Gazdag, szaftos pörköltek vörösborral

Vegyél egy üveg jó vörösbort, és dobd fel vele a szokásos pörköltet! Egészen új ízeket kapsz majd, aminek a férfiemberek sem tudnak ellenállni.

Húsvéti tojásvadászat
Sóbors
Ez is érdekelhet
Retikül
Top olvasott cikkek

Ha magyaros ízekre vágysz, biztos kedvenc pörköltrecepted után nyúlsz. De, hogy mégse unj rá, csempéssz bele némi vörösbort, ami igazán pikáns ízt kölcsönöz az egyszerű ételnek.

16 fortély a tökéletes húshoz

Nézegess képeket!

Elolvasom

A különféle húsok zamatát kiválóan kihozza az alkohol, így egy szimpla pörkölt is igazán különleges, ínyenc fogásnak fog tűnni. Tálalj hozzá egy adag nokedlit, valami finom csalamádét, és már eheted is!

Ínyenc birkapörkölt

Hozzávalók:

  • 1 kg birkahús
  • 3 fej vöröshagyma
  • 2 zöldpaprika
  • 1,5 dl vörösbor
  • 1 paradicsom
  • 1 cseresznyepaprika
  • olaj
  • pirospaprika

A húst forrázd le, így kevésbé lesz kellemetlen íze. A faggyús részt távolítsd el róla, majd a húst kockázd fel. A felaprított vöröshagymát olajon dinszteld meg, majd húzd le a tűzről. Szórj rá pirospaprikát, tedd bele a húst, öntsd fel vízzel, és tedd vissza.

Add hozzá a bort, és ízlésed szerint sózd meg. A paradicsomot és a paprikákat szeleteld fel, és keverd a pörkölthöz. Lassú tűzön főzd készre. Időnként az elpárolgott vizet pótold.

Vörösboros marhapörkölt

Hozzávalók:

  • 1 kg marhahús
  • 4 gerezd fokhagyma
  • 2 dl vörösbor
  • 2 fej vöröshagyma
  • 1,5 evőkanál pirospaprika
  • 1 paradicsom
  • 1 paprika
  • olaj
  • késhegynyi őrölt kömény

A vöröshagymát aprítsd fel, és olajon dinszteld meg. Keverd hozzá az áttört fokhagymát, valamint a köményt és a kockára vágott marhahúst. Addig süsd, míg a hús kifehéredik. Ekkor húzd le a lángról, szórd rá a pirospaprikát, és a héjatlan feldarabolt paradicsomot, valamint a feldarabolt paprikát add hozzá. Sózd meg ízlésed szerint, fedd le, és alacsony lángon kezdd el párolni. Nagyjából 45 percig főzd, és add hozzá a bort. Főzd tovább, egészen addig, míg a hús megpuhul, és a szaft kicsit besűrűsödik.

Vörösboros sertéspörkölt

Hozzávalók:

  • 60 dkg sertéslapocka
  • 3 gerezd fokhagyma
  • 2 fej vöröshagyma
  • 2 evőkanál pirospaprika
  • 1 dl vörösbor
  • 1 zöldpaprika
  • 1 pörköltkocka
  • 1 paradicsom
  • 1 teáskanál Piros Arany
  • olaj
  • bors

Olajon dinszteld meg az apróra vágott vöröshagymát. Szórd rá a kockára vágott húst, és fehéredésig pirítsd. Keverd hozzá a pirospaprikát, és öntsd fel annyi vízzel, hogy éppen ellepje. Add hozzá a vörösbort, az áttört fokhagymát, a feldarabolt paprikát, paradicsomot, a pörköltkockát, és ízesítsd Piros Arannyal, sóval, borssal. Főzd 1-1,5 órát, és időnként pótold az elfőtt vizet.

Életre szóló ízemlékek a PICK szalámival

Válaszd a PICK Téliszalámikat új ízemlékek szerzéséhez, és ajándék tízórais zsákot adunk mellé Kárpáti Tibor grafikájával!

Promóció

Szarvaspörkölt vörösborral

Hozzávalók:

  • 50 dkg szarvascomb
  • 20 dkg laskagomba
  • 5 dl száraz vörösbor
  • 2 gerezd fokhagyma
  • 1 fej vöröshagyma
  • olaj
  • rozmaring
  • bors

A húsról vágd le a hártyás részeket, majd darabold fel. A hagymát pici olajon dinszteld meg, szórd rá a húskockákat, és öntsd fel vízzel. Add hozzá a bort, és ízlésed szerint sózd, borsozd, és ízesítsd rozmaringgal. Párold puhára a húst, és a felszeletelt gombát add hozzá. Főzd készre a pörköltöt, és már tálalhatod is!

Ezt is szeretjük