömény

A vöröshagymát aprítsd fel, és olajon dinszteld meg. Keverd hozzá az áttört fokhagymát, valamint a köményt és a kockára vágott marhahúst. Addig süsd, míg a hús kifehéredik. Ekkor húzd le a lángról, szórd rá a pirospaprikát, és a héjatlan feldarabolt paradicsomot, valamint a feldarabolt paprikát add hozzá. Sózd meg ízlésed szerint, fedd le, és alacsony lángon kezdd el párolni. Nagyjából 45 percig főzd, és add hozzá a bort. Főzd tovább, egészen addig, míg a hús megpuhul, és a szaft kicsit besűrűsödik.

Vörösboros sertéspörkölt

Hozzávalók:

  • 60 dkg sertéslapocka
  • 3 gerezd fokhagyma
  • 2 fej vöröshagyma
  • 2 evőkanál pirospaprika
  • 1 dl vörösbor
  • 1 zöldpaprika
  • 1 pörköltkocka
  • 1 paradicsom
  • 1 teáskanál Piros Arany
  • olaj
  • bors

Olajon dinszteld meg az apróra vágott vöröshagymát. Szórd rá a kockára vágott húst, és fehéredésig pirítsd. Keverd hozzá a pirospaprikát, és öntsd fel annyi vízzel, hogy éppen ellepje. Add hozzá a vörösbort, az áttört fokhagymát, a feldarabolt paprikát, paradicsomot, a pörköltkockát, és ízesítsd Piros Arannyal, sóval, borssal. Főzd 1-1,5 órát, és időnként pótold az elfőtt vizet.

Szarvaspörkölt vörösborral

Hozzávalók:

  • 50 dkg szarvascomb
  • 20 dkg laskagomba
  • 5 dl száraz vörösbor
  • 2 gerezd fokhagyma
  • 1 fej vöröshagyma
  • olaj
  • rozmaring
  • bors

A húsról vágd le a hártyás részeket, majd darabold fel. A hagymát pici olajon dinszteld meg, szórd rá a húskockákat, és öntsd fel vízzel. Add hozzá a bort, és ízlésed szerint sózd, borsozd, és ízesítsd rozmaringgal. Párold puhára a húst, és a felszeletelt gombát add hozzá. Főzd készre a pörköltöt, és már tálalhatod is!

Blog.hu ajánló